Reviews

Xiaomi Redmi Note 3 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Xiaomi Redmi Note 3 – Rise to power

Piata smartphone-urilor este atat de vasta incat chiar si cel mai pretentios client poate fi multumit, acesta avand o mare varietate de modele, performante si preturi din care sa isi aleaga. Daca modelele lansate de Samsung, LG sau Apple sunt varful de linie, totusi ele vin cu un pret pe masura, pe care multi nu si-l permit sau nu vor sa-l achite. Aici intra in joc telefoanele low price, ele reusind sa acopere un segment destul de important, oferind performante aproximativ similare la sfert de pret.

Xiaomi redmi note 3 se incadreaza la aceasta categorie low cost, oferind performanta si calitate la un pret accesibil. Designul este reusit, carcasa de metal in culorile Silver, Gray si Gold oferind usurinta in folosire si eleganta. Greutatea de numai 164 de grame il fac usor de folosit, iar dimensiunea ecranului de 5.5 inci ofera un camp de vizualizare larg, acest telefon fiind mai mult decat suficient pentru vizualizarea paginilor de internet sau cititul unor carti. Carcasa are un finisaj matuit, care combinat cu sticlla de pe partea frontala si pozitionarea senzorului de amprente si a camerei ofera usurinta in utilizare, chiar si pentru persoanele cu palme mici.

Chipsetul care il anima pe redmi note 3 este Mediatek Helio X10, cu un procesor octa-core de 2 GHZ Cortex a-53, un GPU Power VR g6200, iar memoria RAM de 2 sau 3 GB. memoria interna este de 16GB pentru varianta cu 2 GB de Ram si 32GB pentru varianta cu 3 GB de RAM.

Un dezavantaj al acestui device este lipsa posibilitatii de extindere a memoriei, acesta neavand slot de card. Ecranul full HD de 5.5 inci are o rezolutie de 1920×1080, cu o densitate de 403 ppi(pixel per inch). Display-ul este luminos si ofera culori vibrante, avand unghiuri de vizualizare foarte bune. Ca optiuni la ecran avem tonuri de culoare prestabilite: cool, standard si warm, iar la contrast avem standard, increased si auto. De asemenea, note 3 beneficiaza de Sunlight mode, ce il face usor de vizualizat in conditii outdoor, si Reading mode, optimizat pentru citit.

? Cauta husa si accesorii pentru Xiaomi redmi note 3 »

Bateria acumulatoare este de tip Litiu-Polimer si este integrata in carcasa. Capacitatea ei este de 4000 mAh, aceasta fiind capabila sa ii permita lui redmi note 3 sa funcioneze aproape doua zile. Desigur, avem Performance mode si Balanced mode ca optiuni de utilizare a bateriei, primul mod reusind sa tina bateria 2 zile, ceea ce inseamna ca in Balanced putem beneficia de intervale mai mari intre incarcari. Un plus la aceasta configuratie il constituie integrarea fast charging, autonomia in stand-by este de 264 de ore, iar cea in convorbire de pana la 60 de ore.

Camera principala a lui Xiaomi note 3 este situata pe spatele aparatului si are un senzor de 13 megapixeli cu diafragma f/2.2 cu autofocus phase detection, blit dual tone si care poate filma 1080p la 30 de cadre pe secunda. De asemenea, camera secundara de 5 megapixeli are si ea o diafragma f/2.0 si este capabila sa intregistreze 1080p. Conectivitatea 4G il face pe Note 3 compatibil cu cerintele utilizatorilor pretentiosi, iar capacitatea dual sim ii confera
flexibilitatea de care are nevoie.

Xiaomi redmi note 3 a demonstrat ca se poate obtine performanta buna la un pret pe sfertul concurentei, singurul sau dezavantaj fiind publicitatea scazuta si prestigiul de care se bucura alte marci, ceea ce il face mai putin cunoscut, multi utilizatori fiind reticenti in a-l achizitiona, tocmai din cauza ca nu au auzit de el.

surse: pcadvisor.co.uk | ndtv.com | geekbuying.com | xiaomidevice.com | gsmarena.com

Xiaomi Redmi Note 3 » Android smartphone » Announced 2016, January. Features 3G, 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Xiaomi Redmi Note 3 » Android smartphone » Announced 2016, January. Features 3G, 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Xiaomi redmi note 3
Article Name
Xiaomi redmi note 3
Description
Xiaomi Redmi Note 3 » Android smartphone » Announced 2016, January. Features 3G, 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo