Reviews, Stiri

Xiaomi Mi Max 2 review, pret, pareri si specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Mi Max 2 review, pret, pareri si specificatii »»» Xiaomi Mi Max 2 este urmasul Xiaomi Mi Max (review aici), impresionantul phablet lansat anul trecut de compania chineza. Chiar daca producatorul nu a confirmat inca faptul ca ar avea planuri pentru zona India sau Europa cu acest device, aproape sigur, cel putin in India, Xiaomi Mi Max 2 va putea fi achizitionat.

Xiaomi Mi Max 2 review: display si design

Xiaomi Mi Max 2Incepand cu design-ul, este destul de usor sa constati diferentele dintre Xiaomi Mi Max 2 si predecesorul sau. Versiunea anterioara avea metal pe partea din spate, care gazduia totodata si cititorul de amprente. In partea de sus si in partea de jos domina plasticul. Design-ul general al noului dispozitiv este putin mai rotunjit si totusi arata mai subtire ca niciodata. Design-ul s-a schimbat si in privinta antenei, iar corpul unibody permite un aspect mult mai curat si parca ceva mai classy. Partea frontala ramane in mare parte aceeasi plus sticla curbata 2.5D, care evident pare sa dea aspectului un feeling premium.

Pe vremuri, ecranele de 5 inch erau considerate deja gold-size. Trendul prezentului a schimbat insa lucrurile si majoritatea producatorilor cauta sa imprime telefoanelor dimensiuni cat mai mari. Xiaomi Mi Max 2 vine cu un ecran super generos, cu diagonala de 6.44 inch si un raport ecran-corp de 75%. Display-ul are afisaj full HD si o densitate buna a pixelilor: 342 pixeli per inch, fiind protejat prin Corning Gorilla Glass 4. Prin comparatie cu precedentul model, noul Xiaomi Mi Max 2 arata mai bine atat la nivel general, cat si din punct de vedere al impactului estetic asigurat de display-ul sau generos.

Xiaomi Mi Max 2 review: performanta hardware

Tinand cont de ce caracteristici imbratiseaza telefoanele de ultima generatie precum Samsung Galaxy S8 sau noul OnePlus 5 (citeste recenzia aici), modelul Mi Max 2 nu pare sa intre neaparat in aceasta categorie. Ofera insa specificatii bune, folosindu-se de un procesor mid-range foarte puternic: Snapdragon 625 de la Qualcomm asociat cu 4 GB memorie RAM si 64/128GB memorie interna. Multi ar crede ca avand aceasta configuratie, Xiaomi Mi Max 2 nu va face fata unor jocuri foarte solicitante. Nimic mai fals!

„King of Glory” „2K17” sau „CrossFire” nu ridica nici cea mai mica problema acestui handset, care ruleaza jocurile cu 30 de cadre pe secunda. Daca preferati varianta multiplayer, ecranul Xiaomi Mi Max 2 atinge intre 28 si 30 cadre pe secunda. Fiti siguri ca acest device este unul mai mult decat decent chiar si pentru cei mai pretentiosi gameri. Dincolo de octa-core-ul celor de la Qualcomm, un rol important aici il joaca si memoria buna, dar si acceleratorul grafic Adreno 506. Un eventual lag s-ar putea sa depistati la jocurile 3D si asta si pentru ca Adreno 506 nu este tocmai Adreno 510.

Xiaomi Mi Max 2 review (2)

Xiaomi Mi Max 2 review: performanta software

Spre deosebire de alte terminale Xiaomi, noul Mi Max 2 vine cu Android 7.1.1 Nougat. Producatorul anunta actualizari cu privire la celelalte dispozitive, dar acestea par sa intarzie. Pentru fanii Xiaomi care doresc sa testeze cea mai recenta versiune de software Nougat, Xiaomi Mi Max 2 este cea mai buna alegere. Smartphone-ul il intampina excelent si il ruleaza minunat.

Xiaomi Mi Max 2: dotari foto si performanta camerelor

Xiaomi Mi Max 2 vine cu o camera principala de 12 megapixeli cu deschidere f/2.2, phase detection autofocus, dual-LED, HDR, panorama si geo-tagging. Terminalul poate filma la rezolutie 2160p cu 30 de cadre pe secunda datorita acestei camere. Selfie-cam-ul are o rezolutie de 5 megapixeli si o deschidere f/2.0.

Telefoanele cu ecrane foarte mari n-au excelat probabil niciodata la capitolul calitate cand vine vorba de dotarile foto. Dar, in momentul lansarii acestui terminal, Lei Jun (fondatorul companiei) marturisea cu mandrie ca acesta incorporeaza un senzor de imagine Sony IMX386 la fel ca si Xiaomi Mi 6. Modelul reuseste sa surprinda cadre foarte bune prin camera sa principala, chiar si in conditii de iluminat scazut. Pixelii sunt usor mai mari la acest item, iar nivelul imaginilor superior, datorita cresterii aportului de lumina cu 56% catre fiecare dintre pixeli.

Xiaomi Mi Max 2 review

Xiaomi Mi Max 2 review: baterie

„Big screen power” este sloganul care prezinta acest device, iar aceste cuvinte descriu cel mai bine ce vrea Xiaomi de la acest telefon. Ecran mare si corp mare. Era absolut evident ca Xiaomi va introduce in Mi Max 2 o baterie de mari dimensiuni si cu o mare capacitate. 5300 miliamperi are bateria acestui handset, care chiar si in conditii de utilizare hardcore ar trebui sa ofere utilizatorului o autonomie de doua zile. Adaugati la aceasta oferta si prezenta Quick Charge 3.0 si Xiaomi Mi Max 2 are destule sanse sa va convinga.

Xiaomi Mi Max 2 review: pret, disponibilitate, concluzie

Modelul Xiaomi Mi Max 2 a fost lansat pe culoarea Gold si va avea doua optiuni de stocare, asa cum mentionam si mai sus: 64GB respectiv 128 GB. Ambele versiuni impacheteaza aceleasi specificatii pentru memoria RAM: 4GB.

Peste toate, Xiaomi Mi Max 2 este un upgrade intersant al precedentului model, cu un look ceva mai aspectuos si o baterie mai puternica. Printre argumentele sale as enumera ecranul mare, cea mai noua versiune de Nougat, bateria impresionanta, design-ul unibody, foarte multe optiuni utile si procesorul mid-range bun. La puncte negative, cred ca Xiaomi Mi Max 2 ar fi meritat o memorie RAM putin mai mare si eventual specificatii mai bune in ceea ce priveste dotarile foto.

Xiaomi Mi Max 2 review (3)

Versiunea precedenta costa putin peste 1100 de lei, in timp ce chinezii anunta ca aceasta versiune va costa 250 de dolari. O investitie foarte buna dupa parerea mea, mai ales pentru cei care doresc un handset cu ecran de mari dimensiuni.

UPDATE: Xiaomi Mi Max 2 a ajuns in Romania si poate fi achizitionat prin intermediul site-ului eMag.ro

 Pret Xiaomi Mi Max 2 eMag: 1399 LEI

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi Max 2
Price
$ 250