Reviews, Stiri

Xiaomi Mi 5X specificatii tehnice, pret, pareri si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi a oficializat noul sau terminal, Xiaomi Mi 5X, un handset atragator, atat ca design, cat si ca pret de achizitie. Smartphone-ul vine cu dotari hardware bune si o constructie solida, ruleaza Android 7.1.1 Nougat si beneficiaza de conectivitate 4G VoLTE.

Xiaomi Mi 5X specificatii tehnice si pareri

Producatorul chinez a cautat sa lanseze un mid-range atractiv in aceasta perioada de vara si a reusit dupa oficializarea noului Xiaomi Mi 5X.

Telefonul pare sa fie o reusita din aproape toate punctele de vedere si va avea un pret destul de decent pentru zona asiatica. Ramane de vazut cu ce pret va ajunge in Europa, dar foarte probabil, diferentele nu vor fi mari.

Prin ce atrage Xiaomi Mi 5X? Inainte de a-i analiza specificatiile, primul gand care te curpinde se leaga de design-ul terminalului. Iar chinezii au facut din nou o treaba excelenta, pentru ca Mi 5X este un telefon slim (masoara doar 7.3 milimetri grosime), usor (cantareste 165 de grame), solid, dar si atractiv (vine cu o constructie metalica eleganta si atragatoare).

Xiaomi Mi 5X

Smartphone-ul ruleaza cea mai noua versiune de Android de pe piata, un Nougat customizat cu interfata proprietara MIUI 8. Producatorul anunta ca Mi 5X va primi insa update la MIUI 9, cea mai noua versiune a interfatei Xiaomi.

4GB memorie RAM si 64 GB memorie eMMC 5.0 stau in spatele unui procesor octa-core puternic, marca Qualcomm. Este vorba despre Snapdragon 625, chipset tactat la frecventa de 2.0 Ghz si ajutat de placa video Adreno 506 de 650 Mhz. O configuratie destul de puternica pentru un mid-range, mai ales daca tinem cont si de faptul ca device-ul are slot pentru carduri de tip microSD, astfel ca-si poate mari capacitatea de stocare a datelor pana la 128 GB.

Ecranul telefonului ne place. Poate ca nu ne asteptam sa se confirme aceste speculatii, dar iata ca au devenit realitate. Xiaomi Mi 5X vine cu ecran Full HD de 5.5 inch, rezolutie 1920×1080 pixeli. Acesta este imbracat in sticla curbata 2.5D si are o rata de contrast de 1000:1.
Si din punct de vedere foto, Mi 5X sta foarte bine pentru gama mid-range. Avem o camera principala duala la dispozitie, cu doi senzori de cate 12 megapixeli plus flash LED dual si PDAF. Camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli. Era loc si de mai bine pentru acest selfie-cam, dar cu siguranta Xiaomi n-ar mai fi putut promova device-ul la pretul actual.

Xiaomi Mi 5X (4)

Senzorul de amprente nu lipseste, Xiaomi Mi 5X avandu-l pozitionat pe partea din spate. Descoperim un interesant senzor infrarosu si un amplificator audio care va spori nivelul decibelilor din difuzoare. Acumulatorul Mi 5X nu este detasabil, dar vine cu tehnologie fast charging si are o capacitate in cuantum de 3080 mAh. In principiu ar trebui sa asigure o autonomie destul de buna.

Xiaomi Mi 5X (2)

Xiaomi Mi 5X disponibilitate si pret

Xiaomi Mi 5X va putea fi achizitionat pe culori precum roz, auriu sau negru incepand cu data de 1 august. Puteti achizitiona device-ul de pe site-ul TomTop, acolo unde Xiaomi Mi 5X costa pentru moment 259 de dolari. Ne place Xiaomi Mi 5X si vom reveni si cu alte amanunte in perioada urmatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 5X
Price
$ 259