Stiri

Xiaomi Mi 5C, primul smartphone Xiaomi cu procesor propriu, Pinecone

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi Mi 5C, primul smartphone Xiaomi cu procesor propriu, PineconeXiaomi Mi 5C, primul smartphone Xiaomi cu procesor propriu, Pinecone →Chinezii de la Xiaomi, au lansat primul terminal care foloseste un procesor creatie proprie a companiei cu sediul in Haidan, Beijing. Este vorba despre platforma Pinecone, o platforma cu care noul item Xiaomi Mi 5C vine echipat, desigur, pe langa alte cateva specificatii interesante despre care vom discuta in continuare. Telefonul va fi momentan disponibil doar in anumite zone din Asia, insa se asteapta in curand precizari cu privire la viitorul terminalului in Europa. Vom reveni si noi cu alte amanunte legate de acest subiect pe viitor.

Xiaomi Mi 5C specificatii tehnice

  • Tehnologie: 2G – GSM 900 / 1800 / 1900 – SIM 1 & SIM 2; 3G – HSDPA & TD-SCDMA; 4G – bands LTE
  • Lansare: februarie 2017
  • In magazine din: martie 2017
  • Dimensiuni: 144.4 x 69.7 x 7.1 mm
  • Greutate: 135 grame
  • Display: IPS LCD 5.15 inch, Full HD rezolutie, 428 ppi
  • Sistem de operare: Android OS v7.1 Nougat + MIUI 8
  • Memorie interna: 64 GB (fara slot de card)
  • Memorie RAM: 3GB
  • Accelerator grafic: Mali T860MP4
  • Camere: principala (12 megapixeli cu autofocus si LED Flash), secundara (8 megapixeli, 1080p)
  • Acumulator: 2860 mAh cu Fast battery charging
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot
  • USB: Type – C 1.0
  • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS

Xiaomi Mi 5C scurta prezentare

Smartphone-ul Xiaomi Mi 5C foloseste noua platforma dezvoltata de catre cei de la Xiaomi si pune in functie chipsetul Xiaomi Surge S1, un octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A53 & 4×1.4 GHz Cortex-A53) pe 64 de biti cu suport VoLTE. Procesorul celor de la Xiaomi este tactat la 2.2 Ghz si ajutat de puternicul accelerator grafic Mali-T860MP4.

Xiaomi Mi 5C (2)

Xiaomi Mi 5C este de altfel primul terminal al companiei infiintate si conduse de Lei Jun care se bazeaza pe „eforturile” proprii in materie de procesoare, iar reprezentatia sa la nivel de vanzari si perceptie generala este foarte interesanta de urmari. Device-ul vine cu un display de tip IPS LCS capacitive touchscreen in 16 milioane de culori cu o diagonala de 5.15 inch si un raport ecran-corp destul de bun de 72.6%. Rezolutia sa atinge 1080×1920, densitatea pixelilor este stabilita undeva la 428 ppi, iar Xiaomi Mi 5C foloseste o alta „creatie” proprie de ultima generatie a companiei, interfata grafica MIUI 8 care evident se sprijina pe cel mai nou sistem de operare al celor de la Google Android OS v7.1 Nougat.

Din pacate, terminalul nu beneficiaza de slot pentru carduri, ceea ce se poate traduce printr-o prima bila neagra, dar pune la dispozitia utilizatorilor o memorie interna de 64 GB, care pare totusi suficienta. La capitolul RAMi, smartphone-ul sta destul de bine, pentru ca asigura o memorie RAM cu capacitate de 3GB.

Xiaomi Mi 5c

Xiaomi Mi 5 C este echipat cu un acumulator de 2859 mAh cu tehnologie de incarcare rapida si cu un sistem dual de camere despre care nu m-as pronunta pentru moment. Totusi, merita mentionat faptul ca prima camera, cea principala, beneficiaza de sprijinul unui senzor de imagine de 12 megapixeli, in timp ce camera secundara se foloseste de un senzor de imagine de 8 megapixeli, care suna destul de bine pentru amatorii de selfie-uri. Ambele dispozitive foto pot filma la rezolutii Full HD si au apertura f/2.2 plus lentile de 27 milimetri. In plus, camera foto principala beneficiaza de phase detecion autofocus, LED Flash si HDR. Senzorul de amprente il gasim in partea din fata, iar terminalul este echipat de asemenea cu accelerometru, senzor de proximitate si compass.

Xiaomi Mi 5C lansare, pret, disponibilitate

Conform informatiilor oficiale, smartphone-ul Xiaomi Mi 5C care foloseste platforma Pinecone, creatia proprie a concernului chinezesc Xiaomi, va putea fi achizitionat pentru o suma aproximativa de 205 euro, iar in China pentru un pret de 1500 yeni. Cu siguranta, incepand cu luna martie, terminalul va fi disponibil pe piata din India, o piata pe care Xiaomi se descurca mai mult decat bine, insa se asteapta informatii oficiale cu privire la disponibilitatea Xiaomi Mi 5C pe pietele din Europa si America. Smartphone-ul va fi disponibil in trei culori: negru, auriu si roz-auriu.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 5c
Price
Euro 205