Reviews

Xiaomi Mi 4S review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Xiaomi Mi 4S

Xiaomi Mi 4s » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Noul flagship al celor de la Xiaomi, Mi 5 a fost anuntat in martie in cadrul Mobile World Congress la Barcelona. Cu cateva ore inainte a fost lansat, fara prea multa publicitate Xiaomi Mi 4S. Din cate se pare acesta a fost lansat pentru a umple golul de timp pana la lansarea lui Mi5. Mi 4S este o varianta imbunatatita a lui Mi 4C, avand un design mai calitativ, RAM mai mare si in general performante sporite.

Designul acestui terminal pare inspirat din cel al lui One Plus X, insa la o observare mai amanuntita se pot vedea clar diferentele. Desigur, nu avem sticla curbata si rama de aluminiu ce se regaseste pe Mi 5, ceea ce confera un feel de smartphone clasic. Ecranul si partea din spate sunt acoperite cu Corning Gorilla Glass 4, fiind adaugat un plus de rezistenta. Totusi asta inseamna ca telefonul aluneca foarte usor pe suprafete textile sau sticla, fiind predispus la caderi serioase daca este asezat pe coltul unei mese sau pe marginea patului.

Un alt dezavantaj al sticlei este ca nu are un strat anti amprente, urmele de deget fiind omniprezente, iar singura solutie impotriva acestei probleme este acoperirea cu o husa dedicata. Butoanele laterale raspund foarte bine la apasare si sunt destul de pronuntate, faraa iesi prea mult in exterior. De asemenea avem si un senzor IR Blaster ce permite device-ului sa tina locul telecomenzilor. In partea de jos regasim un conector micro USB-C, iar senzorul de amprenta de pe spate este similar cu cel de pe Xiaomi Redmi Note 3.

Ecranul lui Mi 4S este de 5 inci, fiind usor de folosit cu o singura mana. Display-ul are o rezolutie de 1080×1920 pixeli si este de tip IPS LCD. Comparativ cu Mi 5, culorile sunt mai deschise si contrastul ceva mai mic, insa folosirea acestuia in lumina naturala nu pune prea mari probleme. Chipsetul lui Xiaomi Mi4S poarta marca Qualcomm, fiind modelul Snapdragon 808, cu un procesor hexa-core, un quad core Cortex A-53 de 1.44 GHZ si un dual core Cortex A-57 de 1.82 GHZ. Procesorul grafic este Adreno 418 si este sustinut de 3 GB memorie RAM. Spatiul de stocare intern este de 64 GB cu posibilitatea de extindere la 128 GB prin intermediul celui de-al doilea slot SIM. Un minus este lipsa de compatibilitate cu unele retele 4G LTE, in special in SUA si unele state vestice.

Camera principala a lui Xiaomi Mi 4S este dotata cu un senzor de 13 megapixeli, diafragma f/2.0 si poate filma full HD la 30 de cadre pe secunda. Toate aceste specificatii promit o camera capabila, insa in realitate calitatea imaginilor nu se ridica la nivelul performantelor, culorile neavand aceeasi intensitate ca la alte camere de telefon, iar lumina scazuta cauzand noise foarte pronuntat. Camera de selfie are o rezolutie de 5 megapixeli. Putem spune si despre autofocus ca are un delay, uneori acesta fiind deranjant.

Bateria acestui smartphone este un punct forte, ea avand o capacitate de 326o mAh, ceea ce inseamna cam o zi de utilizare medium spre heavy. Continuand traditia Xiaomi, acumulatorul nu este detasabil, dar speram ca fiabilitatea aestuia sa permita o utilizare cat mai indelungata, oferind multe cicluri de incarcare-descarcare. De asemenea avem prezenta si functia de Fast Charging 2.0, ce permite incarcarea cu 40% intr-o ora.

Xiaomi Mi 5 este un telefon mid-range accesibil, designul si performantele sale facand un raport calitate-pret excelent. Dezavantajul major ar fi ca pentru o diferenta de circa 80 $ se poate achizitiona Mi 5, care este net superior din multe puncte de vedere. La plusuri avem bateria cu capacitate mare, designul calitativ, si senzorul de amprente fiabil, iar la minusuri se remarca suprafata alunecoasa a capacului posterior, camera cu performante medii si pentru anumite piete lipsa suportului 4G LTE.

Surse: androidauthority.com | androidpit.com | gsmarena.com | gadgets.ndtv.com

Xiaomi Mi 4s » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Xiaomi Mi 4s » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Xiaomi Mi 4S
Author Rating
51star1star1star1star1star