Stiri

Fondatorul Xiaomi Lei Jun are planuri mari pentru 2018

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi, Lei Jun

Fondatorul si liderul Xiaomi, Lei Jun

Xiaomi a fost fondata de omul de afaceri chinez, Lei Jun, declarat in 2014 de catre Forbes, omul de afaceri al anului. Unul dintre cei mai bogati oameni din lume in acest moment (ocupa un onorabil loc 87 in topul miliardarilor Planetei cu o avere estimata la 13.2 miliarde dolari) este, cum se putea altfel, un tip foarte ambitios.

Fondatorul si liderul Xiaomi Inc a marturisit recent care sunt planurile de viitor ale companiei sale si a acceptat fara menajamente regresul din 2016 al companiei producatoare de telefoane mobile.

Lei Jun, CEO Xiaomi: „100 de milioane de unitati in 2018!”

Xiaomi Inc a avut pierderi importante in 2016, fata de 2015. In urma cu doi ani, producatorul chinez a inregistrat cifre impresionante reusind sa vanda peste 70 de milioane de unitati, o cifra mult mai mare in acel an decat producatori precum LG Group, Lenovo, Meizu, Asus, Vivo sau Oppo.

Xiaomi a fost in acel an al patrulea producator din lume si cel mai important distribuitor de telefoane mobile din India si China, o zona pe care insa compania a pierdut-o in 2016.

De aici si regresul important inregistrat in dreptul vanzarilor pe anul trecut, cand Xiaomi a avut un procent de -25% in dreptul unitatilor vandute. Mai exact, compania condusa si fondata de Lei Jun a vandut putin peste 50 de milioane de unitati, aproape jumatate din cate a vandut Oppo spre exemplu si de trei ori mai putine unitati vandute decat Huawei.

Strategia companiei este una diferita in acest an, iar lansarile recente, Xiaomi Mi Max 2 sau Xiaomi Mi 6, sunt doar doua dintre provocarile importante din 2017. Vor urma si altele in perioada urmatoare, iar acestor lansari oficiale li se adauga si intentia companiei de a infiinta un subrand (Lanmi) care sa se ocupe de vanzarea de telefoane entry-level si eventual mid-range.

Lei Jun a precizat ca pentru anul viitor obiectivul este clar: atingerea pragului de 100 de milioane de unitati vandute, ceea ce ar fi o premiera pentru producatorul chinez.

Compania se va extinde cel mai probabil la nivel global si va renunta astfel la a se baza exclusiv pe piata asiatica, unde competitia este sanatoasa, dar si … periculoasa. Xiaomi intentioneaza sa deschida la nivel global, peste 2000 de magazine in toata lumea. Momentan, compania ocupa locul 9 in topul care vizeaza cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume.

Summary
Fondatorul Xiaomi Lei Jun are planuri mari pentru 2018
Article Name
Fondatorul Xiaomi Lei Jun are planuri mari pentru 2018
Description
Lei Jun este fondatorul si liderul companiei Xiaomi. Planurile sale pentru anul viitor sunt mai mari ca niciodata. Detalii in acest articol.