Reviews

Wiko Robby smartphone dual SIM cu baterie de 2500mAh

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Wiko Robby este un terminal de buget, dual SIM, care a fost lansat in urma cu un an de zile de compania franceza. Device-ul 3G beneficiaza de o baterie cu capacitate mare, are un display cu diagonala generoasa si un pret cat se poate de accesibil.

Wiko Robby review

Pentru cei care nu stiu, Wiko este o companie producatoare de telefoane mobile cu sediul central in Marseille, Franta. Telefoanele companiei sunt insa produse in China, dupa ce Tinno Mobile a preluat pachetul majoritat de actiuni al Wiko. In 2013, Wiko a impresionat piata de telefonie mobila din Franta dupa ce a devenit al doilea producator ca numar de vanzari dupa Samsung Electronics, livrand peste 2.7 milioane de dispozitive dual – sim Android.

In luna mai a anului trecut, pe piata a aparut Wiko Robby, un device cu un raport calitate-pret destul de atragator. Terminalul beneficiaza de un design elegant, are o carcasa cu grosime de 10 milimetri si conform specificatiilor sale oficiale, cantareste 180 de grame. Wiko Robby este un dispozitiv dual-sim, care din pacate nu beneficiaza de conectivitate de tip 4G, fiind disponibil doar pentru retelele 3G. Aspectul sau placut este subliniat in partea frontala prin prezenta unui ecran de tip IPS LCD capacitiv in 16 milioane de culori. Acesta asigura o rezolutie HD (1280×720 pixeli) si are o diagonala mare, de 5.5 inch. Cu o densitate a pixelilor de 267 ppi si un raport ecran-corp de 68%, panelul acestui terminal este unul cat se paote de atractiv.

Wiko Robby smartphone dual SIM cu baterie de 2500mAh 2

Wiko Robby ruleaza inca din fabrica Android 6.0.1 Marshmallow si isi bazeaza performantele pe un chipset quad-core de la MediaTek, MT6580M cu Cortex-A7 la bord. Placa video inclusa in acest dispozitiv este un model Mali 400Mp2 specifica dispozitivelor entry level. Wiko Robby nu este in acest context un item foarte permisiv atunci cand vine vorba de gaming, dar suporta fara emotii aproape orice tip de multitasking si cu ceritudine asigura conditii de browsing foarte bune. Capacitatea sa de stocare a fost stabilita de Wiki la 16GB, o capacitate care poate fi insa extinsa prin carduri de tip microSD pana la 64GB. Nivelul de memorie RAM este unul decent, Wiko Robby beneficiind de 1GB la acest capitol. Estetic, dispozitivul este unul elegant si veti descoperi foarte usor ca francezii au gandit o constructie solida. Carcasa pare sa aiba finisaje de foarte buna calitate, device-ul avand oarece probleme atunci cand vine vorba de urmele pe care le poate lasa manevrabilitatea sa. Recomandam achizitionarea unei huse Wiko Robby pe care o puteti gasi si pe site-ul nostru. Pentru o protectie exacta a ecranului aveti la dispozitie si o folie de protectie Wiko Robby din FlexiGlass care beneficiaza in prezent de o reducere destul de importanta.

Wiko Robby smartphone dual SIM cu baterie de 2500mAh 3

Din punct de vedere al dotarilor sale foto, Wiko Robby are o configuratie entry-level spre mid-range. Camera principala beneficiaza de un senzor de imagine de 8 megapixeli si are o deschidere f/2.0 si flash LED. Aceasta camera poate captura video in format Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Camera destinata selfie-urilor, sau camera frontala a item-ului, este una decenta, cu apertura f/2.4 si senzor de imagine de 5 megapixeli. Pozele efectuate cu Wiko Robby sunt decente pe timpul noptii si as spune eu, bune spre foarte bune (in functie de luminozitate) pe timpul zilei. Un mic minus ar fi faptul ca uneori, utilizatorul poate intampina probleme minore in momentul in care incearca sa acceseze aplicatia „camera foto”, dar este foarte posibil ca acest detaliu sa nu existe pe oricare dispozitiv Wiko Robby, ci in particular, in anumite cazuri.

La capitilul autonomie, Wiko Robby se bazeaza pe o baterie Li-Polymer de 2500 mAh. Conform specificatiilor sale oficiale, terminalul ar trebui sa asigure pana la 15 ore in convorbiri in format 3G. Specificatiile sunt si nu prea exacte, dar Wiko Robby incarcat la 100% dimineata, pentru un utilizator hardcore, care foloseste dispozitivul pentru convorbiri, browsing, retele sociale si foarte putin gaming, ar trebui reincarcat undeva spre seara pentru a nu-si consuma complet bateria.

Wiko Robby smartphone dual SIM cu baterie de 2500mAh

Modelul Wiko Robby este disponibil in culori precum Space Grey, Auriu, Lime sau Roz-Auriu, nu este privat de prezenta accelerometrului sau senzorului de proximitate, are Wi-Fi direct si hotsport si GPS prin A-GPS.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Wikko
Product Name
Wiko Robby
Price
$ 130