Reviews, Stiri

Vonino Jax S smartphone de buget cu display de 5 inch si baterie de 2000 mAh

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Vonino Jax S este unul dintre smartphone-urile de buget cele mai accesibile de pe piata, dar capabile sa ofere o configuratie decenta pentru pretul sau final de achizitie. Smartphone-ul poate fi achizitionat si in Romania prin intermediul emag.ro si va poate scoate din buzunar numai 270 de lei. Nu discutam despre un item impresionant ca specificatii, nici despre un nume important in domeniu pentru a Vonino este o companie abia la inceput pe piata smartphone. Dar, cu siguranta, Vonino Jax S, poate fi o solutie utila in contextul in care pretentiile nu sunt foarte ridicate.

 

Vonino Jax S review, impresii, imagini

Vonino Jax S nu este deloc un smartphone neatractiv. De altfel, constructia sa este una bine realizata, iar impactul vizual promite, pentru ca in ciuda pretului foarte mic si a calitatii materialelor (care automat nu sunt de top level), Vonino Jax S este un item destul de atragator.

Vonino Jax S

Terminalul este unul dualsim, compatibil 3G si beneficiaza de un display cu diagonala de 5 inch. Acest display este unul de tip capacitiv IPS si asigura rezolutia modesta de 854×480 pixeli. Acest display dezavantajeaza destul de mult terminalul in ceea ce priveste luminozitatea sau si calitatea imaginilor, insa nu este unul dintre cele mai slabe IPS-uri de pe piata, din contra, as spune ca se poate chiar si mai rau de-atat, cel putin la o prima analiza rapida a terminalelor de buget care se incadreaza in acest pret. Acest dispozitiv ruleaza ca sistem de operare Android 6.0 Marshmallow si adaposteste o memorie RAM LPDDR3 de 1 GB.

Capacitatea de stocare nativa atinge 8 GB, insa Vonino Jax S beneficiaza de slot pentru carduri de tip microSD (puteti analiza oferta noastra pentru aceste carduri aici), carduri prin care capacitatea sa de stocare poate creste pana la 32 GB. Procesorul care motorizeaz acest dispozitiv este unul cu 4 nuclee Cortex A7 la bord. Vorbim despre un chipset marca MediaTek, un quad-core MT6580 tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Spre deosebire de alte terminale de buget pe care le puteti achizitiona in Romania si care pentru suma de 300 de lei asigura chipset-uri de tip dual-core, Vonino Jax S mi se pare chiar si la acest capitol o investitie mai buna si mai sigura. Adaug si faptul ca placa video folosita de acest device este un ARM Mali 400, care mi se pare o optiune decenta pentru aceasta configuratie.

Bateria Vonino Jax S este una interesanta. Terminalul nu este unul foarte solicitant, dar chiar si-asa, Vonino Jax S are incorporata o baterie cu o capacitate de 2000 mAh, care asigura in standby o autonomie de pana la 200 de ore, respectiv pana la 5 ore in convorbiri. Destul de bine.

Vonino Jax S 2

Din punct de vedere al dotarile foto, in mod surprinzator, Vonino Jax S se bazeaza pe o camera foto principala cu senzor de imagine de 8 megapixeli, ajutata de flash LED, autofocus, stabilizare electronica a imaginii si HDR. Fara indoiala, camera sa frontala nu o sa va impresioneze, dar ea vine totusi cu un senzor de imagine de 2 megapixeli. Sigur insa, nu va bazati pe Vonino Jax S daca va propuneti sa faceti selfie-uri de calitate.

Optiunile de conectivitate sunt normale si utile: microUSB 2.0, GPS cu A-GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, WiFi Hotspot si mufa pentru casti cu diametrul de 3.5 milimetri.

Din punctul meu de vedere, Vonino Jax S este un device de buget care merita cumparat la suma de 270 de lei. Terminalul are destule avantaje in comparatie cu alte telefoane disponibile in Romania la acest pret. E drept, pentru 150-200 de lei in plus, puteti achizitiona alte dispozitive superioare, dar daca nu aveti acesti bani si v-ati stabilit un buget de 300 de lei pentru achizitionarea unui nou telefon, decent si fara pretentii exagerate, Vonino Jax S este o oportunitate interesanta.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Vonino
Product Name
Vonino Jax S
Price
RON 270