Reviews, Stiri

Vodafone Smart N8 review, pareri, imagini, pret

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Vodafone Smart N8 review » Vodafone a anuntat in urma cu putin timp lansarea a trei noi terminale. Unul dintre acestea este si modelul Smart N8, care poate fi deja achizitionat in Romania. Noul Vodafone Smart N8 apare in oferta online a Vodafone Romania si beneficiaza de un pret destul de mic. Terminalul poate fi achizitionat gratuit la abonamentul RED 13, care presupune 13 euro pe luna, 2GB trafic de date la nivel national, 300 minute internationale si un numar nelimitat de minute si SMS nationale si in roaming. Vodafone a incercat din greu sa faca din acest telefon un device ieftin si bun, iar in mare parte, rezultatele sunt conform asteptarilor companiei. Smartphone-ul ruleaza inclusiv Android Nougat!

Vodafone Smart N8 review: design si display

Vodafone Smart N8 review

Vodafone Smart N8 asigura utilizatorului functii avansate printre care si un scanner de amprente, pentru putin peste jumatate din pretului unui Lenovo Moto G5. Aspectul sau este unul mult mai placut decat aspectul majoritatii telefoanelor ieftine produse sub brand propriu de Vodafone.

Desigur, Vodafone Smart N8 are si parti mai putin placute, printre care cei cativa biti care ingreuneaza functionalitatea camerei si un difuzor destul de modest. Terminalul este construit din plastic cu exceptia sticlei care acopera camera si ecranul din fata. Butoanele din lateral sunt din metal, ceea ce mi se pare destul de folositor si atragator.

Scannerul de amprente este unul surprinzator de bun si chiar daca design-ul telefonului este mai mult sau mai putin unic, din punctul meu de vedere acesta convinge. Va recomandam sa-l imbracati intr-o husa Vodafone Smart N8 pentru a proteja stabilitatea si functionalitatea device-ului. Constructia este buna, dar nu neaparat solida, drept pentru care lucrurile pot scapa usor de sub control ca urmare a unor intamplari nefericite si complet fortuite.

Ecranul Vodafone Smart N8 asigura culori destul de calitative, iar senzorul de lumina ambientala controleaza automat nivelul luminii de fundal. Unghiurile de vizualizare nu sunt deloc impresionante insasi, iar aici putem observa diferente majore fata de Lenovo Moto G5 pe care il dadeam mai sus ca exemplu.

Luminozitatea nu este tocmai rea, iar Vodafone merita felicitata pentru cum s-a descurcat la acest capitol. Cel putin in mare! Carcateristicile ecranului IPS LCD sunt destul de simple: rezolutie HD, diagonala de 5 inch, 294 pixeli per inch densitate a pixelilor. Raportul ecran-corp este de 66.3%.

Vodafone Smart N8 review: hardware si software

Vodafone Smart N8 review (2)

Smartphone-ul Vodafone Smart N8 ruleaza cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat si se bazeaza pe o configuratie hardware entry-level. Avem un procesor de tip quad – core sub capota, un MediaTek model MT6737 cu patru nuclee Cortex-A53 la bord plus placa video Mali T720 MP2. Terminalul foloseste 1.5 GB memorie RAM si se bazeaza in formula standard pe 16 GB. Capacitatea de stocare a memoriei interne poate fi insa dublata prin carduri de tip microSD.

De regula, telefoanele sub marca Vodafone ruleaza software-uri foarte bune pentru telefoanele ieftine, sau de buget. Exista din pacate anumite aplicatii pre-instalate care nu se pot inlatura, insa maniera in care Nougat-ul ruleaza pe acest model este una foarte ok. Sistemul de operare este destul de curat si foarte probabil va beneficia pe viitor de update. Vodafone isi actualizeaza destul de frecvent versiunile de Android, iar utilizatorul va avea mai bine de 10 GB disponibili din cei 16 GB pentru aplicatii si jocuri.

In schimb, putem spune fara sa gresim ca Vodafone Smart N8 este lipsit de viteza. Dar Vodafone nu s-a descurcat rau: spre exemplu nu veti avea lag in momentul in care scrieti o adresa URL in Google Chrome. Neplacut este insa ca tastatura intarzie cateodata sa apara cand vreti sa faceti acest lucur. Fara discutie, telefoane precum Lenovo Moto G5 sau Sony Xperia XA 1 (review aici) sunt muilt mai rapide, dar…si mult mai scumpe.

Vodafone Smart N8 nu este cel mai lent telefon de pe piata, dar vor exista momente in care vei fi nevoit sa te opresti din ceea ce faci pentru a-i da timp sa „respire” si a te ajuta in ceea ce ti-ai propus. La pretul de achizitie al telefonului nimic din toate acestea nu par surprinzatoare. Vodafone Smart N8 foloseste minimul necesar de performanta pentru a ajuta utilizatorul sa obtina rezultate decente indiferent de ceea ce face cu item-ul.

Vodafone Smart N8 review: autonomie

Vodafone Smart N8 review (3)

Noul handset produs de Vodafone are suportul unui acumulator Li-Ion cu o capacitate de 2400 mAh. Avand in vedere ca scopul Smart N8 este acela de a se transforma intr-un smartphone de buget foarte accesibil ca pret, cu scanner de amprente digitale si Android Nougat la baza, nu e de mirare ca autonomia bateriei nu este impresionanta.

Daca nu veti utiliza abuziv YouTube-ul, bateria Smart N8 ar trebui sa va ajunga o zi intreaga. Din pacate nu avem incarcare rapida pe acest terminal! Vodafone Smart N8 foloseste un incarcator microUSB si nu ne aduce noul mod USB Type C. Evident insa, pentru acest bani, nu avem prea multe motive sa ne plangem de aceste detalii.

Vodafone Smart N8 review: dotari foto

Smart N8 iese in evidenta prin camera sa principala de 13 megapixeli, cu deschidere f/2.0, autofocus si flash dual LED. Camera pentru selfie-uri are o rezolutie de 5 megapixeli. Din pacate aplicatia pentru camera este destul de lenta, blitul ajuta foarte putin in conditii intunecate, iar fotografiile cu HDR sunt o misiune foarte delicata. Tinand cont de pretul final de achizitie, un telefon cu camera principala de 13 megapixeli care costa putin peste 500 de lei, nu este totusi ceva prea rau. Camera frontala nu ajuta foarte mult terminalul.

Vodafone Smart N8 review: verdict

Overall, Vodafone Smart N8 se descurca remarcabil din foarte multe puncte de vedere, raportat la pretul sau de achizitie. In mod firesc, daca il veti cumpara, va trebui sa faceti cateva compromisuri semnificative, pentru ca Smart N8 nu este un telefon foarte rapid! Arata foarte bine, are cel mai nou sistem de operare pe el (si e aproape pur), specificatiile foto sunt bune (realizarile oarecum partiale), spatiu decent de stocare care poate fi extins si peste toate un pret foarte bun. Pentru 548 de lei sau 119 euro, lista de argumente pro Vodafone Smart N8 nu este tocmai rea. Il puteti achizitiona de aici.

Vodafone Smart N8 review (4)

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
2 based on 9 votes
Brand Name
Vodafone
Product Name
Vodafone Smart N8
Price
RON 548