Stiri

UMIDIGI G smartphone entry-level cu aspect de iPhone 7

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

UMIDIGI G a fost lansat de catre compania UMIDIGI si are un pret excelent. Putem spune, fara sa gresim, ca modelul UMIDIGI G este cea mai accesibila „replica” de iPhone 7 de pe piata, un „domeniu” in care parca recent infiintata UMIDIGI pare din ce in ce mai consacrata.

UMIDIGI G un iPhone 7 ca aspect, nu si ca randament

Recent, am putut arunca o privire peste modelele UMIDIGI C Note (review) si UMIDIGI Crystal (review), terminale care provin totusi dintr-o alta „categorie”. Daca C Note pare sa aiba un gram de autenticitate, modelul Crystal seamana izbitor cu Xiaomi Mi Mix, chiar daca nu prezinta aceleasi caracteristici. Ei bine, UMIDIGI G pare sa continuie acelasi traseu, iar compania producatoare aceeasi linie lipsita de originalitate. Modelul se vrea a fi un iPhone 7 din punct de vedere estetic, insa comparatia se opreste la acest nivel.

UMIDIGI G

Handsetul surprinde printr-un look foarte reusit, evident, lipsit de originalitate. Incercarea companiei de a crea un iPhone ieftin pare sa nu fie sortita esecului pentru ca, in fond si la urma urmei, noul UMIDIGI G chiar asta reprezinta. Similitudinile la nivel vizual sunt evidente, iar constructia modelului pare una de calitate, chiar aratoasa am spune noi. Din primele imagini, reiese ca G de la UMIDIGI are o carcasa metalica, un design slim si finisaje de calitate superioara. Modelul are doar 7.5 milimetri grosime si cantareste numai 135,5 grame, ceea ce subliniaza detaliul foarte important la care a lucrat producatorul. Terminalul este usor de manevrat, se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor si asigura o carcasa din policarbonat destul de bine construita, sigura si aspectuoasa.

Desigur insa, UMIDIGI G este un smartphone entry-level, iar la nivel de specificatii, orice comparatie cu iPhone 7 este de-a dreptul ridicola. Chiar si-asa, acest handset poate fi una (pentru ca din nefericire, sunt multe) dintre replicile de iPhone interesante. Display-ul acestui model este produs de Sharp, are o diagonala de 5 inch si rezolutie HD. De remarcat ca producatorul a asigurat o „imbracaminte” de calitate panoului, UMIDIGI G beneficiind de protectie cu sticla curbata 2.5D si Corning Gorilla Glass 4.

UMIDIGI G (2)

Nu! Acesta nu este iPhone 7, ci noul model UMIDIGI G

Procesorul care motorizeaza acest device este un MediaTek MT6737T de 1.5 Ghz, specific oarecum terminalelor entry level. La nivel de capacitate de stocare, UMIDIGI G asigura 16GB memorie, iar la nivel de RAMi, terminalul vine cu o memorie de 2GB, mai mica decat la modelul UMIDIGI C Note. Si bateria acestui dispozitiv entry-level este mult mai mica decat la C Note, UMIDIGI G folosindu-se de o baterie cu capacitate de 2000 mAh, despre care producatorul sustine ca poate asigura o autonomie in standby de pana la 5 zile.

UMIDIGI G dispune de conectivitate 4G LTE, are slot dual-sim si ruleaza inca din fabrica Android 7.0 Nougat. Pentru pretul cu care se vine acest device, deja lucrurile par oarecum in ordine la aceste capitole. Modelul nu este privat de butonul Home si de senzorul de amprente pe care acesta il incorporeaza, detaliu pe care eu personal il apreciez. Dotarile foto cu care se „lauda” UMIDIGI G sunt destul de modeste, chiar daca avem la dispozitie o camera foto principala cu senzor de imagine de 8 megapixeli. Camera frontala, destinata admiratorilor de selfie-uri este ca si inexistenta prin rezolutia sa de 2 megapixeli. Beneficiaza in schimb de functia Beauty Selfie, care nu cred ca poate ridica prea mult nivelul acestui element.

UMIDIGI G (1)

Conexiunea la internet pentru UMIDIGI G se face prin Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, iar terminalul primeste suport MicroUSB 2.0, Bluetooth 4.1, radio FM si GPS cu A-GPS. Nu lipseste mufa pentru casti de 3.5 milimetri si nici senzorul de gravitate, cel de proximitate, accelerometrul si COMPASS.

UMIDIGI G preturi si disponibilitate

UMIDIGI G este cel mai ieftin telefon care replica un iPhone 7. Modelul care va fi pus la vanzare de catre producatorul chinez pe finalul lunii mai va putea fi achizitionat pentru numai 80 de dolari (putin peste 300 de lei). Culorile disponibile la achizitie sunt auriu si negru. Sincer, pentru acest pret, cred ca poti „nimeri” si dispozitive mult mai slabe calitativ. Dincolo de lipsa de originalitate si de evidenta tenta de replicare a unui model Apple, UMIDIGI G mi se pare un device entry-level de luat in seama.

UMIDIGI G (3)

UMIDIGI G si aspectul sau spectaculos

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
UMIDIGI
Product Name
UMIDIGI G
Price
$ 80