Reviews, Stiri

UMi Super review, detalii, specificatii si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

UMi Super este un terminal despre care mi-am propus de multa vreme sa discutam, chiar daca este un smartphone ceva mai vechi. Dupa ce pe blogul nostru ati putut citi recenzii ale unor telefoane interesante propuse de UMi asa cum sunt UMi Plus E (review aici), UMi Rome X (review aici) sau UMi London (review aici) este momentul sa aruncam o privire si peste terminalul UMi Super, un smartphone cu 4GB RAM in spate si un pret extrem de accesibil.

UMi Super review

Inca din start, va avertizez: nu traiti cu iluzia ca veti putea achizitiona un smartphone facil de gestionat! UMi Super este un handset greu (cantareste 190 de grame) si destul de gros (masoara 8.5 milimetri). Nu pot spune ca este un terminal incontrolabil, dar este clar ca nu discutam despre un item usor. Corpul sau metalic nu doar ca pare foarte solid, ci chiar este foarte solid. Beneficiaza de un spate curbat si de o abordare unibody plus finisaj 3D. UMi Super propune un display interesant, cu o diagonala de 5.5 inch cu panou Sharp 2.5 D si protectie Corning Gorilla Glass 3 inclusa. Ecranul capacitiv in 16 milioane culori se bucura de o rezolutie 1920×1080 pixeli si de tehnologia Adaptive Brightness pe care o veti descoperi usor ca fiind foarte utila.

UMi Super (3)

Din punct de vedere hardware, vom concluziona cat se poate de rapid ca avem de a face cu un terminal midrange, pe care eu personal il consider bun. Cei 4 GB RAM inclusi au cu siguranta „un cuvant greu” de spus in aceasta evaluare, cu mentiunea ca vorbim totusi de o memorie de tip LPDDR3. Procesorul care motorizeaza acest device este un MediaTek Helio P10 (octa-core pe 64 biti tactat la 2 Ghz), despre care am discutat destul de des in 2016 si care mie personal mi se pare de asemenea o reusita. E drept, nu este un procesor care sa ajute terminalul in cazul unor jocuri complicate din punct de vedere al solicitarilor. Langa el, in tandem, functioneaza acceleratorul grafic Mali T860, detaliu care din nou as spune ca multumeste. Acestor specificatii li se alatura cei 32 GB spatiu de stocare, plus ca smartphone-ul UMi Super beneficiaza si de slot de card, facandu-va astfel viata mai usoara. Combinatia de camere foto pare una clasica si ne dezvaluie o colaborare reusita intre o camera foto principala cu senzor de imagine Panasonic de 13 megapixeli plus autofocus si blitz dual LED si o alta frontala cu senzor de imagine de 5 megapixeli pentru selfie-uri. Clasic, nu inseamna insa automat si calitativ. Este un capitol la care UMi Super nu surprinde si nu impresioneaza, performantele oferite de cele doua camere foto fiind mai degraba modeste.

Umi Super (4)

Avem in schimb parte de o baterie foarte buna. Un acumulator Sony cu suport pentru incarcare rapida si cu o capacitate de 4000 mAh. Conform informatiilor oficiale ale companiei, acest acumulator promite 14 ore de navigare GPS, 32 de ore playback muzica si alte 360 de ore standby. Daca aceste specificatii se vor confirma, UMi Super va avea practic o autonomie superioara unor dispozitve ca Samsung Galaxy S7, One Plus 3, Samsung Galaxy Note 5, Allview V2 Viper X sau Lenovo Vibe 3. Smartphone-ul UMi Super este dotat cu slot microsim, dar si cu slot simplu, fiind astfel un terminal hybrid, calitate pe care eu unul o salut. La capitolul conectivitate, cel mai important detaliu este capacitatea de asimilare rapida a semnalului de tip 4G LTE, la care adaugam functii importante precum Bluetooth 4.1, GPS si USB Type-C. Totodata, UMi Super ruleaza Android 6.0 Marshmallow foarte bine optimizat.

UMi Super (2)

UMi Super concluzie si pret

UMi Super are un pret decent: sub 200 de dolari. Telefonul, desi este greu, are un design placut, se bucura de un display mai mult decat decent, foloseste Android Marshmallow foarte bine optimizat si are o baterie excelenta de 4000 mAh. Desigur, camerele foto nu asigura performante decat cel mult mediocre (ziua, telefonul fotografiaza totusi bine), iar senzorul de amprente mi se pare unul slab. Procesorul isi face foarte bine treaba, atat timp cat nu-l fortezi la jocuri destul de complicate.

UMi Super este un smartphone cu un raport calitate-pret acceptabil, iar micile sale imperfectiuni nu dezvolta incapacitati notabile. In concluzie, UMi Super este un midrange interesant, care merita luat in calcul.

UMi Super

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
3.5 based on 2 votes
Brand Name
UMi
Product Name
UMi Super