Reviews, Top list

Top Smartphone 2016: top 5 telefoane mobile accesibile

Home  »  Reviews  »  Top list

catmobile

acum 8 ani

Top Smartphone 2016: top 5 telefoane mobile accesibile

Daca in prima parte a anului piata smartphone-urilor a fost si este populata de telefoane budget, ne-am gandit ca ar fi util sa realizam un top al acestora in functie de cateva criterii, cum ar fi performanta, pretul si calitatea cu care acestea sunt construite. Fiind vorba de telefoane budget, vom vorbi de o gama de preturi de la 100 de euro, iar performantele vor fi evaluate bazandu-ne pe impactul telefonului si review-urile referitoare la acesta.

5: Acer Liquid Jade S

Acer smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Acer Liquid Jade S »»» Acer smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Acer Liquid Jade S

Locul 5 este ocupat de Acer Liquid Jade S, care la un pret de aproape 200 de euro reuseste sa ofere performante apropiate de mid-range. Designul acestuia se axeaza pe utilitate, materialul din care este realizata carcasa fiind rezistent iar imbinarile sunt gandite sa reziste. Chipsetul Mediatek ofera un procesor Cortex A-53 octa-core de 1.5 GHZ impreuna cu un GPU Mali T760 si 2 GB memorie RAM. Partea de stocare interna are 16 GB capacitate si poate fi extinsa pana la 32 GB prin ocuparea unui slot SIM. Ecranul de 5 inci are o rezolutie de 720×1080 pixeli si este protejat de Corning Gorilla Glass 3. Camerele sunt de 13 respectiv 5 megapixeli iar bateria are capacitatea de 2300 mAh si este non-removable. Liquid Jade S este tras in jos de performantele mediocre ale camerei principale si de bateria acumulatoare care este subdimensionata pentru aceste performante.

? Cauta husa si accesorii pentru Acer » catmobile.ro

4: Motorola Moto G

Motorola smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Motorola Moto G »»» Motorola smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Motorola Moto G

Locul 4 ii revine lui Motorola Moto G, care reuseste sa ofere un echilibru destul de bun intre pret si performanta. La acest model avem un procesor quad-core de 1.4 GHZ pe chipsetul Snapdragon 410, o varianta cu 1 GB RAM si 8 GB memorie interna sau cealalta varianta cu 2 GB RAM si 16 GB memorie interna. Ambele modele au posibilitatea de a extinde memoria cu un card microSD. Ecranul lui Moto G are 5 inci si rezolutia de 720p, fiind de tip LCD, iar bateria de 2470 mAh conferindu-i o autonomie insemnata. Camerele sunt de 13 respectiv 5 megapixeli. La pretul de pornire de sub 200$ pentru varianta basic, Moto G este alegerea potrivita, desi este evident ca in acea carcasa se putea „baga” mai multa putere de procesare si memorie.

? Cauta husa si accesorii pentru Motorola » catmobile.ro

3: Xiaomi Redmi note 3

Xiaomi smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Xiaomi Redmi note 3 »»» Xiaomi smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Xiaomi Redmi note 3

Locul 3 este dedicat lui Xiaomi Redmi note 3, care la un pret de pornire in tara de 1300 lei se incadreaza la categoria budget fara nicio problema. Redmi Note 3 ofera performanta decenta, chipsetul Mediatek avand un procesor Cortex A-53 octa-core de 2 GHZ si 3 GB RAM in varianta performance, aceste dotari fiind sustinute de GPU-ul PowerVr. Ecranul acestuia de tip IPS LCD are dimensiunea de 5.5 inci, cu o rezolutie 1080×1920 pixeli ce se descurca binisor in lumina soarelui. Camerele sale au rezolutia de 13 megapixeli cu blit dual tone si phase detection, respectiv 5 megapixeli si 1080p rezolutie pentru cea de selfie. Bateria are capacitatea de 4000 mAh si este de tip non removable. Desi decent la capitolul performante, Redmi Note 3 nu ofera posibilitatea extinderii memoriei, utilizatorul fiind limitat de cei 32 GB memorie interna.

? Cauta husa si accesorii pentru Xiaomi » catmobile.ro

2: Vodafone Smart Prime 7

Vodafone smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Vodafone Smart Prime 7 »»» Vodafone smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Vodafone Smart Prime 7

Locul 2 este tinut de Vodafone Smart Prime 7, care impresioneaza prin pretul sau de 109 euro. La acest device avem performante destul de bune, pentru acest pret. Chipsetul Snapdragon 210 are integrat un procesor quad-core Cortex A-7 de 1.1 GHZ, 1 GB RAM si memorie interna de 8 GB, ce poate fi extinsa la 256 GB cu un card microSD. Ecranul de 5 inci cu rezolutia de 720×1280 pixeli este un plus, acesta oferind culori vii si contrast acceptabil. Camera principala are un senzor de 8 megapixeli cu autofocus, iar la cea de selfie senzorul este de 5 megapixeli. Bateria are capacitatea de 2540 mAh ceea ce este decent pentru aceste performante, iar telefonul este compatibil 4G LTE. Totusi acest terminal primeste locul doi din cauza ca este blocat intr-o singura retea, ceea ce il limiteaza considerabil.

? Cauta husa si accesorii pentru Vodafone » catmobile.ro

1: OnePlus X

OnePlus smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ AMOLED capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

OnePlus X »»» OnePlus smartphone »» Android smartphone » Display 5.0″ AMOLED capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

OnePlus X

Locul 1 il vom acorda lui OnePlus X, care, desi are un pret de peste 200 de euro, ofera performante comparabile cu un telefon de 500 de euro. Oneplus X are un ecran de 5 inci Full HD de tip AMOLED, ceea ce inseamna ca ofera culori vibrante si contrast marit, fiind de asemenea protejat de Corning Gorilla Glass 3. Chipsetul Snapdragon 801 ofera un procesor de 2.4 GHZ quad-core ce poarta numele Krait 400. GPU-ul Adreno 330 impreuna cu cei 3 GB RAM ofera performante bune. Spatiul de stocare este de 16 GB si poate fi extins la 256 GB prin intermediul celui de-al doilea slot SIM. Camera principala beneficiaza, pe langa senzorul de 13 megapixeli de phase detection autofocus si diafragma f/2.2, iar camera de selfie are 8 megapixeli cu apertura f/2.4. Bateria are capacitatea de 2525 mAh. Un minus al acestui telefon ar fi incompatibilitatea cu unele retele LTE si altul ar fi lipsa NFC, ce nu permite folosirea Android Pay. Totusi pentru performantele oferite la acest pret, el isi merita locul 1 in topul nostru.

? Cauta husa si accesorii pentru OnePlus » catmobile.ro

Top Smartphone 2016: top 5 telefoane mobile accesibile

Top Smartphone 2016: top 5 telefoane mobile accesibile