Top list

TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume se bazeaza pe clasamentul pe care revista Forbes l-a dat publicitatii in aceasta perioada. Foarte multa lume se intreaba care este cel mai valoros brand de pe piata smartphone la aceasta ora, iar cei de la Forbes au oferit pe finalul anului 2017 raspunsul la aceasta dilema.

TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume

Acest TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume este complet diferit de topul care vizeaza cei mai importanti producatori de telefonie din lume. Iar asta se datoreaza faptului ca acest TOP vizeaza clasamentul celor mai importante 5 branduri de telefoane de pe piata in 2017. In topul pe care l-ati putut analiza alaturi de noi pe blog.catmobile.ro, cei mai importanti producatori de telefoane din lume erau departajati de numarul de telefoane vandute in 2014, 2015 si 2016.

Daca intre primele cinci companii care au impresionat in acest trei ani la capitolul vanzari am enumerat Samsung Electronics (Coreea de Sud), Apple (Statele Unite ale Americii), Huawei (China), Oppo (China) si Vivo (China). De aceasta data, in TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume lucrurile stau putin diferit, iar cele mai valorase marci de pe piata trebuie privite altfel.

Iata cum arata TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume conform revistei Forbes

TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume (2)

1. Apple – 170 miliarde dolari (valoarea brandului)

Apple nu doar ca este cel mai important brand de pe piata de telefoane mobile, dar este conform Forbes, cel mai important brand din lume indiferent de categoria analizata. Veniturile brand-ului se ridica la 214 miliarde de dolari in timp ce doar veniturile din publicitate ale Apple aduc 1.8 miliarde de dolari companiei.

2. Google – 101 miliarde dolari (valoarea brandului)

Desi este relativ noua pe piata de telefonie mobila, compania americana Google beneficiaza de al doilea cel mai puternic brand de pe piata. Insa Google, nu doar ca ocupa locul 2 in TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume, dar gigantul nord-american ocupa treapta a doua si la nivel general conform Forbes. Veniturile brandului sunt de 80.5 miliarde de dolari, in timp ce din publicitate, brandul Google mai produce alte 3.9 miliarde de dolari, capitol la care devanseaza Apple.

3. Samsung Electronics – 38.2 miliarde dolari  (valoarea brandului)

Cel mai mare producator de telefoane mobile din Asia si liderul clasamentului vanzarilor in ultimii trei ani este cel de-al treilea brand de pe piata smartphone in TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume stabilit de Forbes. Marele rival de pe piata al Apple produce de pe urma brand-ului sau nu mai putin de 166.7 miliarde de dolari si din publicitate 3.7 miliarde de dolari, adica, asemenea Google, mai mult decat Apple.

4. Sony 8.3 miliarde dolari (valoarea brandului)

Japonezii de la Sony ocupa a patra pozitie in TOP 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume al Forbes. Brandul niponilor aduce venituri de 5.8 miliarde de dolari in timp ce din publicitate, Sony strange alte 136 milioane de dolari, anual.

5. Huawei 7.3 miliarde dolari (valoarea brandului)

Huawei este cel mai puternic producator de telefoane mobile din China. Gigantul asiatic ocupa ultima pozitie in acest clasament, dar este departe de Apple, Google sau Samsung. Huawei obtine 75.5 miliarde de dolari din brandul sau, insa cifra obtinuta din publicitate nu este momentan cunoscuta publicitatii. Si nici inclusa in topul celor de la Forbes.

De remarcat ca intre cele mai importante branduri din lume care produc telefoane ramane Panasonic. Compania japoneza nu mai face insa telefoane inteligente high-end remarcabile, dar este clasata pe 97 in topul general al celor mai importante 100 de branduri din lume.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes