Stiri

Substitute Phone » telefonul de jucarie care te scapa de stres

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Substitute PhoneIn octombrie va anuntam ca piata din Asia a dat unda verde primului Fidget Phone din lume, un fel de telefon menit sa iti alunge stresul. Nascut dintr-unul dintre cele mai de success proiecte de finantare din istoria site-ului Kikstarter, acest proiect despre care vom discuta in cele ce urmeaza, pare o simpla jucarie atunci cand il ai in mana si afli ce este, dar formula de apasare a butoanelor se bazeaza pe un studiu amanuntit care analizeaza comportamentul uman in situatii de tensiune. Acesta este noul Substitute Phone, un alt motiv pentru care „stresul trebuie sa se teama”.

Fidget Cube-ul are butoane care fac zgomot, dar si altele care sunt silentioase, un cadran, o minge de rotit si suprafate care pot fi curatate cu degetul si genereaza un anumit tip de simt.

Daca va mai intrebati la ce foloseste acest Substitute Phone, ei bine in principal el alunga stresul si va impiedica sa va rupeti pixurile, sa va muscati unghiile sau chiar sa va smulgeti parul atunci cand va plictisiti la o conferinta sau mergeti prea mult timp cu trenul.

Noul Substitute Phone si teoria telefonului de jucarie care alunga stresul

In sine, este vorba despre recrearea a ceea ce cu siguranta creaza o stimulare a subiectului, cum ar fi apasarea compulsiva a capatului unui pix sau a click-ului unui mouse. Si are la baza acelasi principiu pe care designer-ul Klemens Schilinger l-a aplicat pentru a-si crea un telefon inlocuitor, un fel de carcasa care imita design-ul unor smartphone-uri cu touch actuale, implementand un model de smartphone terapeutic.

Substitute Phone (2)

Cam asta ar fi de fapt acest Substitute Phone: un telefon cu rol de terapeut si destresare. El este conceput pentru a-i ajuta pe cei care se uita in mod agresiv zi de zi la telefoanele lor.

Pentru ca dincolo de a verifica din cand in cand telefonul din dotare, pentru a verifica mesaje, notificari sau emailuri in asteptare, unii oameni au devenit atat de dependenti de smartphone incat au ajuns sa imite diverse gesturi, chiar daca nu folosesc terminalul pentru a citi notificarile disponibile. Telefonul din dotare se poate spune ca a devenit inlocuitorul pixului pe care il apasam in trecut continuu pentru a ne relaxa in momentele de stres.

Acest detaliu l-a inspirat pe Shilinger sa creeze cinci jucarii care trec drept telefoane, construite din plastic, cu bile de piatra plasate pe suprafata sa, in linii orizontale, verticale sau diagonale. Motivul? Pentru a replica miscarea pe care o facem de obicei cu degetul atunci cand „controlam” un smartphone.

Facand aceste gesturi, practic oamenii vor evita folosirea inutila a unui smartphone care folosit atat de intens chiar si pentru motive deloc utile poate afecta vederea si autocontrolul creand o dependenta din care cu greu pot scapa. Substitute Phone este un proiect creat pentru o expozitie care va avea loc la Viena, dar momentan nu a fost scos la vanzare. Pentru cei interesati, vom reveni cu informatii utile in perioada urmatoare.

Summary
Substitute Phone » telefonul de jucarie care te scapa de stres
Article Name
Substitute Phone » telefonul de jucarie care te scapa de stres
Description
Substitute Phone este un telefon de jucarie al carui principal scop este acela de a te ajuta sa te relaxezi
Author
Publisher Name
Catmobile