Stiri

Sony Xperia ZG Compact specificatii conform GeekBench

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Viitorul smartphone al companiei Sony, modelul Sony Xperia ZG Compact, a fost zarit in baza de date a site-ului de benchmarking, GeekBench. Aceasta prezenta ne dezvaluie totodata o serie de specificatii foarte interesante ale viitorului model.

Sony Xperia ZG Compact specificatii

Sony Xperia ZG Compact specifiactii cheie GeekBench

  • procesor Qualcomm Snapdragon 810 (?) 1.55 Ghz
  • 2GB memorie RAM
  • Android 7.1.1 Nougat

Asa cum puteti observa si din imaginea de mai sus, noul Sony Xperia ZG Compact vine cu Android 7.1.1 Nougat din fabrica si cu o surpriza nu neaparat placuta : terminalul vine cu procesor Snapdragon de la Qualcomm, destul de vechi. Este vorba despre Qualcomm Snapdragon 810 , chipset cu care modelul Z5 Compact a venit echipat in 2015. Este totusi foarte ciudat cum de Sony a decis sa includa in acest nou terminal un chipset atat de vechi, care in 2017 nu va fi gasit pe niciun alt smartphone. Tinand cont de acest detaliu, va rugam sa tratati aceasta informatie cu rezervele de rigoare, pentru ca este posibil sa nu fie una reala. Poate ca Sony a testat acest telefon prototip cu un chipset ceva mai vechi in mod intentionat sau poate ca pe undeva s-a strecurat o eroare. Conform fisei, Xperia ZG Compact ar avea procesorul tactat la frecventa de 1.55 Ghz.

In alta ordine de idei, terminalul a obtinut un scor de 1349 de puncte in testul single-core, respectiv 3049 de puncte in testul multicore. Trebuie precizat ca, Sony Xperia ZG Compact vine cu 2 GB memorie RAM si foarte probabil cu doar 16 GB spatiu de stocare a datelor.

Sony va lansa asadar in curand acest terminal, urmand ca in aceeasi perioada sa debuteze si mult mai puternicul Sony Xperia XZ1 cu ecran de 5.2 inch si rezolutie Full HD. Acest smartphone va avea la bord tot un procesor de la Qualcomm, dar pentru ca discutam de un flagship, Sony a ales modelul Snapdragon 835 cuplat cu 4GB memorie RAM si ajutat de o baterie de 3000 mAh. Cel mai probabil, smartphone-ul de top al companiei ar urma sa ruleze din start, Android 8.0. Un alt terminal asteptat sa debuteze in aceasta perioada la IFA Berlin este Sony Xperia XZ1 Compact, care va veni cu ecran de 4.6 inch HD si baterie de 2800 mAh. Cel mai probabil, fiind o versiune mai lite a flagship-ului, device-ul va avea totusi acelasi tip de procesor si aceeasi memorie RAM.

Summary
Sony Xperia ZG Compact specificatii conform GeekBench
Article Name
Sony Xperia ZG Compact specificatii conform GeekBench
Description
Sony Xperia ZG Compact si-a dezvaluit specificatiile in baza de date a site-ului de benchmarking, GeekBench