Reviews, Stiri

Sony Xperia XZ1 review » pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

In afara de Sony Xperia XA1 Plus si Sony Xperia XZ1 Compact, producatorul japonez Sony, a lansat la IFA Berlin 2017 si noul sau flagship, Sony Xperia XZ1. Fara indoiala, a fost cel mai asteptat dintre produsele lansate de companie in Germania, iar asteptarea a luat sfarsit printr-o aparitie spectaculoasa: noul Sony Xperia XZ1 arata foarte bine si se prezinta cu o serie de specificatii impresionante. Mai multe, aflam in cele ce urmeaza.

Sony Xperia XZ1 review: XZ1 vine cu Android 8.0

Noul telefon de top al companiei Sony ruleaza din cutie cel mai nou sistem de operare al Google. Android 8.0 la lansarea oficiala a terminalului transforma modelul Sony Xperia XZ1 intr-unul dintre primele telefoane care ruleaza din fabrica acest sistem de operare.

Sony Xperia XZ1 (2)

Sony Xperia XZ1 review: display Full HD cu tehnologii speciale

Modelul lansat de Sony la Berlin nu vine cu ecran Quad HD dar mizeaza pe un IPS LCD cu rezolutie Full HD si HDR10. Ecranul are o diagonala de 5.2 inch si beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass 5. Cele doua tehnologii prezente pe display-ul modelului XZ1 Compact, Triluminos si X-Reality, se gasesc evident si pe acest model.

Sony Xperia XZ1 review: procesor de top si protectie IP68

Sony Xperia XZ1 este motorizat de cel mai important, rapid si puternic procesor din 2017, Snapdragon 835 de la Qualcomm, chipset tactat la frecventa de 2.4 Ghz. Acesta este cuplat de producator cu placa video Adreno 540, un argument solid fara indoiala pentru rezultatele telefonului atunci cand vine vorba de gaming sau multitasking.

Sony Xperia XZ1 (3)

Ca experienta utilizarii Sony Xperia XZ1 va fi una excelenta ne-o confirma si capacitatea de stocare a datelor in versiunea standard (64GB), dar si memoria de tip RAM, care atinge 4GB. Sony a echipat terminalul si cu slot pentru carduri microSD, astfel ca viitorul utilizator va putea extinde capacitatea de stocare a datelor prin card microSD pana la 256 GB.

Un alt detaliu placut pe noul Sony Xperia XZ1 este faptul ca terminalul pare unul rezistent si bine construit. Certificarea IP 68 vine oarecum ca o surpriza, dar este placut sa stii ca acest Xperia are durabilitate la apa si praf.

Sony Xperia XZ1 review: dotari foto excelente

Noul device al producatorului de origine nipona „ne-a promis” inainte de lansare o configuratie atractiva pe partea foto si iata ca asa este. Sony Xperia XZ1 beneficiaza de o camera principala foarte puternica, echipata cu senzor Sony Exmor RS de 19 megapixeli, flash LED, apertura F2.0, stabilizare a imaginii si capacitate de filmare la rezolutile Ultra HD. De remarcat, ca la fel ca si la modelul XZ1 Compact, Sony Xperia XZ1 poate filma in slow motion in rezolutie HD cu 960 de cadre pe secunda.

Sony Xperia XZ1

Pe de alta parte, camera frontala, destinata iubitorilor de selfie-uri, are o rezolutie de 13 megapixeli si o apertura F2.0. Si aceasta camera foto poate filma video in format Full HD. Specificatii atractive din punct de vedere foto, puternice, corespunzatoare impresiei generale pe care telefonul o lasase in perioada pre-lansarii oficiale.

Sony Xperia XZ1 review: senzor de amprente, conectivitate, baterie

Sony a introdus sub capota telefonului un acumulator de doar 2700 mAh cu tehnologie Qnovo Adaptive pentru incarcare rapida. Putin surprinzatoare capacitatea mica a bateriei de pe nou XZ1, dar producatorul ne asigura ca vom avea parte de o autonomie excelenta.

Sony Xperia XZ1 este un telefon 4G LTE, care aduna functii de conectivitate importante precum USB de tip C 3.1, NFC, Bluetooth 5.0 (putine telefoane din lume au la aceasta ora cea mai noua versiune de bluetooth), dar si GPS/AGPS/GLONASS/BDS.

Telefonul vine cu senzor de amprente montat pe lateral, cantareste 155 de grame si masoara 7.9 milimetri grosime. Conceptul este unul clasic pentru telefoanele de tip Xperia, iar XZ1 poate fi achizitionat pe culori precum roz, argintiu, negru si albastru.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ1