Reviews, Stiri

Sony Xperia XZ1 Compact este oficial: specificatii si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sony Xperia XZ1 Compact (2)Asa cum era de asteptat, la IFA Berlin 2017, compania Sony a lansat pe langa Sony Xperia XA1 Plus, alte doua modele de telefon. Unul dintre acestea este Sony Xperia XZ1 Compact, un telefon cu specificatii interesante din toate punctele de vedere. Doar simplul fapt ca terminalul este motorizat de cel mai puternic procesor de pe piata ne poate edifica asupra calitatii sale.

Sony Xperia XZ1 Compact specificatii oficiale si pareri

Specificatiile Sony Xperia XZ1 Compact fusesera in mare parte dezvaluite prin intermediul bazelor de date ale site-urilor de benchmarking inca de luna trecuta. Misiunea noastra este usoara acum, asa ca haideti sa vedem ce aduce pe piata acest telefon foarte interesant.

Display: Noul terminal al companiei Sony vine cu un ecran de mici dimensiuni. Este vorba de un panel de tip IPS LCD cu diagonala de doar 4.6 inch si rezolutie HD. Densitatea pixelilor atinge 319 pentru un ecran care beneficiaza de protectie marca Corning Gorilla Glass 5. Ecranul de pe Sony Xperia XZ1 Compact beneficiaza de tehnologiile X-Reality si Triluminos. Se prea poate ca in acest moment, Sony Xperia XZ1 Compact sa fie unul dintre primele 3 telefoane cu ecrane mic care merita cumparate

Sony Xperia XZ1 Compact

Sistem de operare: XZ1 Compact vine cu Android 8.0 din fabrica, asa cum de altfel majoritatea zvonurilor indicau. Acest detaliu reprezinta indiscutabil un nou argument al calitatii acestui handset

Procesor: Sony Xperia XZ1 Compact se bazeaza, asa cum mentionam si mai sus, pe cel mai puternic „motor” din 2017. Snadpragon 835 de la Qualcomm este un octa-core tactat la frecventa de 2.4 Ghz, care functioneaza in tandem cu placa video Adreno 540. In ceea ce priveste memoria telefonului, avem la dispozitie 4GB memorie RAM si alti 64 GB pentru stocarea datelor. Acest spatiu poate fi extins pana la 256 GB prin intermediul portului microSD.

Dotari foto: Noul model al producatorului japonez este echipat cu camere foarte puternice. Cel putin camera principala este una incantatoare. Vine cu rezolutie de 19 megapixeli, plus apertura F2.0 si stabilizare a imaginii pe 5 axe. Avem la dispozitie de asemenea functia phase detection, dar si un laser autofocus. Camera principala a telefonului poate filma la rezolutie Ultra HD sau in slow motion in format HD. Camera pentru selfie-uri are un senzor Sony Exmor R-8 la bord cu o rezolutie de 8 megapixeli. Descoperim lentile wide de 120 de grade si de asemenea o apertura F2.4.

Sony Xperia XZ1 Compact (3)

Baterie: Sony Xperia XZ1 Compact are un acumulator de tip built in, cu o capacitate de 2700 miliamperi, oarecum normala tinand cont de diagonala ecranului. Bateria sa vine cu tehnologie de incarcare rapida Qnovo Adaptive.

Dimensiuni: Noul model XZ1 Compact cantareste doar 140 de grame, deci este intr-adevar un telefon foarte usor. Grosimea sa atinge 9.3 milimetri, iar inaltimea sa doar 129 de milimetri. Este un model de telefon mic, cu margini colturoase, dar ergonomic si foarte usor. Poate fi manevrat cu mare usurinta.

Alte detalii: Sony Xperia XZ1 Compact vine cu sistem audio cu boxe stereo frontale, are conectivitate 4G LTE, este single SIM sau dual SIM si beneficiaza de cea mai noua tehnologie Bluetooth (5.0). Poate fi achizitionat pe culori ca roz, albastru, negru sau alb.

Concluzie: daca terminalul nu va fi unul foarte scump (speram la un pret de 500 de euro, dar primele informatii ne contrazic aceasta speranta) atunci Sony a dat lovitura. Sony Xperia XZ1 Compact este unul dintre cele mai atractive si mai bune telefoane cu ecran mic de pe piata, iar fanii genului au ocazia sa achizitioneze un telefon cu specificatii excelente, foarte bine construit, usor manevrabil si cu plusul evident adus de Android 8.0, cel mai nou sistem de operare Google.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ1 Compact