Reviews

Sony Xperia XZ review, pret si specificatii complete

Home  »  Reviews

catmobile

acum 7 ani

Au trecut aproape 8 ani de la aparitia primului Xperia lansat pe piata de Sony. Celebrul Sony Xperia X1 a fost primul smartphone din aceasta gama propus de gigantul cu sediul in Tokio, fiind considerat la acea vreme o puternica replica acordata rivalilor HTC si Apple. In anul urmator, Sony a lansat Xperia X2, un smartphone care a produs certitudinea ca Sony va incerca sa isi completeze gama si pe viitor. Sony a facut in 2010 trecerea la Android, dupa ce primele modele din gama Xperia au rulat pe Windows Phone. Din martie 2010 de la modelul Sony Xperia X10 si pana in prezent, compania japoneza a incercat sa valorifice piata Android. Cu anumite modele a reusit, cu unele mai putin. Noul Sony Xperia XZ lansat in aceasta perioada, pare insa as fie pariul cel mai de pret al puternicului concern.

Sony Xperia XZ » specificatii

  • Display: IPS 5.2″ (rezolutie 1920×1080) protejat de Corning Gorilla Glass
  • Procesor: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 Quad Core
  • GPU: Adreno 530
  • Memorie interna: 32 sau 64 GB
  • Memorie RAM: 3GB RAM
  • Sistem de operare: Android 6.0.1 Marshmallow
  • Camera foto principala: 23 Megapixel (senzor IMX 300, f/2.0, filmeaza 4K)
  • Camera foto secundara: 13 Megapixel (senzore 1.3″ cu deschidere f/2.0)
  • Clasa de protectie carcasa: IP65/IP68
  • Dimensiuni: 146 x 72 x 8.1 mm
  • Greutate: 161 grame
  • Huse si accesorii pentru Xperia XZ

Sony Xperia XZ »» Android smartphone » 5.2″ IPS LCD capacitive touchscreen, 23 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sony Xperia XZ ruleaza pe Android OS v.6.0.1 Marshamallow si se vrea a fi varful de gama al anului pentru Sony. Cu o greutate de numai 161 de grame, masurand 146 x 72 x 8.1 mm si beneficiind de un design elegant si rezistent, Sony Xperia XZ impresioneaza utilizatorul inca din primele secunde in care are telefonul in mana. Smartphone-ul „minune” al celor de la Sony este dotat cu un ecran IPS LCD de 5.2 inch cu rezolutie 1080×1920 (424 densitate pixeli), beneficiar al tehnologiei Sony Triluminos. Protejat de Corning Gorilla Glass, display-ul noului smartphone propus de Sony este nu doar rezistent ci si suficient de performant. In interiorul sau regasim procesorul Qualcomm Snapdragon 820 (Quad Core cu doua nuclee 2.15 Ghz si alte doua nuclee de 1.6 Ghz) condus pe drumul cel mai scurt catre performanta de placa video Adreno 530. Unui procesor atat de puternic, Sony i-a alaturat 3 GB memorie RAM si 32 sau chiar 64 GB memorie interna, in functie de modelul telefonului.

Daca performanta grafica nu lasa practic la niciun capitol de dorit (smartphone-ul fiind capabil sa ruleze cam orice tip de aplicatii indierent de nivelul de solicitare al acestora), ceea ce place si mai mult la acest terminal este senzorul de amprente si corpul confectionat din sticla si metal. Spuneam ca este un smartphone rezistent, iar specificatiile sale ne dau dreptate: varianta de carcasa premium a telefonului este inclusa in clasa de protectie IP65, adica poate rezista cu brio la contactul cu praful si apa. Chiar si-asa nu strica sa aruncati un ochi peste huse Sony pentru acest telefon, intrucat nicio clasa de protectie din lume nu garanteaza asupra influentei pe care mediul inconjurator o poate avea asupra unui device de ultima generatie.

 Sony Xperia XZ are o camera principala de 23 de megapixeli cu senzor Exmor RS, lentile f/2.0, autofocus de tip hybrid si evident flash Led si stabilizator de imagine

Camera principala a telefonului atinge o rezolutie remarcabila. Pare greu de crezut, dar Sony Xperia XZ are o camera principala de 23 de megapixeli cu senzor Exmor RS, lentile f/2.0, autofocus de tip hybrid si evident flash Led si stabilizator de imagine. Poate inregistra video la rezolutie Ultra HD (4K) la 30 de cadre pe secunda (2160p) sau 60 de cadre pe secunda (1080p). Camera secundara a dispozitivului, sau camera pentru selfie, atinge 13 megapixeli, adica da! Atat cat atinge camera principala a altor telefoane din generatia 2016! Beneficiaza si aceasta camera selfie de lentile f/2.0 si de un senzor de imagine 1/3″ capabil de rezolutii 1080p.

Sony Xperia XZ este un telefon remarcabil care beneficiaza de o baterie Li-Ion (include functia Quick Charge 3.0) de 2900 mAh, care poate tine telefonul functional in 3G pana la 18 ore. Smartphone-ul poate fi achizitionat pe culorile mineral black, forest blue, deep pink si platinum si a fost recent introdus in oferta Vodafone Romania putand fi achizitionat la pretul de 664 de euro la liber sau 244 de euro cu abonament de 49 de euro pe luna. Evident, pretul smartphone-ului este foarte mare, dar Sony Xperia XZ este un telefon care merita anumite sacrificii.

Sony Xperia XZ review, pret si specificatii complete

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 24 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ