Reviews, Stiri

Sony Xperia XA1 Ultra phablet de 6 inch lansat la Mobile World Congress 2017

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sony Xperia XA1 Ultra phablet de 6 inch lansat la Mobile World Congress 2017Sony Xperia XA1 Ultra este al treilea terminal despre care vom discuta pe blogul nostru si care a fost lansat la Mobile World Congress 2017 in aceste zile. Dupa ce zilele trecute am aruncat o privire peste flagshipul de senzatie al japonezilor, Sony Xperia XZ Premium (recenzia aici), dar si pe varianta mai mica de Sony Xperia XA1 (recenzia aici), astazi ne vom concentra atentia pe un phablet cu display de 6 inch si o memorie RAM de 4GB care foloseste cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0.

Cu specificatii puternice, design incantator si alternative tehnice de noua generatie, phablet-ul celor de la Sony este o surpriza placuta pe care compania nipona a pregatit-o fanilor sai cu ocazia marelui eveniment care se desfasoara inca in Capitala Catalunyiei.

Sony Xperia XA1 Ultra review, specificatii si imagini

Sony Xperia XA1 Ultra este „phabletul pe care poti conta in orice moment”. Cel putin asa il descrie portalul de stiri IT, China Today, care remarca felul in care arata dispozitivul. Desi este un device de dimensiuni mari, Sony Xperia XA1 Ultra are o grosime de doar 8.1 milimetri in ciuda greutatii sale considerabile, 188 de grame.

Sony Xperia XA1 Ultra si Sony Xperia XA1

Beneficiaza de calitate la multe capitole, iar unul dintre cele mai interesante atunci cand vine vorba de un phablet, este in mod evident, display-ul. La Sony Xperia XA1 Ultra avem parte de un IPS LCD capacitive touchscreen cu diagonala de 6 inch si rezolutie 1080×1920. Densistatea pixelilor atinge 367 ppi, iar raportul corp-ecran este situat la 76,1%, ceea ce mi se pare destul de bine. Display-ul Full HD are dincolo de proportii si o calitate destul de bun, avantajul tehnologiei Image Enhance si primeste energie de la un acumulator de 2700 mAh. O capacitate destul de mica in opinia mea, insa este un capitol unde salut existenta tehnologiei fast charging de tip Pump Express+ 2.0. Bateria phablet-ului nu poate fi insa indepartata si asigura o autonomie de pana la 708 ore in format 3G stand-by, respectiv 12 ore in convorbiri. Daca se vor respecta aceste specificatii, atunci Sony Xperia XA1 Ultra trece sa zicem clasa cu brio.

Performantele sale se bazeaza pe un procesor de care am discutat foarte des pe blogul nostru. Este vorba in fapt, de acelasi procesor pe care il veti gasi si la fratele mai mic al acestui terminal, Sony Xperia XA1, un chipset tactat la frecventa 2.3 Ghz pe 64 de biti. Octa-Core-ul Helio P20 este o productie MediaTek si pare cel putin din feedback-urile la nivel international de pana acum, un procesor de o foarte buna calitate, rapid si performant. Placa grafica incorporata de Sony Xperia XA1 Ultra este Mali T880, de asemenea identica cu cea pe care o gasim in terminalul mai mic ca dimensiuni si despre care am discutat in urma cu cateva zile.

Pentru ca era nevoie de un upgrade care sa justifice acest dispozitiv, gasim anumite diferente importante raportat la Sony Xperia XA1, iar una dintre cele mai sesizabile si de bun augur este cea de la sistemul de camere. Sony Xperia XA1 se bazeaza pe o camera principala cu senzor de 23 de megapixeli Exmor RS, dar are o camera frontala inferioara dispozitivului Sony Xperia XA1 Ultra. Acesta din urma pastreaza o camera foto principala la fel de performanta cu aceleasi specificatii si cu buton fizic dedicat, dar are avantajul unei camere secundare cu senzor de imagine superior. Mai exact, un senzor de 16 megapixeli cu tehnologie autofocus, flash LED si deschidere f/2.0.

Un plus important si la capitolul memorie, unde Sony Xperia XA1 Ultra vine cu 4GB de RAMi si cu o stocare nativa de 32 GB sau, in versiunea mai generoasa, 64 GB. Exista bineinteles si un slot pentru carduri microSD, care este compatibil cu pana la 200GB, ceea ce suna mai mult decat interesant.

Sony Xperia XA1 Ultra disponibilitate

Sony Xperia XA1 Ultra va fi disponibil in al doilea trimestru al anului, deci cel mai probabil va fi scos la vanzare in aceasta primavara. Nu detinem pentru moment informatii despre pretul de achizitie al terminalului japonez, dar ceea ce se cunoaste este faptul ca phabletul va putea fi achizitionat in culorile roz, auriu, negru si alb. Device-ul va asigura atat disponibilitate single SIM cat si dual SIM si este perfect compatibil cu tehnologia 4G.

Sony Xperia XA1 Ultra

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XA1 Ultra