Stiri

Sony Xperia XA Ultra

Home  »  Stiri

catmobile

acum 8 ani

Sony Xperia XA Ultra »» Sony smartphone » Android smartphone » Display 6.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 21.5 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sony a introdus anul acesta gama X in linia sa de smartphone-uri, anuntand 3 noi terminale. Este vorba de Xperia X, Xperia XA si Sony Xperia XA Ultra. Daca primele doua au fost lansate in mai si iunie, cel de-al treilea membru a fost anuntat in mai, urmand sa apara curand.

Sony Xperia XA Ultra »» Sony smartphone » Android smartphone » Display 6.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 21.5 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sony Xperia XA Ultra este cel mai mare din gama, ecranul acestuia avand dimensiunea de 6 inci la o rezolutie de 1080×1920. Display-ul este de tip IPS LCD capacitiv, suporta multitouch (pana la 4 atingeri simultane) si este protejat de o sticla rezistenta la zgarieturi. Despre existenta unui strat oleofobic nu se stie inca nimic. Dotarile acestui device sunt ceva peste categoria mid-range, incadrandu-l bine printre phablet-urile competitoare.
Astfel avem un chipset Mediatek Helio P10 dotat cu un procesor octa-core Cortex A-53 tactat la 2 GHZ, sustinut de 3 GB RAM si un procesor grafic Mali T860. Memoria flash este disponibila doar in varianta de 16 GB, ea putand fi extinsa la 256 GB cu un card microSD ce beneficiaza de un slot dedicat. Conectivitatea este asigurata de wi-fi, bluetooth, NFC si un port microUSB 2.0. Bateria are capacitatea de 2700 mAh, nu este detasabila, iar despre fast charging sau suport OTG vom afla probabil la lansarea oficiala.

Camerele acestui telefon sunt intr-adevar Ultra, cea principala avand un senzor de 21.5 megapixeli, phase detection autofocus, blit LED si fiind capabila sa filmeze 1080p HDR la 30 de cadre pe secunda. Camera secundara are 16 megapixeli, OIS, blit LED si autofocus.

Sony Xperia XA Ultra »» Sony smartphone » Android smartphone » Display 6.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 21.5 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sony Xperia XA Ultra »» Sony smartphone » Display 6.0″ IPS LCD , 21.5 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Designul lui Xperia XA Ultra este oarecum similar cu un predecesor de-al sau, si anume Xperia C5 Ultra, prin camera frontala mare si a display-ului mare. Ecranul nu are margini laterale, fiind acoperit cu sticla 2.5D, ceea ce permite, conform producatorului sa “folosim un telefon de 6 inci cu dimensiunea unuia de 5.5 inci. Cadrul telefonului este realizat din metal, iar capacul din spate dintr-un plastic calitativ cu finisaje mate. Acestea, combinate cu sticla curbata dau un feel premium. Pe laterale regasim butoanele obisnuite, si slotul pentru cartele si card.
Acest terminal promite multe prin specificatiile sale, iar daca Sony isi mentin reputatia vom avea parte de un smartphone capabil, optimizat ca la carte si care nu ne va dezamagi. Pretul acestuia ar putea foarte bine sa sara de 500 de dolari, pentru ca Xperia X, care ii este inferior se invarte in jurul acestei sume. Ramane ca la lansarea oficiala sa vedem cu adevarat de ce este capabil si cate atuuri dar si parti mai putin bune are.

Surse: firstpost.com | gsmarena.com | phonearena.com | techradar.com | cnet.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sony Xperia XA Ultra
Author Rating
51star1star1star1star1star