Reviews

Sony Xperia XA

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Sony Xperia XA

Sony smartphone » Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sony se indreapta destul de sigur catre un esec pe piata telefoanelor mobile, reusind sa ofere dispozitive cel mult medii, dar cu pretentii de premium, totul la un pret pe masura. Am vazut cum anul acesta Xperia X a fost o dezamagire, fiind destul de mult in urma concurentei. Totusi japonezii de la Sony dau semne ca incearca sa se redreseze, lansand un alt membru al gamei X, si anume Sony Xperia XA, care vine sa corecteze greselile producatorului.

Sony Xperia XA - Full phone specifications: blog.catmobile.ro

Sony Xperia XA arata destul de bine, aspectul sau fiind mai atragator decat al lui Xperia X. Punctul forte la design este ecranul aproape edge-to-edge, care lasa niste margini extrem de subtiri pe laterale. Asta ii da telefonului un aspect placut si solid, lucru destul de rar intalnit in categoria mid-range. Sasiul este realizat din metal, iar capacul spate putea primi un pic mai mult plastic, fiind destul de subtire, in plus fiind un magnet pentru urme de deget. Surprinzator, este foarte rezistent la zgarieturi. Amplasarea butoanelor este destul de ciudata, userul fiind nevoit sa petreaca ceva vreme pentru a se obisnui cu configuratia. Din pacate, rezistenta la apa a fost omisa pentru acest model, desi Xperia M5 sau M4 Aqua au fost printre primele cu aceasta dotare.


Unul din punctele forte ale lui Xperia X este display-ul, care reusea sa se apropie destul de bine de Samsung prin luminozitate si claritate. Desi are o dimensiune de 5 inci si este de tip IPS LCD, display-ul lui XA este mediocru. Spun asta pentru ca la acelasi pret, alti producatori au oferit mai mult decat 1280×720 pixeli si 284ppi. Unghiurile de vizualizare sunt acceptabile, iar marginile extrem de subtiri dau o senzatie aparte. Avem si aici un dezavantaj, sticla care acopera ecranul, desi este rezistenta la zgarieturi, nu are pe ea un strat oleofobic, urmele de degete creind probleme in conditii de luminozitate puternica.

La capitolul performante (gsmarena: Sony Xperia XA – Full phone specifications) incepem prin a spune ca XA vine cu Android Marshmallow preinstalat, cel mai probabil cu posibilitatea de upgrade odata ce un nou OS va fo disponibil. Chipsetul care il anima pe XA poarta marca Mediatek Helio P10. Acesta este dota cu un procesor octa-core Cortex A-53 de 2.0 GHZ, un GPU Mali T-860MP2 si benficiaza de 2 GB RAM. Memoria interna are 16 GB capacitate putand fi extinsa pana la 256 GB cu ajutorul unui card microSD ce are slot dedicat. Bateria este nedetasabila, cu o capacitate e 2300 mAh. Ea este compatibila fast charging, mai precis Pump Express +2.0.

? Cauta husa si accesorii pentru Sony Xperia XA  » catmobile.ro

Camerele acestui telefon au dotari decente si fac o treaba destul de buna. Cea principala are un senzor de 13 megapixeli, calitatea Sony spunandu-si aici cuvantul. Pe langa autofocusul hibrid si apertura f/2.0, aceasta se deschide foarte repede, fiind nevoie de doar jumatate de secunda pentru a trece din stand-by in modul foto. Camera fronata beneficiaza de lentile wide si are diafragma tot f/2.0.

In concluzie putem spune ca Xperia XA este un telefon echilibrat din anumite puncte de vedere. Se putea pune o baterie mai mare, un senzor de amprente iar carcasa putea fi tratata pentru a nu ramane urme de degete pe ea. Totusi avem camere surprinzator de bune si un sistem de operare destul de bine integrat si optimizat. Pretul este ceva mai mare decat ar trebui pentru un telefon mid-range, insa numele Sony are un cuvant de spus in asta.

Sony Xperia XA Review - Full phone specifications: blog.catmobile.ro

Sony Xperia XA Review – Full phone specifications: blog.catmobile.ro

Surse: gsmarena.com | theinquirer.net | sonymobile.com | trustedreviews.com | androidpit.com | carphonewarehouse.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sony Xperia XA
Author Rating
51star1star1star1star1star