Reviews, Stiri

Sony Xperia L1 smartphone 4G de buget cu display de 5.5 inch si baterie 2620 mAh

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sony Xperia L1 este un nou smartphone de tip phablet pe care Sony il propune in 2017. Terminalul impresioneaza printr-un design elegant si cateva specificatii hardware bune si reprezinta o alternativa interesanta din punct de vedere al raportului calitate-pret pe acest segement de telefonie mobila. Site-ul GSMArena.com anunta lansarea lui chiar in acest debut de saptamana si saluta configuratia sa destul de decenta alaturata sistemului de operare Android 7.0 Nougat.

Sony Xperia L1 specificatii

 

  • Display: 5.5 inch IPS LCD, rezolutie FHD
  • Procesor: Mediatek 6737T de 1.45 Ghz
  • Placa video: ARM Mali T720
  • Memorie RAM: 2GB
  • Memorie interna: 16 GB
  • Slot de card: Da
  • Acumulator: 2620 Li-Ion
  • Camera foto principala: 13 MP
  • Camera foto secundara: 5 MP
  • Greutate: 180 de grame
  • Grosime: 8.7 milimetri

Sony Xperia L1 primele impresii

Din punct de vedere estetic, Sony Xperia L1 arata bine. Terminalul nu se desparte de clasicul destul de atragator al gamei Xperia si asigura utilizatorilor interesati margini foarte subtire, o greutate medie (telefonul cantareste 180 de grame) si o carcasa din plastic cu finisaje de foarte buna calitate pentru un entry-level.

Display: Din punct de vedere al ecranului sau, Sony Xperia L1 asigura o diagonala de 5.5 inch, diagonala care include practic terminalul in sectorul phablet de dimensiuni normale. Avem un display in 16 milioane de culori cu rezolutie 1280×720 pixeli, adica o rezolutie de tip Full HD. Densitatea pixelilor per inch este una buna pentru un smartphone din aceasta gama: 267 ppi.

Sony Xperia L1

Configuratia Hardware: Si la acest capitol Sony Xperia L1 sta bine pentru un terminal din aceasta categorie. Procesorul quad-core de la MediaTek pe 64 de biti nu este probabil procesorul la care eu personal ma asteptam, dar nu as spune ca sunt dezamagit de includerea sa in lista specificatiilor. Pretul Sony Xperia L1 nu va fi unul intimidant, astfel ca MT6737T mi se pare o optiune decenta. Discutam despre un procesor care are la bord 4 nuclee Cortex A-53 si care este tactat la frecventa de 1.45 Ghz. Nu va transforma acest chipset phabelt-ul Sony Xperia L1intr-un „avion”, dar cu siguranta nu va dezamagi copios. Este fix genul de procesor mid-range pe care l-ai dori intr-un terminal ceva mai bun decat restul terminalelor de profil. In plus, Sony a decis sa-l asocieze cu o placa video buna, ARM Mali T720, si ea specifica terminalelor din categoria entry-level spre mid-range. O veste mai putin buna mi se pare includerea a 2 GB memorie RAM in „constructia” acestui terminal, asta in conditiile in care existau speculatii care anuntat o memorie surprinzatoare de 3GB. E drept, pentru ceea ce vrea si ofera Sony Xperia L1, mi se pare un nivel optim de Rami. Memoria interna a terminalului are 16GB, dar poate fi extinsa prin carduri microSDXC pana la maxim 256 GB.

Acumulator: Avem la dispozitie un acumulator Lithium-Ion de 2620 mAh, care nu se poate inlocui. Nu pare tocmai rau tinand cont de specificatiile telefonului si primim inca o veste buna: stamina mode plus tehnologie de incarcare rapida, denumita Qnovo Adaptive Charging. Se putea mai bine, dar se putea sa fie si mult mai rau, asa ca personal cred ca Sony a gandit bine si acest capitol.

Dotari foto: Fara sa iasa din tipare, Sony Xperia L1 asigura o camera foto principala cu senzor de imagine de 13 megapixlei si o alta camera foto pentru pasionatii de selfie-uri, camera utilata cu senzor de imagine de 5 megapixlei. Prima beneficiaza de flash LED, zoom digital 3x si deschidere F/2.2 putand filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Cea de-a doua camera, cea frontala, beneficiaza de o deschidere f/2.2 si de lentile wide de 24 milimetri.

Sony Xperia L1 2

Alte optiuni: Phablet-ul Sony Xperia L1ruleaza Android 7.0 Nougat, ceea ce reprezinta o veste putin neasteptata pentru mine, dar una foarte placuta. Avem la dispozitie un terminal compatibil 4G cu versiuni Single Nano SIM si Dual Nano SIM (asadar, doar cartele taiate oameni buni, mare grija) si cu alte optiuni de conectivitate precum jack audio 3.5 milimetri, A-GPS, GLONASS, Radio FM, functia Wi-Fi 802.11 sau port de tip USB -C.

Asteptam si primele voastre impresii despre noua propunere Sony care probabil va ajunge in Europa undeva spre finalul lunii aprilie. Deocamdata nu avem un pret cert de vanzare pentru Sony Xperia L1, dar vom updata acest articol in perioada urmatoare cu informatiile de rigoare. Pana atunci, nu ezitati sa aruncati o privire si peste celelalte propuneri din 2017 ale Sony (recenzii aici), dar si peste huse Sony din oferta noastra.

Sony Xperia L1 3

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
3 based on 2 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia L1