Stiri

Sony face un anunt foarte asteptat: viitorul flagship va avea un design complet diferit

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Noua generatie de telefoane de top de la Sony vor avea parte de un nou design, complet diferit de design-ul cu care ne-a obisnuit in ultimii ani compania japoneza. Informatia a fost confirmata de Directorul General pentru zona India, Kenichiro Hibi, pentru publicatia Indian Express.

Sony renunta in sfarsit la designul clasic al flagship-urilor sale

 Kenichiro Hibi, Director General Sony India

Kenichiro Hibi, Director General Sony India

Pentru multi dintre fanii companiei, aceasta informatie pare o sabie cu doua taisuri. Majoritatea simteau nevoia unei schimbari a design-ului „patratos” cu care compania ne-a obisnuit in ultimii ani, dar exista si nostalgici care asociaza acel design cu ideea de „eticheta a companiei”.

Intr-o miscare curajoasa insa, care pare menita sa-i cimenteze pozitia de top pe piata premium a telefoanelor mobile, Sony cauta sa schimbe design-ul viitoarei generatii de flagship-uri. Informatia nu este la nivel de speculatie, pentru ca a fost confirmata pentru publicatia Indian Express de Kenichiro Hibi, Director General al companiei pentru zona indiana.

Sony se blocase la acelasi design industrial pentru telefoanele Xperia de multi ani. Anul acesta, marele producator a lansat doua smartphone-uri elegante si importante » Sony Xperia XZ Premium si Sony Xperia XZ1. Ambele au margini subtiri in partea de sus in in partea de jos, dar problema pentru Sony este faptul ca principalii sai competitori, Samsung, LG, Huawei si mai nou, Apple, au trecut la trendul bezel-less.

Contactat de publicatia Indian Express, Hibi, directorul general al companiei a confirmat informatia: „Am implementat un anumit concept in care credem si care va fi valabil atat timp cat seria Xperia este disponibila pe piata. Asta nu inseamna ca nu suntem deschisi catre nou. Intentionam sa lansam o noua generatie de produse importante si va puteti intr-adevar astepta la un design complet diferit pe noile dispozitive” a anuntat oficialul companiei nipone.

Totodata, Hibi a recunoscut faptul ca trendul actual se indreapta catre smartphone-uri cu aspect 18:9 si ecrane de tip bezel – less. Pentru a tine pasul cu competitia, Sony ar urma sa faca din primul trimestru al anului viitor acest pas, urmand sa adopte un nou design pe urmatoarea sa generatie de telefoane de top, care, potrivit lui Hibi, va fi lansata in curand.

Momentan, cei de la Sony se feresc sa ofere mai multe detalii despre viitoarele serii de telefoane, insa tinand cont de cum se prezinta situatia pe piata premium si de razboiul pierdut cu Samsung, Apple si Huawei, puternicul producator japonez isi va concentra atentia pe segmentul premium si pe noul design pe care il pregateste pentru telefoanele sale.

Summary
Sony face un anunt foarte asteptat: viitorul flagship va avea un design complet diferit
Article Name
Sony face un anunt foarte asteptat: viitorul flagship va avea un design complet diferit
Description
Gigantul japonez Sony, a anuntat in India ca va renunta la design-ul clasic al flagship-urilor sale incepand cu anul viitor