Stiri

Sony a lansat catelul robot Aibo, capabil sa-si dezvolte propria personalitate

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Catelul robot AiboCatelul robot Aibo, s-a intors! Sony Corporation a lansat oficial pe piata catelusul robot, Aibo, intr-o noua varianta, mai inteligenta si mai atractiva. Si din fericire, de aceasta data si cu un pret „ceva mai rezonabil” asa cum considera The Verge.

Faceti cunostinta cu noul catel robot Aibo, dragalasul pet-robot capabil de legaturi emotionale

In 1999, Sony lansa pe piata un astfel de robotel foarte dragut, menit sa impresioneze prin noile tehnologii uimitoare pentru acea vreme. Gigantul japonez a gresit insa la data respecitva pentru ca primul catel robot a costat enorm. De aceasta data, Sony revine pe piata cu un nou concept pentru cel mai dragalas robot de casa. Aibo are foarte multi smart si este capabil sa intretina adevarate legaturi emotionale cu stapanii sai.

Robotul se bazeaza pe inteligenta artificiala, iar denumirea sa vine de la „aibo” care in limba japoneza inseamna „prieten” sau „partener”. In 2006, la sapte ani de la lansarea primului catel robot, Sony a anuntat ca renunta sa mai produca acest prototip. Dar, confirmand zvonurile din ultimele luni, compania l-a anuntat pe Aibo 2.

Iar catelul  robot Aibo are destule calitati, dincolo de faptul ca … este foarte simpatic. Se pare ca animalul robot poate fi capabil de adevarate dovezi de afectiune si dragoste pentru compagnonii sai. Aibo este flexibil, iar abilitatile sale se bazeaza pe inteligenta arfificiala. Dragalasul robotel este de asemenea in stare sa-si dezvolte propria (si unica) personalitate in conformitate cu tratamentul la care este supus.

De aceasta data … Sony Corporation a renunta la pretul urias din 1999. Desigur, catelul robot Aibo nu costa deloc putin, dar cei 1700 de dolari par mult mai accesibili in 2017 decat suma prohibitiva din 1999. Cat de dragalas e Aibo 2, va lasam sa urmariti mai jos.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes