Stiri

De ce Snapdragon 660 este cel mai bun procesor mid-range

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Snapdragon 660 este cea mai noua dintre platformele create de cei de la Qualcomm. Prin intermediul noului tip ce chipset se astepata ca telefoanele din gama mid-range care il vor incorpora sa asigure performante mult mai apropiate de ceea ce poate oferi un varf de gama. Despre impactul, caracteristicile si noutatile pe care le aduce Snapdragon 660 precum si diferentele intre acest model si Snadpragon 835 in cele ce urmeaza.

Snapdragon 660 – performante mai bune in gaming si redare video superioara

Qualcomm a gandit un model de procesor superior modelului Snapdragon 653. Alaturi de placa video Adreno 512, acest model asigura o experienta de joc mult mai buna utilizatorilor!

Noua versiune ofera modalitati de redare si captare superioare (inclusiv pana la Ultra HD) folosindu-se si de memoria ceva mai mare pe care producatorii o vor aloca terminalelor mid-range. Ne amintim ca Snpadragon 835 functioneaza in tandem cu placa video Adreno 540 care la primele teste ofera rezultate tehnice nu mult superioare acestui model.

Snapdragon 660 (2)

Calitate superioara pentru poze

Qualcomm Snapdragon 660 ajuta posesorii de telefoane mid-range sa imbunatateasca in cele din urma calitatea fotografiilor prin redarea de culori mult mai naturale, mult mai aproape de culoarea exacta a pielii. Chipul vine si cu eficienta energetica de cel mai inalt nivel asigurand suport excelent pentru terminalele care folosesc camere foto duale.

Nu are nivelul Qualcomm Snapdragon 835 care accepta capturi de pana la 32 de megapixeli cu decalaj zero la declansare, zoom excelent, autofocus rapid si culori parca si mai naturale. Dar nu este nici atat de departe de acest nivel, ceea ce spune multe despre calitatea evidenta pe care o poseda noul chip.

>>Citeste detalii despre doua telefoane mid-range atractive care incorporeaza Snapdragon 660: Oppo R11 si Vivo X9s Plus

Viteza in download foarte buna

Noul Snapdragon 660 dispune de un modem Snapdragon X12 care asigura viteze de pana la 600 Mbps in downlink. In plus, beneficiaza de suport 2×2 MU-MIMO 802.11ac Wi-F, despre care Qualcomm spune ca ofera de doua ori mai multa cantitate de date si un consum cu pana la 60% mai mic la descarcare. Modemul Snapdragon X12 este inferior modemului Snapdragon X16 pe care il descoperim la liderul de piata, Snapdragon 835.

>> Citeste amanunte despre noua tehnologie Quick Charge 4 + 

X16 ofera viteze de descaracare de pana la un Gigabit pe secunda, in timp ce suportul integrat 2×2 11ac MU-MIMO Wi-Fi asigura acces la internet wireless la viteza de fibra optica. Snapdragon 660 este destul de departe la acest capitol de impunatorul Snapdragon 835, dar mult superior altor tipuri de procesoare de pe piata. Practic, cu exceptia numita Snapdragon 835, modelul 660 se impune in fata oricarui concurent la acest capitol.

Concluzie

Qualcomm Snapdragon 660 beneficiaza de incarcare rapida de ultima generatie (4.0), adica excat genul de incarcare care pana la aparitia modelului 660, era exclusiv dedicata chipului Snapdragon 835.

Prin aceasta tehnologie, Snapdragon 660 poate incarca cu 20% mai repede si cu 30% mai eficient decat Quick Charge 3.0, adica utilizatorul castiga 5 ore de convorbire in 5 minute si 50% procent de incarcare a bateriei in 15 minute de la introducerea alimentatorului in telefon.

Qualcomm Snapdragon 660
Tinand cont de acest lucru, am putea spune ca Snapdragon 660 de la Qualcomm se ridica la acelasi nivel cu chipul varfurilor de gama de anul trecut, Snapdragon 820, dar ramane in umbra Snapdragon 835, asa cum e normal.

Firesc, concluzia pare sa fie categorica: in sectorul mid-range, un telefon cu Qualcomm Snapdragon 660 la bord are sanse impresionante de reusita. Acest chipset pare sa fie cel mai puternic din gama mid-range.

Summary
De ce Snapdragon 660 este cel mai bun procesor mid-range
Article Name
De ce Snapdragon 660 este cel mai bun procesor mid-range
Description
Noul procesor lansat de Qualcomm, Snapdragon 660, pare cel mai bun chip din segmentul mid-range. Cateva argumente gasim in acest articol