Stiri

Snapdragon 450 viitorul pariu al Qualcomm pentru clasa entry-level

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Snapdragon 450 este urmatorul chipset important pe care compania Qualcomm il va lansa oficial in perioada urmatoare, cautand sa imbunatateasca nivelul entry-level pe care il ofera acum telefoanelor mobile din aceasta gama.

Potrivit leaker-ului @Rquandt, noua platforma mobila va aparea in curand in testele benchmark sub denumirea SDM 450, iar primele impresii despre ceea ce ar putea ascunde aceasta au si iesit in presa. Pentru moment, procesorul Snapdragon 435 este platforma mobila cea mai cautata pentru seria entry-level si poate fi gasit pe telefoane importante precum Xiaomi Redmi 4X sau Huawei Y7 Prime, iar conform presei de specialitate, cei de la Qualcomm sunt destul de multumiti de rezultatele platformei.

Snapdragon 450: detalii despre noul chip al Qualcomm din seria 400

La fel ca si Qualcomm Snapdragon 435, noul Snapadragon 450 este un chip de tip octa-core construit insa pe 14 nm, nu pe 28. Acesta va avea 8 nuclee de tip ARM Cortex A-53 la bord si o placa video tactata la frecventa de 600 Mhz.

——Cititi detalii despre noul Snapdragon 660, cel mai puternic procesor mid-range al momentului——

Snapdragon 450 va asigura un consum redus de energie, datorita configuratiei sale urmand a respecta pasii si directia impuse de Snapdragon 625 si Snapdragon 626. Din pacate, pentru momentul actual, nu exista suficiente detalii legate de versiunea LTE, suportul camerei, benzile spectrale sau tehnologia de incarcare rapida, insa Gizmochina anunta ca Snapdragon 450 se va baza cel mai probabil pe Quick Charge 3.0.

Nici data lansarii chipset-ului nu este pentru moment cunoscuta, dar se presupune ca aceasta va fi incadrata intre al patrulea trimestru al acestui an si primul trimestru al anului viitor. Momentan, Snapdragon 435 este in continuare un procesor care-si face bine datoria pe sectorul entry-level, astfel ca cei de la Qualcomm nu se grabesc sa schimbe lucrurile in ritm alert.

Modelul Snapdragon 435 a fost anuntat in februarie 2016, o luna in care nu este deloc exclus sa asistam si la lansarea oficiala a noului Snapdragon 450, cel mai nou produs al seriei 400.

Snapdragon 450 va fi urmatorul procesor de tip entry-level

Summary
  Snapdragon 450 viitorul pariu al Qualcomm pentru clasa entry-level
Article Name
Snapdragon 450 viitorul pariu al Qualcomm pentru clasa entry-level
Description
Snapdragon 450 va fi urmatorul procesor de tip entry-level pe care Qualcomm il va lansa in seria 400 probabil la inceputul anului viitor