Stiri

Snapchat pregateste listarea la bursa, iar Evan Spiegel ramane optimist in ciuda pierderilor masive

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Snapchat este reteaua care parea sa capete o amploare deosebita pe piata in urma cu un an de zile. Aplicatia de mesagerie, care permite utilizatorilor sai sa trimita mesaje cu o durata de viata de doar cateva zeci de secunde a fost fondata in urma cu cinci ani de zile de fostii studenti de la Stanford University, Evan Spiegel, Bobby Murphy si Reggie Brown si dezvoltata ulterior de Snap Inc.

Snapchat a suferit pierderi masive in ultima vreme

Este vorba despre o aplicatie gratuita pe care oricine o poate descarca din Magazin Play sau Google Store, indiferent de sistemul de operare pe care functioneaza telefonul sau. Ea permite fotografierea sau filmarea de scurta durata a unor clipuri sau chiar scrierea de mesaje pe care odata inchise, utilizatorul nu le mai poate vedea vreodata. La scurt timp dupa aparitia sa pe piata, Snapchat a castigat atat de mult in popularitate incat l-a determinat pe miliardarul si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg sa inainteze o oferta de 3 miliarde de dolari tanarului Evan Spiegel, cel care a pus bazele acestei aplicatii. Ulterior, Google ar fi suplimentat oferta pana la 4 miliarde. Paradoxal si contrar asteptarilor, Evan Spiegel a refuzat propunerilor, desi compania sa era evaluata atunci la numai 600 de milioane de dolari, iar ofertele erau de 6 ori mai mari.

Snapchat pregateste listarea la bursa, iar Evan Spiegel ramane optimist in ciuda pierderilor masive

Snapchat pregateste listarea la bursa, iar Evan Spiegel ramane optimist in ciuda pierderilor masive

In ciuda aparentelor, presa din Statele Unite noteaza insa ca in prezent, Snapchat si-a pierdut din puterea de convingere extrordinara cu care reusise la un moment dat sa depaseasca in topul preferintelor americanilor, reteaua Instagram. Start-up-ul din Silicon Valley a inregistrat pierderi nete de 170 de milioane de dolari in ultimul trimestru al anului 2016, marind pierderile generale la incredibila suma de 515 milioane de dolari in 5 ani de la infiintarea sa, in ciuda faptului ca aduna in prezent peste 150 de milioane de utilizatori activi zilnic. Conform Wall Street Journal, marea inovatie a Snapchat, autodistrugerea pozelor si mesajelor trimise, pare sa cantareasca in acest moment negativ in evaluarea generala a companiei.

Tocmai din acest motiv, Evan Spiegel a decis sa listeze start-up-ul sau la bursa noteaza CNBC.com la o evaluare de 25 de miliarde de dolari. Daca dezideratul liderilor companiei va reusi, in 2017, Snapchat ar putea genera venituri de 1 miliard de dolari anunta analistii de la Wall Street Journal. Oferta publica a Snapchat de dinainte de listarea la bursa a dezvaluit si pierderile usturatoare inregistrate de companie in ultimii ani si fac cu atat mai putin de inteles refuzul lui Spiegel et comp de a accepta ofertele impresionante venite pe adresa companiei. „Suntem viitorul Facebook, nu noul Twitter”este de altfel mesajul plin de incredere pe care Spiegel a decis sa-l transmita presei din America, confirmand increderea deosebita pe care o are in start-up -ul sau. Listarea la bursa a Snapchat poate fi o solutie excelenta pentru companie sau poate insemna la fel de usor sfarsitul aplicatiei de mesagerie. De remarcat ca in 2016-le recent incheiat, sub 30 de firme din Statele Unite ale Americii au atras de la investitori o suma sub 5 miliarde de dolari, iar numarul listarilor de succes estimeaza analistii Wall Street Journal va scadea si mai mult in acest an.

Snapchat pregateste listarea la bursa

Snapchat pregateste listarea la bursa

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes