Reviews, Stiri

Sharp Z3 a fost lansat in Taiwan – detalii oficiale si pret

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sharp Z3 este una dintre marile realizari ale companiei japoneze in special pentru ca acest model de smartphone este primul (dintr-o lista care se vrea a fi ceva mai lunga) care foloseste un ecran Quad HD. Concernul cu sediul in Sakai isi schimba putin politica atunci cand vine vorba de astfel de dispozitive, iar modelul Sharp Z3 pare sa fie o prima caramida pusa la temelia viitoarelor productii „de gala” ale companiei nipone.

Sharp Z3 display, aspect si sistem de operare

Terminalul Sharp Z3 ar putea fi unul dintre item-urile interesante ale companiei japoneze si nu spunem asta motivati de existenta unui ecran atat de spectaculos. Sharp este recunoscuta pentru calitatea pe care o asigura dispozitivelor sale atunci cand vine vorba de ecrane, iar acest model cu siguranta va atrage din acest punct de vedere. Insa de la Sharp Z3 pretentiile sunt mai mari. Smartphone-ul arata in primul rand foarte bine, are o constructie care te poate duce usor cu gandul spre un smartphone Apple. Telefonul este unul slim, cu o grosime de doar 7.78 milimetri si imbraca o splendida carcasa metalica de culoare aurie. Dincolo de aspect insa, display-ul sau este primul punct de referinta al device-ului.

Sharp Z3

Avem un IPS LCD cu diagonala de 5.7 inch, beneficiar al unui strat de sticla curbata 2.5 D Corning Gorilla Glass. Sub el, exista senzorul de amprente care este incorporat in butonul Home. De asemenea, ecranul pare sa acopere unghiuri sigure de vizualizare, are o luminozitate de 520 niti si 16 milioane de culori. Bucuria este cu atat mai mare cu cat Sharp Z3 vine cu Android 7.0 Nougat preinstalat.

Sharp Z3 procesor si memorie

Daca partea exterioara a terminalului arata foarte bine si asigura totodata un nivel optim de performanta si rezistenta, haideti sa vedem ce are Sharp Z3 in interior. Fara indoiala, vreti sa stiti ce procesor ascunde acest gadget si n-o sa lungim prea mult discutia. Sharp Z3 va functiona cu ajutorul unui chipset produs de Qualcomm, un procesor octa-core pe 64 de biti, Snapragon 652 MSM8976 tactat la frecventa de 1.8 Ghz. Acesta se bazeaza pe cele 4 nuclee Cortex A72 de 1.8 Ghz si pe alte 4 nuclee Cortex A53 de 1.2 Ghz.

Sharp Z3(2)

In tandem cu aceasta caracteristica importanta a terminalului functioneaza si procesorul grafic Adreno 510, o versiune noua si mai buna decat „eternul” Adreno 505. Sharp Z3 asigura utilizatorului o memorie RAM de 4GB si ii pune la dispozitie un spatiu de stocare de 64 GB. Mai mult decat interesant pentru acest mid-range cu accente premium. Nu uitati ca telefonul beneficiaza si de slot pentru carduri microSD, astfel ca memoria sa interna poate fi extinsa pana la 128 GB.

Sharp Z3 dotari foto si baterie

Sharp Z3 iese in evidenta si la aceste doua capitole, cel putin in sectorul foto, depasind bine granitele mid-range-urilor din aceasta perioada. Smartphone-ul de tip phablet primeste sprijin important de la camera sa principala cu senzor Sony de 16 megapixeli. Aceasta are la dispozitie o paleta larga de „ajutoare” precum flash LED, OIS, PDAF, autofocus si deschidere f/2.0. Camera frontala a terminalului are la baza un senzor de imagine de 13 megapixeli cu flash LED, PDAF, autofocus, lentile wide si deschidere f/1.8. Stim ca acumulatorul modelului Sharp Z3 este unul lithium-ion cu tehnologie fast charging si cu o capacitate de 3100 mAh. Nu stim cum va functiona, desi promite o autonomie interesanta.

Sharp Z3 pret, conectivitate, verdict

Sharp Z3 este un dispozitiv destul de mare, care cantareste 185 de grame si care beneficiaza de conectivitate de tip 4G VoLTE si LTE. Avem la dispozitie de asemenea GPS cu A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0 cu A2DP, Wi Fi Dual band si jack audio de 3.5 milimetri. Pretul sau de vanzare este unul mare: 458 de dolari conform listarii de pe site-urile taiwaneze, acolo unde Sharp Z3 a fost deja scos la vanzare.

Sharp Z3 (3)

Sigur, terminalul are suficiente argumente pro, de la ecranul Quad HD, la procesorul octa-core, dotarile foto si sistemul de operare de cea mai noua generatie, insa chiar si-asa pretul pare maricel. O mica observatie de final: Sharp Z3 are un design foarte placut, insa din pacate Sharp il va comercializa (cel putin in perioada de inceput) doar pe auriu. N-ar fi stricat o mai buna politica din acest punct de vedere. Nu stim inca ce pret va avea acest item pe piata europeana si nici cand va ajunge, dar vom reveni cu amanunte. Pana atunci, poti arunca o privire peste ofertele noastre de ultima ora si poti achizitiona o husa iPhone 7 la super reducere sau poti profita de mega oferta pentru sticla securizata Samsung.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp Z3
Price
$ 458