Reviews, Stiri

Sharp Aquos R Compact lansat oficial: are Android 8.0, procesor Snapdragon 660 si certificare IP68

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Sharp AQUOS R Compact-3Gigantul japonez Sharp a lansat un nou smartphone din familia AQUOS R. Noul Sharp Aquos R Compact este un telefon tri bezel less si se alatura device-ului lansat de producator in aprilie, Sharp Aquos R, flagship-ul cu procesor Snapdragon 835 si ecran Quad HD. Mai multe detalii despre noul handset Sharp Aquos R Compact aflam in cele ce urmeaza.

Sharp Aquos R Compact specificatii tehnice, imagini si primele impresii

Noul Sharp Aquos R Compact ne ofera un design oarecum similar cu ceea ce avem pe Essential Phone. E drept, Sharp Aquos R Compact este mai mic si mai putin puternic decat Aquos R spre exemplu, insa aspectul si configuratia sa sunt foarte atractive.

Design-ul acestui telefon propune un aspect bezel-less pe trei dintre marginile telefonului. Doar partea de jos (unde se fla si butonul home) este groasa, ceea ce nu vedem la Essential si ceea ce-l desparte ca si concept de device-ul lui Andy Rubin. Butonul Home din marginea de jos (groasa) a telefonului joaca si rol de scanner de amprente, in timp ce difuzorul este cumva strecurat in partea de sus.

Sharp Aquos R Compact

Device-ul celor de la Sharp are destule atuuri, dincolo de faptul ca specificatiile sale il integreaza undeva in clasa de mijloc superioara. Pe Sharp Aquos R Compact avem un display care suporta o rezolutie excelenta, dar si certificare IP68, ceea ce nu este deloc putin lucru. Terminalul combina elemente de la partenerul sau de gama Aquos R, dar si de la Aquos S2.

Display-ul de tip IGZO are o diagonala de doar 4.9 inch si o rezolutie 2032 x 1080 pixeli, cu o rata de refresh de 120 Hz. Sub capota, device-ul ascunde un procesor Snapdragon 660 de la Qualcomm, un chipset extrem de puternic cu nuclee tactate la frecventa de 2.2 Ghz.

Acest chipset este probabil in momentul de fata, cel mai puternic dintre procesoarele din clasa mid-range. El este cuplat cu placa video Adreno 512 GPU si cu 3 GB memorie RAM. Avem 32 GB pentru stocarea de date (capacitate care poate fi extinsa) si slot USB Type C. Nu lipseste optiunea bluetooth v5.0, o optiune spectaculoasa pentru un telefon din clasa mijlocie. Bateria Sharp Aquos R Compact are o capacitate de 2500 miliamperi (explicabila tinand cont de dimensiunile foarte mici ale ecranului) si beneficiaza de Quick Charge 3.0, tehnologie de incarcare rapida.

Sharp Aquos R Compact-2

Nu in cele din urma, Sharp Aquos R Compact ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo customizat cu interfata EMOPA 7.0. Dotarile foto sunt destul de impresionante daca tinem cont ca selfie-cam-ul are 8 megapixeli, in timp ce camera foto principala are o rezolutie de 16.4 megapixeli.

Sharp Aquos R Compact disponibilitate

Sharp Aquos R Compact ar urma sa fie disponibil din luna decembrie, in exclusivitate pentru pietele din Japonia prin SoftBank Japan. Terminalul va imbraca culori precum negru, alb, argintiu si cold, insa momentan nu avem un pret pentru el. Androidheadlines sustine ca terminalul va costa aproximativ 370 de dolari

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp Aquos R Compact