Stiri

Schimbari la Samsung Electronics dupa plecarea lui Gregory Lee la Nokia

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Asa cum am anuntat, Gregory Lee, unul dintre cei mai importanti oameni din ultimul deceniu din concuderea Samsung Electronics a ales un nou proiect si s-a alaturat echipei Nokia Technologies.

Conform celor mai noi informatii din presa sud-coreeana, Samsung s-a repliat imediat si urmeaza sa efectueze primele miscari la nivel de management. Asta la scurt timp dupa ce au iesit primele zvonuri legate de viitoarele proiecte de dezvoltare ale companiei.

Timp de 13 ani, Gregory Lee a avut rol de conducere in interiorul Samsung, fiind principalul responsabil pentru intregul portofoliu de electronice al companiei, inclusiv smartphones, tablete, aplicatii electronice pentru zona America de Nord, una sensibila pentru compania sud-coreeana. Plecarea celui mai valoros om de vanzari pe aceasta zona a lasat-o pe Samsung descoperita pentru putin timp, gigantul sud-coreean anuntand miscari de trupa spectaculoase.

Eom Young Hoon il inlocuieste pe Lee ca CEO Samsung Electronics North America

Kim Moon Soo, SamsungAparent, Samsung Electronics a continuat remanierea executiva si a decis sa numeasca noi directori atat pe regiunea America de Nord, cat si pe Europa. Pentru puternicul concern sud-coreean, America de Nord este o piata vitala, dupa ce in perioada Gregory Lee aceasta zona a adus o treime din veniturile companiei in valoare de 175, 5 miliarde de dolari numai in 2016.

Locul lui Lee va fi luat de fostul lider pe zona europeana a companiei, Eom Young Hoon, unul dintre cei mai valorosi oameni din companie in acest moment, care nu va avea insa deloc o misiune facila in a calca pe urmele fostului CEO North America.

Kim Moon Soo noul CEO al Samsung Electronics in Europa

Pe de alta parte, Kim Moon Soo, fostul sef al Departamentului Marketing al Samsung Electronics va deveni noul CEO pe Europa, inlocuindu-l in functie pe Eom Young Hoon.

Kim Moon Soo este unul dintre protejatii presedintelui Samsung, Lee Kun Hee si totodata un apropiat al sefului multinationalei sud-coreene.

El a fost in carti si pentru a prelua subsidiara Harman International, dar in cele din urma i s-a dat in sarcina o intreaga zona decisiva pentru companie: batranul continent.

Etichete:

Summary
Article Name
Schimbari la Samsung Electronics dupa plecarea lui Gregory Lee la Nokia
Description
Samsung Electronics si-a schimbat CEO-ul pe zona nord-americana si are un nou management si in Europa, anunta presa asiatica
Author
Publisher Name
Catmobile