Reviews

Samsung Galaxy S7 active review, pret si primele impresii

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Samsung Galaxy S7 active: un smartphone heavy-duty de la Samsung cu performante premium

Majoritatea telefoanelor mobile ofera performante excelente, design atractiv si placut, baterie durabila si multe alte caracteristici pentru care ar trebui sa le enumeram intr-o lista destul de mare. Toate acestea vin insa cu un mare dezavantaj, si anume fragilitatea device-ului. Este de ajuns sa varsam o cana de cafea pe el sau sa-l scapam de pe masa ca sa facem pierdute cateva sute de euro. Exista producatori care se axeaza special pe telefoane rugged(telefoanele mobile robuste), ranforsate si rezistente la apa si praf, insa performantele lor nu sunt chiar ceea ce am dori de la ele. Astfel, Samsung si-a propus sa construiasca un telefon cu performantele flagshipului lor, Samsung Galaxy S7 si durabilitatea unui CAT. Intr-adevar nu este la fel de subtire si lucios ca un S7 obisnuit, insa are ce conteaza: rezistenta.

Samsung Galaxy S7 active review - telefonul robust proiectat pentru actiune

Samsung Galaxy S7 active este telefonul care atrage privirile cu designul sau elegant. S7 active este mai mare, mei greu, mai gros si vine imbracat intr-o protectie de cauciuc ne trimite cu gandul spre un tanc, mai ales in varianta cu textura de camuflaj. Partea frontala este acoperita cu Gorilla Glass 4, iar butoanele sunt clasice, actionate prin apasare. Intr-adevar, cand avem manusi groase in maini si vrem sa vedem cat e ceasul, de exemplu, un buton cu touch este o bataie de cap in plus. Pe partea stanga, deasupra tastelor de volum a fost integrat un buton ce porneste Activity Zone, un folder ce contine aplicatii gen busola, GPS sau harti, fiind customizabil. Butonul Power este situat pe partea dreapta, sub tavita cardului microSD. Spatele device-ului, desi realizat din plastic este acoperit cu un caucuic texturat ce se potriveste excelent in palma, neexistand pericolul alunecarii, chiar si cu manusi. Colturile telefonului sunt protejate de un extra bumper, destul de moale, conceput sa absoarba socurile si sa previna scaparea din mana. Fata de S7, varianta Active se bucura de implementarea unui standard IP 68 care nu prezinta defecte, astfel telefonul fiind complet protejat. Il putem arunca in apa adanca de 1.5 metri timp de 30 de minute, il putem ingropa in praf, zapada sau noroi, il putem lasa in lumina directa a soarelui iar el tot functioneaza, gratie integrarii MIL-STD-810G, ce este un acronim pentru military standard.

Sa vedem cum se prezinta display-ul lui Samsung Galaxy S7 active. Practic este acelasi ecran de 5.1 inci pe care il regasim pe S7, bineinteles fara Edge, rezolutia acestiua fiind aceeasi de 2560×1440 pixeli cu densitatea de 576 ppi, ce confera o textura aproape naturala, iar pixelii nu se observa, cum este cazul la LCD-uri. Super Amoled-ul este protejat de sticla Gorilla Glass 4, care pe langa faptul ca ofera protectie la zgarieturi, este si Shatter Resistant. Asta nu inseamna ca nu se va sparge deloc daca telefonul cade. Se va crapa, insa fisurile nu se vor extinde pe tot ecranul cum suntem obisnuiti, ci va ramane doar in zona atinsa, restul ecranului putand fi folosit in continuare fara probleme.

La testele de benchmark Samsung Galaxy S7 active s-a descurcat ceva mai bine decat Galaxy S7, fiind totodata superior altor telefoane din aceeasi categorie. Device-ul a obtinut 2537 de puncte pe 3D Mark Slingshot si 42027 de puncte pe Quadrant Benchmark, fiind, cum spuneam mai devreme, peste S7. Asta deoarece chipsetul Snapdragon 820 de pe acest device vine cu un procesor quad-core format din doua nuclee de 2.15 GHZ si doua de 1.6 GHZ, ambele purtand marca Kyro. GPU-ul Adreno 530 ofera partea de suport grafic iar cei 4 GB RAM asigura o functionare fara lag sau intreruperi. Memoria interna are capacitatea de 32 GB, ea avand posibilitatea de a se extinde pana la 256 GB cu un card microSD. Ca si la S7 sau S7 Edge adoptable storage este integrat, facand utilizarea datelor de pe card mult mai rapida. Bateria de tip Li-Ion are capacitatea de 4000 mAh, oferind o autonomie peste medie. De asemenea, Quick Charge 2.0 permite incarcarea cu aproximativ 60% in circa jumatate de ora, pe unele segmente de piata fiind oferita si incarcarea wireless. Un punct minus vine pe partea de conectivitate, unde avem doar un microUSB 2.0 si USB Host. Probabil pe urmatorul model vom regasi conector reversibil tip C.

Samsung Galaxy S7 active - Full phone specifications - catmobile.ro

Samsung Galaxy S7 Active are acceasi camera pe care o regasim la modelul Samsung Galaxy S7, cu senzorul de 12 megapixeli, diafragma f/1.7 si marimea senzorului de 1/2.5″. Avem integrata tehnologia dual-pixel, care imbunatateste semnificativ calitatea imaginilor luate pe lumina scazuta. Ca optiuni ale camerei principale avem inregistrare 4K, OIS, blit LED si capacitatea de a lua cadre de 9mp in timp ce se filmeaza 4k. Ca la orice Samsung insa, imaginile tind sa fie suprasaturate de culoare, insa acest aspect se observa doar atunci cand poza este comparata cu una facuta cu alt telefon, spre exemplu un Iphone 6. Camera de selfie are senzorul de 5 megapixeli, aceeasi diafragma ca si cea principala si poate realiza apeluri video duale.

In concluzie avem un telefon premium, cu performante de top ce este destinat persoanelor care lucreaza in medii aspre, sau pur si simplu nu vor sa dea prea mare atentie protejarii telefonului.

Surse: gsmarena.com | forbes.com | samsung.com | digitaltrends.com

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 15 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Galaxy S7 active