Stiri

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8: evolutia impresionanta a seriei Galaxy in 7 ani

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8 (2)Apple anunta iPhone-ul in 2007, un pas care a obligat oarecum compania rivala, Samsung Electronics, sa iasa pe piata cu un „adversar” redutabil. Din acel moment, sud-coreenii au fost acuzati ca incearca sa copieze Apple prin seria lor S. Intre cele doua companii au aparut tot felul de disensiuni si s-a ajuns chiar in instanta pentru anumite patente.

Nimic insa n-a impiedicat Samsung sa produca telefoane care sa urmeze pasii celor de la Apple, telefoane inspirate de primele iPhone-uri. Incetul cu incetul insa, Samsung Electronics a castigat mult la capitolul experienta si de la simpla inspiratie s-a ajuns la adevarate flagship-uri pe segmentul high-end si la un duel de la distanta din ce in ce mai serios. Seria Galaxy S8 si recent lansatele Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus reprezinta rezultatul extraordinar al unei munci intense de multi ani a sud-coreenilor.

Dar, va mai aduceti aminte de primul Galaxy S? V-ati imaginat vreodata cat de mult a evoluat compania Samsung Electronics de la primul Galaxy lansat pe piata, pana in prezent? La 7 ani distanta de la lansarea oficiala a primului terminal din gama Galaxy S, blog.catmobile.ro va ofera o comparatie intre cele doua produse, menita sa sublinieze progresul fantastic inregistrat de compania asiatica in toti acesti ani.

[table id=5 /]

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 este probabil cel mai aspectuos smartpone de pe piata in acest moment. Impresionantul sau Infinity Display si designul sau curbat atrag incontestabil atentia, in timp ce specificatiile tehnice sunt absolut spectaculoase. iPhone 8 si noul iPhone X sunt de asemenea captivante din multe puncte de vedere.

Dar…sa ne intoarcem putin in timp. Samsung Galaxy S a fost probabil una dintre cele mai inspirate mutari strategice din istoria companiei sud-coreene. O alternativa excelenta la telefoanele Apple, lansata pe piata in 2010.

A fost primul pas pe care Samsung l-a facut pentru a castiga acest dual al gigantilor. Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8 si un tabel comparativ in cele ce urmeaza.

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8: cat de mult a evoluat Samsung Electronics in 7 ani!

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8 nu este practic „un duel”. Nu are cum sa fie. Diferentele sunt abisale, iar evidenta ne indeamna sa credem ca Galaxy S nu este un telefon pe care ti l-ai dori in buzunar in 2017. Aruncati o privire peste tabelul comparativ de mai jos si puteti analiza singuri evolutia incontestabila a gigantului sud-coreean propulsat evident pe aceste culmi si de sprijinul neconditionat si involuntar al tehnologiei.

Diferentele sunt absolut evidente si comparatia este facuta la nivelul Galaxy S cu modelul standard din acest an, nu cu modelul Plus, ceva mai puternic. Sa aruncam o privire si peste aspectul celor doua terminale: Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8

Galaxy S era in momentul lansarii sale cel mai subtire smartphone din lume, cu o grosime de doar 9.9 milimetri. A fost primul terminal Android certificat DivX HD, iar constructia sa era destul de simpla.

Smartphone-ul avea sigla Samsung la vedere in timp ce partea frontala a telefonului era curata si simplu. Asemanarea cu iPhone era destul de evidenta, insa la capitolul constructie lucrurile stateau putin diferit. Partea din spate a telefonului era din plastic (destul de lucios), dar acesta se putea nu doar flexa usor ci si zgaria destul de suor.

Greutatea sa atingea 121 grame, iar in spatele unei usor (sa-i zicem glisante) statea portul de incarcare si transfer de date. Difuzorul in partea de sus si butonul home cu o dimensiune destul de generoasa.

 

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy S8 arata acum, asa. Si a ajuns sursa de inspiratie pentru foarte multe companii mici, care incearca sa reproduca astfel de telefoane pe care le imbraca apoi pompos in titulatura de „flagship”.

Galaxy S8 a ajunsa a aiba ecran bezel-less (fara margini), iar compania a renuntat la tasta fizica Home, inlocuind-o cu un buton software pe care utilizatorii il pot actiona printr-o apasare prelungita pe ecran.

Deasupra impresionantului display bezel-less sud-coreenii au pozitionat acum un scanner de iris, iar langa camera principala a fost plasat senzorul de amprente. Totul este impresionant la constructia acestui telefon din 2017. Nu-i de mirare ca se incearca clonarea sa, nu?

Canalul de YouTube EverythingApplePro a creat propria comparatie Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy S8, mult mai amanuntita, pe care va invitam sa o urmariti cu atentie mai jos, dupa aceasta introducere pe care am facut-o pentru dumneavoastra.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes