Reviews, Stiri

Samsung Galaxy A5 2017 review, specificatii si opinii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Samsung Galaxy A5 2017 este varianta pe care Samsung Electronics o pregateste fanilor sai pentru acest an. Un smartphone mid-range cu valente premium care beneficiaza de un design elegant si un nivel de performanta foarte bine cotat, cu un display generos super AMOLED si cu incadrarea in standardul de protectie IP66.

Samsung Galaxy A5 2017 review si specificatii

Samsung Galaxy A5 2017

Samsung Galaxy A5 2017

In asteptarea varfului de gama, Samsung Galaxy S8, compania sud-coreeana propune in acest debut de an fanilor sai din intreaga lume, noua varianta de Galaxy A5, denumita Samsung Galaxy A5 2017. Un smartphone care lasa fara indoiala impresia unui terminal premium, care imprumuta design-ul de la Samsung Galaxy S7, dar care asigura un pret mid-range oricarui client interesat. Sa aruncam insa o privire peste specificatiile acestui telefon.

Samsung Galaxy A5 2017 specificatii

  • Lansare: ianuarie 2017
  • Display: Super AMOLED Full HD de 5.2 inch
  • Densitatea pixelilor: 424 ppi
  • Protectie: Corning Gorilla Glass
  • Sistem de operare: Android OS v6.0.1 Marshmallow
  • Chipset: Exynos 7880 Octa
  • CPU: Octa Core 1.9 Ghz
  • GPU: Mali T830MP3
  • Memorie interna: 32 GB
  • Memorie RAM: 3GB
  • Camera foto principala: 16 mp, deschidere f/1.9
  • Camera foto secundara: 16 mp, deschidere f/1.9
  • WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot
  • Baterie: Li-Ion 3000 mAh
Samsung Galaxy A5 2017 pret

Samsung Galaxy A5 2017 pret

Samsung Galaxy A5 2017 review

Avem asadar un smartphone mid-range cu caracteristici high-end care se bazeaza pe un display Super AMOLED, Full HD de 5.2 inch protejat de Corning Gorilla Glass. In spatele sau se afla un procesor de tip Exynos 7880 pe 8 nuclee, tactat la frecventa de 1.9 Ghz, dar si o memorie RAM de 3GB. Spatiul de stocare nu pare suficient (32GB) insa, exista posibilitatea extinderii sale prin card microSD pana la 256 GB.

Smartphone-ul Samsung Galaxy A5 2017 nu este doar protejat prin Corning Gorilla Glass, dar el se bucura si de o rezistenta deosebita la zgarieturi si alte posibile probleme, fiind incadrat in clasa de protectie IP66. Indiferent de situatie va recomandam sa verificati oferta noastra pentru huse Samsung Galaxy A5 2017 pentru a evita eventualele zgarieturi sau daune pe care telefonul le-ar putea suferi. Sistemul de camere este unul dual si de o foarte buna calitate. Daca de la camera principala ne asteptam la o prestatie solida, ea bazandu-se pe un senzor de imagine de 16 megapixeli, camera secundara are de asemenea o configuratie solida. Acelasi senzor de imagine, o deschidere de f/1.9 si numeroase functii speciale.

Acumulatorul acestui terminal este unul Li-Ion cu o capacitate de 3000 mAh. In principiu, conform opiniilor culese de la marea majoritate a specialistilor, capacitatea sa este suficienta, iar calitatea bateriei una excelenta. Smartphone-ul ruleaza pe Android 6.0.1 Marshmallow si beneficiaza de aportul unei placi video de calitate, Mali T830MP3. Experienta pasionatilor de gaming sau a utilizatorilor multi-tasking este una facila si extrem de placuta. Telefonul nu prezinta urme de lag si are o viteza de executie excelenta inclusiv in privinta aplicatiilor principale.

Samsung Galaxy A5 2017 opinii

Impresionanta selectia pentru care Samsung Electronics a optat in privinta sistemului de camere. Ne asteptam la o camera foto principala puternica, dar nu asteptam o reactie de acelasi nivel de la camera pentru selfie-uri. Indiferent de conditii sau vreme, ambele reusesc sa surprinda cadre suficient de detaliate si placute din punct de vedere calitativ. In conditii normale, Samsung Galaxy A5 2017 asigura utilizatorului rapiditate si viteza in executarea pozelor, un aspect imbunatatit fata de editia precedenta a telefonului. Sistemul nu beneficiaza de stabilizator al imaginii spre deosebire de trecut, dar auto-focusul face toti banii.

Samsung Galaxy A5 2017

Samsung Galaxy A5 2017

Super AMOLED-ul Full HD propus de Samsung este unul eficient si peste nivelul pietei mid-range, in timp ce procesorul Exynos bazat pe 8 nuclee se descurca impecabil. Gamerii nu au de ce sa-si faca griji! Smartphone-ul Samsung Galaxy A5 2017 suporta orice tip de joc si experienta este completamente spectaculoasa. Device-ul nu doar ca depaseste versiunea anterioara la acest capitol dar se descurca mult mai bine decat versiunea de update a Samsung Galaxy A3.

Mi-ar fi placut in mod evident sa gasim o memorie RAM ceva mai stufoasa, dar cert este ca Samsung Galaxy A5 2017 se descurca si cu cei 3GB rezervati de producator. In schimb, o usoara tenta de incalzire a carcasei in special daca va propuneti sa jucati ceva jocuri mai solicitante. Dar nimic deranjant. Smartphone-ul Samsung Galaxy A5 2017 beneficiaza de un incarcator de calitate bazat pe cablu de tip USB-c, este certificat IP 68 (ceea ce vorbeste de la sine despre rezistenta sa) si are din punctul meu de vedere o excelenta viteza de executie asa cum am mai spus. Nu as spune ca un punct forte pentru terminal il reprezinta acumulatorul sau de 3000 mAh. Un utilizator hard-core va avea probleme din acest punct de vedere, dar…nimic nu e perfect, nu-i asa?

Samsung Galaxy A5 2017 pret si concluzii

Samsung Galaxy A5 2017 are un pret de plecare in Romania de la 1600 de lei, dar in functie de sursa din care doriti sa-l achizitionati, smartphone-ul poate costa si 2000 de lei. Poti consulta aici diferite variatii de preturi pentru acest telefon. Pentru un mid-range, as spune fara ezitare ca Samsung Galaxy A5 2017 este o achizitie excelenta! Depinde de buget si de necesitatile dumneavoastra cand vine vorba de un terminal de o calitate mai mare, sau mai mica.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 14 votes
Brand Name
Samsung Electronics
Product Name
Samsung Galaxy A5 2017