Reviews, Stiri

Samsung Galaxy A3 (2017) – Review, pret, specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Samsung Galaxy A3 (2017) este un mid-range pe care compania sud-coreeana Samsung Electronics il propune pietei in noul an, ca urmare a procesului de update al Seriei A, care include terminale precum A3, A5 si A7. Best-seller-ul companiei asiatice in aceasta serie este fara indoiala, Samsung Galaxy A3, adica exact itemul cu cel mai mic ecran dintre cele trei terminale (Samsung Galaxy A3 are un display de numai 4.7 inch).

Samsung Galaxy A3 (2017) review

Samsung Galaxy A3 (2017)

Samsung Galaxy A3 (2017)

Conform asteptarilor, Samsung Galaxy A3 (2017) varianta update va fi lansat in Rusia pentru inceput chiar in aceasta luna, Samsung anuntand ca ulterior vanzarea dispozitivului va fi extinsa si catre alte zone din Europa. Primul lucru care sare in ochi la prima vedere a Samsung Galaxy A3 (2017) este designul similar pe care update-ul propus de Samsung il are cu flagshipul companiei, Samsung Galaxy S7 (vezi recenzia aici): spate curbat, margini rotunde si o experienta foarte reusita atunci cand il iei pentru prima data in mana. Nu sunt cel mai mare fan al spatelui stralucitor al unui smartphone, pentru ca din proprie experienta stiu ca el se va „murdari” aproape instanateu de urmele degetelor. Dar Samsung Galaxy A3 (2017) asta propune si este un detaliu pe care nu-l consider neaparat inspirat. E drept insa ca smartphone-ul poate fi achizitionat in culori deschise asa cum sunt Black Sky, Gold Sand, Blue Mist sau Peach Cloud (preferata mea la acest smartphone), astfel ca sunt sanse ceva mai mari ca telefonul sa nu aiba urme vizibile de „amprente” .

Samsung Galaxy A3 (2017) si-a marit dimensiunile in varianta sa de update pe 2017, facand trecerea de la 7.3 milimetri la 7.9 milimetri. E drept, in acelasi timp, producatorul a renuntat si la bateria de 2350 mAh, in favoarea uneia mai mici, de 2300 mAh. Senzorul de amprente este insa acum prezent, o imbunatatire care nu poate fi trecuta cu vederea. Bateria este insa in continuare „non-removable”, insa vestea buna e ca se incarca in continuare foarte repede. Ca autonomie…n-as baga mana in foc ca anunturile Samsung sunt tocmai pertinente, dar un utilizator hard-core va ajunge dupa o zi de munca sa zicem acasa cu telefonul descarcat. Alte modificari facute de Samsung Electronics in cazul Samsung Galaxy A3 (2017) privesc difuzorul: nu-l veti mai gasi in partea de jos a smartphone-ului ci undeva in partea dreapta. Ce se ascunde in spatele acestei idei? Simplu: nu veti mai avea probleme in a „astupa” difuzorul indiferent ca va jucati un joc pe telefon sau urmariti un clip video pe YouTube.

samsung galaxy a3 2017 pret

Unul dintre cele mai interesante aspecte legate de Samsung Galaxy A3 (2017) varianta de update este rezistenta sa sporita. In ce sens? In sensul ca la fel ca si flaghshipul Samsung Galaxy S7, noul Samsung Galaxy A3 (2017) primeste mentiunea „weatherproof” fiind integrat in clasa de protectie IP68. Asa ca daca il veti cumpara si sunteti suficient de curajosi, il puteti arunca direct in piscina. Se aude ca va rezista.

Ecranul de 4.7 inch il face asa cum spuneam cel mai mic din seria A de la Samsung. Este insa un display agreabil in ciuda dimensiunilor sale reduse. Confortabil, usor de tinut in buzunar si perfect de manuit, Samsung Galaxy A3 (2017) castiga la capitolul plusuri chiar si datorita acestui ecran. Discutam totusi despre un Super AMOLED protejat de sticla 2.5 D (pentru o protectie eficienta va recomandam o folie si o husa Samsung Galaxy A3 2017), cu niste culori excelente si cu o rezolutie HD 1280×720. Densitatea pixelilor atinge 312 ppi.

huse-samsung galaxy a3 2017

In spatele acestui ecran sta un procesor …ati ghicit…Exynos 7870 Octa-Core. Acesta este tactat la 1.6 Ghz, fiind astfel superior variantei de 1.5 Ghz prezentate anul trecut. Si la capitolul memorie RAM, Samsung Galaxy A3 (2017) varianta noua inregistreaza un update vizibil de la 1.5 GB la 2 GB RAM. Spatiul de stocare interna atinge 16 GB, insa de aceasta data Samsung Galaxy A3 (2017) permite marirea capacitatii prin slot microSD pana la 256 GB, o alta mare imbunatatire fata de varianta item-ului de anului trecut, care permitea extinderea numai pana la 128 GB. Camera sa foto principala are 13 Megapixeli (fara stabilizator optic de imagine, dar cu autofocus), in timp ce camera secundara are o imbunatatire semnificativa: 8 megapixeli acum, fata de 5 megapixeli in trecut. Pozele, putin probabil sa va dea pe spate, dar ele sunt rezonabile, as spune chiar pe alocuri mai mult decat decente. Smartphone-ul updatat Samsung Galaxy A3 (2017) ruleaza acum pe Android 6.0.1 Marshmallow ajutat de TouchWiz UI.

Samsung Galaxy A3 (2017) specificatii tehnice complete

  • Display: super AMOLED HD 4.7 inch
  • Procesor: 1.6 Ghz octa-core
  • RAM: 2GB
  • Stocare: 16 GB > 256 GB
  • OS: Android Marshmallow 6.0.1
  • Camera foto principala: 13 megapixeli
  • Camera foto frontala: 8 megapixeli
  • Rezistenta la apa: Da (IP68)
  • Senzor de amprenta: Da
  • USB: Type – C
  • Bluetooth: v4.2
  • Acumulator: 2350 mAh
  • Dimensiuni: 135.4×66.2×7.9 mm

samsung galaxy a3 2017 emag

Samsung Galaxy A3 (2017) pret

Pretul unui astfel de terminal Samsung Galaxy A3 (2017) este ceva mai scump decat pretul pentru modelul de anul trecut. Lupta pentru suprematie in aceasta clasa cu Motorola sau Sony continua sa fie una dura, insa Samsung Electronics a ales sa-si vanda varianta de update a noului sau produs cu o suma considerabila. In Romania, Samsung Galaxy A3 (2017) se regaseste la un pret intre 1200-1400 lei. Per total, in opinia mea, modificarile facute de Samsung Electronic fac Samsung Galaxy A3 (2017) si mai atragator si cred ca pentru cei care nu-si permit achizitionarea flagshipului companiei, acest item poate fi o solutie de buget confortabila.

UPDATE: Actualizarea de securitate pentru Samsung Galaxy A3 (2017) este acum disponibila!

Editia 2017 a terminalului Samsung Galaxy A3 a primit astazi prima sa actualizare de securitate. Patch-ul care circula de azi in Europa contine toate masurile de securitate necesare de la actualizarea cea mai recenta din mai, aducand versiunea software-ului la A320FLXXU1AQE1.

Ca de obicei, changelog-ul nu specifica exact vulnerabilitatile, dar stim deja ca au fost rezolvate nu mai putin de 65 de astfel de vulnerabilitati si expuneri comune legate de telefonul Galaxy si sistemul sau Android. Din pacate, aceste modele A3 nu se actualizeaza la fel de des ca si navele emblematice ale producatorului, dar orice suport care vine din partea Samsung, este mai bun decat lipsa unui astfel de suport. Patch-ul contine si optimizari importante pentru performanta si stabilitatea dispozitivului.

Cand veti primi notificarea pentru actualizarea software-ului de pe telefon, asigurati-va ca handset-ul este suficient de bine incarcat si ca sunteti contectat la o retea wireless, nu la una de date mobile. Apoi indreptati-va spre Setari » About Device » Software Updates si … gata.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4.5 based on 9 votes
Brand Name
Samsung Electronics
Product Name
Samsung Galaxy A3