Stiri

Samsung Electronics: peste 15 miliarde de euro in productia de ecrane OLED

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

In februarie aflam ca Samsung Electronics si Apple Inc, cei doi mari rivali de pe piata de telefonie mobile, au semnat un acord pentru 4.3 miliarde de dolari pentru livrarea de ecrane de tip OLED.

Stim deja ca gigantul Sud-Coreean este numarul 1 si in acest moment pe piata in ceea ce priveste productia de ecrane, dar Samsung nu pare sa se opreasca la acest nivel si vrea sa detina in scurt timp cea mai mare fabrica de ecrane OLED din lume.

Samsung vrea sa aiba cea mai mare fabrica de ecrane OLED din lume

Prin divizia sa Samsung Display, compania sud-coreeana incearca sa faca fata in ultimii doi ani razboiului de la distanta cu rivalii locali de la LG, cu japonezii de la Sharp, dar si cu fortele noi intrate direct in prim plan: Xiaomi, Huawei sau Oppo.

Samsung display OLED

In acest sens, site-urile de specialitate din Asia anunta ca producatorul sud coreean va investi nu mai putin de 1.8 miliarde de euro doar pentru constructia unor cladiri noi, care sa gazduiasca o noua fabrica, de dimensiuni impresionante, menita sa scoata astfel de ecrane pe banda rulanta.

Mai mult decat atat, aproximativ 14 miliarde de dolari vor fi investiti de Samsung Electronics pentru utilarea acestei fabrici cu cele mai noi aparturi din domeniu. Momentan, compania sud-coreeana produce peste 250 de mii de panouri OLED in fiecare luna, panouri de cea mai buna calitate si de cea mai noua generatie.

Korea Herlad noteaza ca unul dintre motivele pentru care Samsung a decis sa faca acest pas este chiar parteneriatul cu Apple, unul care se dovedeste a fi foarte fructuos din punct de vedere financiar si care s-ar putea prelungi, spre cifre si mai mari, din 2020.

Noua fabrica pe care o planifica cel mai puternic nume de pe piata din Asia ar putea beneficia si de alte investitii in ceea ce priveste personalul si cresterea capacitatii de munca a acestuia.

Ce sunt ecranele OLED?

OLED vine de la Organic Light Emitting Diode, dar pe piata exista si o terminologie la fel de cautata, ba chiar mai importanta denumita AMOLED. „AM”-ul dinaintea cuvantului OLED vine de la Active Matrix, adica modalitatea de adresare a fiecarui pixel care constituie ecranul.

OLED-ul este o componenta electronica in forma de folie foarte subtire, facuta dintr-un material organic semiconductor. Specialistii il denumesc de multe ori „led oragnic”, dar diferenta este ca tehnologia Oled nu are nevoie de acele microcristale scumpe, ceea ce o face o tehnologie mai ieftina.

Summary
 Samsung Electronics: peste 15 miliarde de euro in productia de ecrane OLED
Article Name
Samsung Electronics: peste 15 miliarde de euro in productia de ecrane OLED
Description
Samsung va investi peste 15 miliarde de euro in constructia celei mai mari fabrici de ecrane OLED din lume, anunta presa asiatica