Reviews

Samsung Galaxy S7 Edge review si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Anul trecut Samsung a lansat un nou concept in lumea telefoanelor cu tehnologia Edge, tehnologie pe care a integrat-o in galaxy s6. Anul acesta a continuat linia Samsung Galaxy Edge prin lansarea lui Samsung Galaxy S7 Edge in februarie la Moblie World Congress Barcelona.

Samsung Galaxy S7 Edge este mai mare decat Samsung Galaxy S7, avand un display de 5.5 inch, cu o rezolutie de 2560 x 1440 si o densitate de 534 PPI( pixel per inch). Tehnologia Super AMOLED isi arata superioritatea oferind culori vii, contraste excelente si posibilitatea de a vedea detalii mici pe ecran din unghiuri de aproape 80 de grade. Un aspect bun este cresterea luminozitatii fata de modelele anterioare, facand vizualizarea in lumina soarelui destul de facila. Daca la smarphone-ul Galaxy S7, cand privim telefonul se pot vedea marginile, la Samsung Galaxy S7 Edge datorita marginilor curbate se vede doar ce este pe ecran. Pentru modul stand-by s-a mers catre un display always on, ceea ce teoretic ar reduce consumul bateriei undeva la 1% pe ora.

Samsung Galaxy S7 Edge specificatii tehnice

Samsung Galaxy S7 Edge beneficiaza de standardul IP68, ceea ce inseamna ca poate fi folosit sub apa timp de 30 de minute la o adancime de pana in 1,5 metri. O imbunatatire in designul aparatului este micsoararea dimensiunii camerei, astfel ea iesind din telefon doar 0,46 milimetri, ceea ce reduce dificultatea manevrarii. Carcasa este realizata din aluminiu, iar finisajele se invart undeva in zona premium, Samsung optand pentru gorilla glass 4 pe ecran si pe spate. Recomandam totusi achizitionarea unei huse Galaxy S7 Edge pentru protectia completa a carcasei telefonului si evitarea zgarieturilor si loviturilor accidentale.

In partea de sus a lui s7 gasim un slot in care se introduc nano SIM-ul si cardul micro SD. De asemenea memoria poate fi marita pana la 200GB. Pe partea de jos a carcasei se regasesc un port micro-USB si un jack de 3.5 milimetri. Butonul home este in acelasi timp si cititor de amprente, insa nu functioneaza foarte bine cand este atins cu mana uda.

Galaxy S7 rezistent la apa ip68

La capitolul software este de notat compatibilitatea cu Vulkan APi, care se vrea a fi o platforma de complementare a tehnologiilor Open GL si Open GL ES, scopul acesteia fiind ca in viitorul apropiat sa devina un standard pentru crearea de grafica 3D atat pe PC cat si pe mobil. Sistemul de operare pe care Samsung Galaxy S7 Edge G935F il ruleaza este Android Marshmallow 6.0.1 iar Touch Wiz-ul nu s-a schimbat foarte mult comparativ cu Samsung Galaxy S6 Edge. Desi au fost optimizate anumite aplicatii si functii, s-a redus bloatware-ul, OS-ul ocupa in jur de 7GB, din totalul de 32GB memorie interna de care telefonul dispune. Adoptable storage este un plus la optimizarea performantelor, ce se traduce prin integrarea cardului microSD in memorie, practic sistemul de operare citindu-l ca fiind memoria interna si deci accesandu-l mai repede si mai eficient.

Bateria care il echipeaza pe s7 Edge este Li-Ion de 3600 mAh, fata de 3000 mAh cat are s7. Samsung se lauda ca Galaxy edge poate rula 13 ore videouri HD cu aceasta baterie. Sistemul beneficiaza de quick charge, atat cu fir cat si wireless, ce reuseste o incarcare de 60% in 30 de minute.

Procesor Exynos 8

Fa cunostiinta cu Procesorul Exynos 8 Octa

In Marea Britanie si restul europei Samsung a dotat pe Galaxy s7 edge cu procesorul Exynos 8 Octa, un octo-core format dintr-un procesor de 2.3 GHZ quad si unul de 1.6 GHZ quad. Acesta ruleaza cu 30% mai rapid decat cel de pe S6, fiind fabricat cu tehnologie de 14 nm. O particularitate la acest model este prezenta unei heat sink cu racire cu apa pentru GPU, ceea ce elimina lag-ul datorat incalzirii.

Camerele sunt aceleasi ca la S7 si anume camera principala de 12 megapixeli si camera secundara de 5 megapixeli. Camera principala are o apertura f 1/7 iar senzorul are integrata tehnologia dual pixel, care se regaseste in camerele DSLR. Aceasta permite ca pozele sa fie clare, in conditii de luminozitate atat foarte scazuta cat si intensa.

Samsung Galaxy S7 Edge review si specificatii tehnice

Concluzie

Samsung Galaxy S7 Edge G935F este flagshipul Samsung anul acesta, continuand linia premium si implementarea de tehnologii de varf pentru a oferi o experienta cat mai placuta si utila. Ramane de vazut cum se va comporta acesta in fata concurentei si ce puncte slabe sau forte vor aparea pe parcurs.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 7 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy S7 Edge