Reviews, Stiri

Review Oppo R11: impresionantul mid-range care a fost lansat in sfarsit oficial

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Review Oppo R11: impresii, imagini, detalii oficiale si pret de achizitie » Modelul R11 de la Oppo este un smartphone despre care am discutat si noi in urma cu putin timp pe blogul catmobile.ro, si pare ca va fi, fara urma de indoiala, unul dintre cele mai atragatoare terminale mid-range din 2017 care vine de pe piata Asiatica. Smartphone-ul revelatiei anului trecut pe piata de desfacere din China, Oppo, a fost anuntat in sfarsit oficial, astfel ca putem discuta deja despre specificatiile sale confirmate.

Review Oppo R11, model mid-range cu noul procesor Snapdragon 660

Inca de la primul articol despre modelul Oppo R11 notam prezenta celui mai nou chipset gandit de Qualcomm pentru gama mid-range, Snapdragon 660. Ei bine, informatia se confirma si iata ca modelul R11 al celor de la Oppo este chiar primul model de telefon din lume lansat oficial cu acest tip de chipset.

Review Oppo R11

Foarte multi specialisti adera la ideea ca acest tip de chipset este macar la fel de puternic precum Qualcomm Snapdragon 820, un chip folosit in gama high-end in 2016 si probabil chipul cel mai important de anul trecut. Saltul valoric si calitativ oarecum neasteptat pe care il propune Qulcomm pentru gama mid-range prin includerea unui astfel de procesor ne face sa credem ca inclusiv terminalul Oppo R11 va fi unul de larg interes pe piata de telefonie din China si nu numai.

Acest model are asadar la baza un procesor octa-core pe 64 de biti, sustinut puternic de placa video Adreno 512. Qualcomm Snapdragon 660 este tactat pentru acest model la frecventa de 2.2 Ghz. Sanse foarte mici din punctul nostru de vedere ca acest chipset puternic sa nu acopere toate nevoile utilizatorilor care vor achizitiona terminalul.

Dincolo de aceasta caracteristica impresionanta, care-i transforma partea hardware intr-un bolid veritabil pentru segmentul mid-range, Oppo R11 are si alte specificatii foarte interesante despre care vom discuta in cele ce urmeaza in cadrul acestui review Oppo R11.

Review Oppo R11: phablet cu 4GB memorie RAM si dotari foto impresionante

Capitolul „dotari foto” nu mai este de multa vreme o simpla categorie pentru cei de la Oppo. Producatorul asiatic a reusit sa impresioneze puternic la nivel de specificatii pe segmentul mid-range prin felul in care si-a „echipat” item-urile, si asa cum ne asteptam, Oppo R11 nu va face nota discordanta in sens negativ.

Dimpotriva, terminalul este pregatit cu un sistem foto puternic, care fara indoiala va multumi utilizatorii sau viitorii posesori ai acestui device. Camera principala a acestui dispozitiv este una duala si beneficiaza de aportul a doi senzori de imagine remarcabili. Primul dintre acestia este unul color, cu o rezolutie de 20 de megapixeli, in timp ce al doilea senzor este monocrom si are nu mai putin de 16 megapixeli. Dotarile camerei duale principale sunt in continuare cat se poate de atragatoare, pentru ca Oppo R11 aduna caracteristici importante pentru prima sa camera printre care flash LED-ul, stabilizatorul de imagine, functiile PDAF, HDR, panorama si face detection precum si posibilitatea de a filma in rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Nu cred ca exista vreo indoiala ca pentru segmentul mid-range, sa vii cu asemenea specificatii la produsul tau, demonstreaza cat de mult a evoluat compania Oppo, anvergura pe care a capatat-o si mai ales progresul inestimabil pe care l-a „suferit” in 2016. Pentru a continua in aceeasi nota pozitiva, va reamintim ca si in ceea ce priveste camera frontala (secundara) destinata selfie-urilor, Oppo R11 mizeaza pe caracteristici spectaculoase: 20 de megapixeli rezolutie si functii importante plus o deschidere excelenta.

S-a speculat o vreme ca Oppo R11 va fi lipsit de slotul pentru carduri de tip microSD. Nimic mai fals, pentru ca iata, nu te poti baza mereu pe speculatiile specialistilor din Asia. Modelul are un astfel de slot pentru carduri care poate extinde capacitatea interna de stocare a datelor pana la 256 GB. Terminalul are 64 GB memorie interna in varianta sa standard, ceea ce pare a fi destul de corect si in acelasi timp, util. Memoria RAM rezervata de Oppo pentru modelul R11 este de 4GB.

Review Oppo R11: Display Super AMOLED si Nougat 7.1.1 pentru noul model

Producatorul a ales sa ruleze acest model de telefon pe cel mai nou sistem de operare Google: Android 7.1.1 Nougat. Alaturi de acest sistem va functiona interfata grafica proprietara, Color OS 3.1, si ea, destul de apreciata de zona Indo-China.

Review Oppo R11

Remarcabilul display cu care vine acest mid-range contribuie din plin la nivelul optim de performanta al terminalului, dar si la partea estetica (de design) a lui Oppo R11. Super AMOLED-ul cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie de 1920×1080 pixeli este un ecran in 16 milioane de culori, capacitiv si multitouch, protejat de Corning Gorilla Glass si cu o excelenta densitate a pixelilor: 401 ppi.

Avem asadar o rezolutie Full HD pe AMOLED, protectie de cea mai buna calitate, afisaj excelent si sticla 2.5 D. Oppo nu s-a sfiit sa incerce sa impresioneze si la acest capitol.

Review Oppo R11: optiuni de alimentare, dimensiuni, preturi

Chiar daca ne asteptam la un acumulator ceva mai puternic, Oppo a decis sa includa in configuratia modelului R11 o baterie Lithium-Polymer nedetasabila de 2900 mAh. Aceasta baterie nu este insa lipsita de tehnologia de incarcare rapida, VOOC Flash Charge, cu excelente rezultate in trecut pe modele mai putin spectaculoase.

Review Oppo R11 (2)

Oppo R11 are senzor de proximitate, giroscop,accelerometru sau senzor de lumina, dar si un senzor amprenta pozitionat in mod interesant pe partea din fata. Nu este lipsit de cele mai noi optiuni de conectivitate si cantareste doar 150 de grame, ceea ce suna excelent pentru un terminal de tip phablet. Grosimea sa este de asemenea captivanta: numai 6.8 milimetri are Oppo R11, o confirmare a timpului investit de Oppo in constructia acestui device.

Phabletul Oppo R11, un terminal mid-range cu look spectaculos si caracteristici extrem de atragatoare, va putea fi achizitionat pe culori ca negru, auriu si roz si va costa doar 485 de dolari. Suma este intr-adevar una maricica pentru un mid-range, dar Oppo R11 pare putin mai mult de-atat. Daca ne raportam la alte alternative mid de pe piata asiatica, acest smartphone mi se pare unul dintre cele mai atragatoare din ultimii ani. Vom reveni in curand cu detalii si despre disponibilitatea achizitionarii modelului R11 de la Oppo.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo R11
Price
$ 485