Reviews

Nexus 5x review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Nexus 5x – The ultimate Android experience

Dupa succesul avut cu nexus 5, cei de la Lg au continuat sa imbunatateasca linia Nexus prin lansarea la sfarsitul anului 2015 a urmatorului model, Nexus 5x. Datorita sprijinului puternic de care se bucura din partea Google, Nexus este produs si de Huawei, care a iesit pe piata cu modelul 6P. Acest telefon insa este diferit de Nexus 5x si de aceea vom scrie despre el intr-un articol separat.

Designul telefonului urmeaza o linie practica. Colturile sunt rotunjite atat cat trebuie, capacul din spate este construit dintr-un plastic placut la atingere, iar ecranul ocupa exact atat cat trebuie, fara sa lase rama ce il inconjoara sa ia prea mult din spatiul alocat. Pe spatele device-ului se regaseste senzorul „imprint” pentru amprente, camera principala, blitul dual tone si laserul autofocusului. Pe partea frontala, deasupra ecranului sunt pozitionate camera de selfie, senzorul de lumina, difuzoarele telefonului-sus cel pentru convorbiri, iar jos cel multimedia, plus un led de notificare RGB(red, green, blue). Culorile cu care Nexus 5x este comercializat sunt: Carbon, Quartz si Ice.

Cauta husa si accesorii pentru modelul Nexus 5x!

huse huawei x5

Camera principala de pe Nexus 5x are un senzor de 12 megapixeli, cu o diafragma f/2.0. Aceasta este capabila sa inregistreze video 4k Ultra HD la 30 de cadre pe secunda si in slow motion la 120 de cadre pe secunda. De asemenea, camera secundara este de 5 megapixeli.

Chipsetul Qualcomm snapdragon 808 vine cu un procesor hexa-core format dintr-un quad core de 1.44Ghz Cortex a-53 si un dual core de 1.82Ghz Cortex a-57, aceste dotari fiind sustinute de un GPU Adreno 418 si 2 GB de RAM. Implicarea Google in proiectarea acestui device se recunoaste prin introducerea ‘Android Sensor Hub‘. Acesta este un algoritm care tine un conectat la senzori intr-un mod apropiat de stand-by, iar cand senzorii sunt activati prin miscare sau deschiderea ecranului, acest procesor ruleaza aplicatiile nepretentioase, procesorul principal pornind numai cand este nevoie.

Accesorii Nexus 5X

Nexus 5X mentine avantajul pe care il confera patronajul Google, acesta primind ultimul OS Android, si anume Marshmallow, iar optimizarea aplicatiilor este mult mai eficienta. La capitolul minusuri sunt cam multe de discutat. Prima problema ar fi lipsa unui slot de card pentru extinderea memoriei, utilizatorii limitandu-se la cei 16 sau 32 de GB de memorie interna, accesul la OneDrive salvand un pic situatia. Al doilea inconvenient este bateria. Aceasta este integrata, si are o putere de 1440 mAh, ceea ce este cam putin pentru un utilizator mediu spre hard. Lipsa incarcarii wireless si necesitatea folosirii unui ceblu USB-C il trag destul de mult pe Nexus 5S in jos, asta fara sa mai punem problemele de constructie, cum ar fi lag-ul la touch cand telefonul este la incarcat sau nuante de galben pe ecran la anumite loturi.

In concluzie, Nexus 5S este un telefon bine optimizat si solid construit, facand fata foarte bine cerintelor de software existente, insa tradand o oarecare lipsa de interes din partea producatorului prin omiterea in design a unor parti esentiale, care daca ar fi fost integrate l-ar fi propulsat probabil in topul celor din gama lui.

Recenzie Nexus 5X

Recenzie Nexus 5X

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
LG
Product Name
Nexus 5
Price
RON 1.389
Product Availability
Available in Stock