Stiri

Qualcomm, inca o amenda record: 773 milioane $ din partea Comisiei pentru Comert Echitabil din Taiwan

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

La inceputul lunii septembrie aflam din presa sud-coreeana ca producatorul de chipset-uri Qualcomm a primit o amenda record in Coreea de Sud, ca urmare a unui proces de abuz. Iata ca, la scurt timp distanta, compania cea mai influenta din lume pe acest sector de activitate, este din nou in atentia presei din pricina unei alte amenzi la fel de costisitoare, relateaza agentia de presa, Reuters.

Qualcomm amendata din nou, de aceasta data in Taiwan

Acuzat de practici anticoncurentiale in raport cu Samsung Electronics si LG Group, cel mai mare producator de chipset-uri din lume, Qualcomm, a pierdut procesul impotriva FTC (Comisia de Comert din Coreea de Sud) fiind obligata sa plateasca nu mai putin de 1 trilion de woni, amenda. In traducere libera, aceasta amenda ar inseamna aproximativ 900 de miloane de dolari, o suma uriasa, chiar si pentru un producator cu incasari exceptionale in ultimii patru ani.

Qualcomm (1)

Tot in zona Asia, compania cu sediul central in San Diego a fost obligata sa plateasca nu mai putin de 975 de milioane de dolari statului chinez dupa ce si-a modificat licentele de practica din aceasta tara. Dar, cele doua amenzi uriase primite de Qualcomm in China si Coreea de Sud, nu vor fi singurele. Pentru producatorul de chip-uri, vestile proaste continua sa curga, iar acum, Taiwan este tara care obliga Qualcomm prin Fair Trade Coimmision sa plateasca inca o amenda ametitoare.

Nu mai putin de 773 de milioane de dolari va fi obligat producatorul numarul 1 de chip-uri din lume sa plateasca statului Taiwanez. Insumate, cele trei amenzi din zona Asia primite de Qualcomm inseamna aproape 3 miliarde de dolari pe care compania le va plati pentru practici necurate in China, Coreea de Sud si Taiwan.

Amenda din Taiwan vine ca urmare a incalcarii legilor pentru acordarea licentelor pentru brevetele sale, in conditiile in care taiwanezii sunt foarte stricti la astfel de proceduri. Evident, Qualcomm nu accepta decizia Comisiei de Comert Echitabil din Taiwan si intentioneaza sa o atace cu apel. In acest sens, producatorul a lansat deja un comunicat de presa elocvent, comunicat pe care il redam mai jos:

„Qualcomm a fost anuntata astazi de catre Comisia de Comert Echitabil din Taiwan ca s-a ajuns la o decizie cu privire la investigatia in care compania noastra este implicata. Qualcomm nu este de acord cu decizia oferita de Comisia de Comert echitabil intr-un comunicat de presa si va lua toate masurile juridice, legale si comportamentale pentru a o ataca in fata instantelor. Consideram ca amenda nu are nicio legatura rationala cu valoarea veniturilor sau activitatilor companiei Qualcomm din Taiwan, iar in cel mai scurt timp, vom contesta cuantumul amenzii si metoda utilizata pentru calculul acesteia”

sursa: Reuters

Summary
Qualcomm, inca o amenda record: 773 milioane $ din partea Comisiei pentru Comert Echitabil din Taiwan
Article Name
Qualcomm, inca o amenda record: 773 milioane $ din partea Comisiei pentru Comert Echitabil din Taiwan
Description
Compania Qualcomm a fost amendata din nou in zona Asia, de aceasta data de catre Comisia de Comert Echitabil din Taiwan
Author
Publisher Name
Catmobile