Stiri

Producatorii chinezi fac trecerea la sistemele de recunoastere faciala 3D

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

recunoastere facialaS-a discutat intens inainte de lansarea oficiala a noului iPhone X despre sistemul Face ID, sistemul de recunoastere faciala al Apple. Ei bine, se pare ca gigantul nord-american, cel mai puternic si important brand din lume, a convins piata ca este nevoie despre un astfel de sistem, iar marii producatori chinezi fac deja primele demersuri pentru a-l imbratisa incepand cu anul viitor.

Huawei, Oppo si Xiaomi vor sa treaca din 2018 la sisteme de recunoastere faciala 3D

O informatie care vine din presa asiatica, noteaza ca trei dintre cei mai mari producatori de pe piata chineza vor avea pe o parte dintre terminalele lor de la anul, sistem de autentificare prin acest procedeu de recunoastere faciala .

Xiaomi si Oppo par primele companii din Asia decise sa faca acest salt, ceea ce inseamna ca flagship-urile acestor producatori de la anul vor avea sisteme de autentificare de tip Face ID.

Oppo si Xiaomi, rivalii gigantului Huawei, ar fi contactat deja compania taiwaneza Himax Technologies in acest sens. Himax colaboreaza de ceva timp in dezvoltarea unor solutii similare cu Face ID cu cei de la Qualcomm, adica cel mai influent producator de chipset-uri din lume.

Dar, nici Huawei nu va astepta prea mult pentru a face trecerea spre recunoasterea faciala, cu mentiunea ca cel mai mare producator din China vrea sa-si dezvolte, la fel ca si Apple, propriile solutii. Va exista totusi o colaborare cu cei de la Sunny Optical Technologies, companiei pe care Huawei a vrut chiar s-o cumpere la inceputul acestui an. SOT va dezvolta insa pentru Huawei modelele de senzori 3D pe care producatorul chinez le va instala pe viitoarele sale flagship-uri din 2018.

Foarte probabil, de la anul, cel putin acesti trei producatori (daca nu cumva si OnePlus sau Vivo) vor lansa terminale de top cu sisteme de autentificare prin recunoastere faciala 3D.

Summary
Article Name
Producatorii chinezi fac trecerea la sistemele de recunoastere faciala 3D
Description
Cei mai importanti producatori chinezi accepta trecerea la sistemele de recunoastere faciala 3D, asa cum a facut-i si Apple Inc
Author
Publisher Name
Catmobile