Stiri

Procurorii cer 12 ani cu executare pentru Lee Jae Yong, vicepresedinte Samsung

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Acuzatii grave precum subminarea constitutiei, democratiei si drepturilor publice sud-coreene. La acestea se adauga acuzatia de dare de mita. Fara indoiala, pentru mostentitorul imperiului Samsung Electronics, Lee Jae Yong perioada urmatoare se anunta a fi extrem de dificila. Procurorii sud-coreeni cer nu mai putin de 12 ani cu executare pentru vicepresedintele gigantului sud-coreean.

Lee Jae Yong filmul scandalului de coruptie

Procurorii sud-coreeni nu se joaca deloc cu acuzatiile la adresa unui dintre cei mai influenti oameni din tara lor. Lee Jae Yong, mostenitorul imperiului Samsung este acuzat ca a facut o donatie importanta in schimbul unui sprijin guvernamental important care ar fi provocat fuziunea a doua subsidiare Samsung.

Lee Jae Yong (2)

Din nefericire pentru Yong, acesta a fost arestat preventiv in luna februarie, cu toate ca avocatii sai neaga orice implicare si orice abatere. La audierea finala, procurorii sud-coreeni l-au numit insa pe Lee Jae Yong drept „beneficiarul final al infractiunilor comise in aceasta speta”. Alti patru directori ai grupului sunt acuzati de dare de mita si risca la randul lor pedepse cuprinse intre 7 si 10 ani de inchisoare.

38.4 milioane de dolari ar fi platit Lee Jae Yong catre Choi Soon Sil, o apropiata a fostului presedinte sud-coreean, Park Geun Hye, pentru diverse favoruri politice. In cele din urma, din cauza acestui scandal urias de coruptie, Park Geun a fost obligat sa demisioneze, in timp ce Lee Jae Yong a fost arestat preventiv.

Scopul final al acestor favoruri prezidentiale si guvernamentale ar fi fost restructurarea unei subsidiare importante a grupului Samsung, o metoda care ar fi adus conform procurorilor potentiale castiguri de cateva miliarde de dolari doar in primul an.

Avocatii lui Lee Jae Yong sustin ca acuzatiile sunt complet nejustificate si ca inculpatii nu au cautat absolut niciun favor prin donatiile facute. Pe 25 august urmeaza o hotarare judecatoareasca in acest caz, una care asa cum spuneam i-ar putea aduce lui Lee Jae Yong 12 ani de detentie.

Lee Jae Yong si impactul declinului sau asupra companiei Samsung

In acest moment, averea lui Lee Jae Yong ar fi conform Forbes Magazine de aproximativ 8 miliarde de dolari. Lee Jae Yong este insa mostenitorul unui imperiu inestimabil. Tatal sau, legendarul om de afaceri, Lee Kun Hee are o avere de 15 miliarde de dolari sustine presa sud-coreeana, care in mod firesc va intra in posesia fiilor sai.

Yong este insa cel care va conduce afacerile familiei si surse ale Korea Herald sustin deja ca mai toate deciziile importante in cadrul Samsung sunt luate chiar de catre Lee Jae. Sursa citata anunta de asemenea ca mai multe proiecte majore ale companiei care urmau sa se desfasoare incepand cu 2017 au fost anulate, in timp ce achizitia Harman International este acum pusa sub semnul intrebarii. Restructurarea interna prevazuta pentru acest an va fi deja oprita, inclusiv dizolvarea Samsung’s Future Strategy Office, turnul de control al Samsung din acest moment.