Stiri

Xiaomi si Qualcomm optimizeaza procesorul Snapdragon 845 pentru viitorul Xiaomi Mi 7

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Conform unei scurgeri de informatii venita de la un insider din industrie, companiile Xiaomi si Qualcomm lucreaza in prezent la optimizarea chipset-ului Snapdragon 845 pentru viitorul flagship al producatorului chinez, Xiaomi Mi 7. Informatia vine pe filiera GizmoChina si apare acum si pe website-ul de microblogging, Weibo.

Xiaomi Mi 7 cu procesor Snapdragon 845

Conform informatiilor site-ului GizmoChina, cei de la Xiaomi ar urma sa lanseze Xiaomi Mi 7 mai devreme decat se asteptau specialistii. Primele teste cu Xiaomi Mi 7 vor avea loc in luna noiembrie a acestui an, iar la finalul testarilor, smartphone-ul ar putea fi lansat oficial undeva in februarie anul viitor. Se pare ca Xiaomi Mi 7 va avea un ecran de mari dimensiuni de tip OLED cu raport 18:9, ecran care conform celor mai noi informatii va fi fabricat de catre cei de la Samsung Electronics. O alta informatie aproape concreta dinspre Xiaomi prezentata pe surse de un alt insider din industrie ne anunta ca flagshipul va avea un scanner de amprenta de tip in-display.

Xiaomi Mi 7 - Snapdragon 845

In ceea ce priveste celelalte specificatii tehnice, Xiaomi Mi 7 va fi propulsat de chipsetul Snapdragon 845 de la Qualcomm, chipset construit pe un proces de 10 nm Low Power Early (LPE) FinFET. Cel mai probabil va fi o combinatie de nuclee Cortex-A75 combinate cu placa video Adreno 630 GPU si cu modemul X20 LTE, care este se pare capabil sa livreze viteze in download de pana la 1.2 Gbps. La toate aceste detalii, Xiaomi si Qualcomm vor lucra intens in aceasta perioada pentru optimizarea cat mai exacta a procesorului pe noul Xiaomi Mi 7.

Aproape sigur, device-ul va beneficia de incarcare wireless, dupa ce producatorul chinez s-a alaturat de curand WPC (Wireless Power Consortium). Aceasta mutare inseamna ca Xiaomi Mi 7 va fi capabil sa suporte incarcare via Wireless (Qi standard wireless charging).

Anterior, discutand despre viitorul concept Xiaomi Mi 7, anuntam ca device-ul va avea un ecran cu diagonala de 6 inch si va avea doua versiuni de piata: una cu memorie de 6 GB RAM si o alta cu memorie de 8 GB RAM. Device-ul va avea setup dual pe partea din spate in ceea ce priveste camera (la fel ca si Xiaomi Mi 6) si va imbraca o constructie din sticla si ceramica. Cel mai probabil va rula din fabrica Android 8.0 Oreo, customizat cu interfata MIUI 9. In ceea ce priveste spatiul nativ de stocare a datelor, informatiile converg spre versiuni de 64 si 128 Gb ROM. De aceasta data, Xiaomi se pare ca va renunta la mufa de 3.5 milimetri pentru casti.

Pentru versiunea de 6 GB memorie RAM, va trebui probabil sa scoatem o suma maricica din buzunare, estimarile noastre mergand spre intervalul 1600-1800 de lei.