Stiri

Problemele financiare se accentueaza pentru producatorul chinez LeEco

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Producatorul chinez, LeEco traverseaza o criza fara precedent in istoria sa, e drept, deloc indelungata. Pe site-ul nostru ati putut citi pe finalul lunii mari pentru prima data despre aceste probleme, dar iata ca, la nici doua luni distanta, aceste probleme se accentueaza si capata proportii de dezastru.

Presedintele LeEco: 182 de milioane de dolari „inghetati” din cauza datoriilor!

LeEcoLeEco pare din ce in ce mai departe de a-si rezolva problemele acute din punct de vedere financiar. Compania a oprit, asa cum va anuntam anterior, planul de extindere catre Statele Unite ale Americii, apoi si-a concediat 80% dintre angajatii din China, pentru ca intr-un final sa vanda si proprietatea din Silicon Valley in care intentiona sa-si deschida fabrica din SUA.

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns…fondatorul si presedintele companiei LeEco, Jia Yueting, s-a vazut cu fondurile blocate, din pricina acestor datorii uriase acumulate de producator. Nu mai putin de 182 de milioane de dolari in bunuri au fost „inghetate” de autoritati, iar acestea nu ar fi doar proprietatile lui Jia, ci si ale sotiei sale si ale altor trei companii afiliate.

Jia Yueting considera masura abuziva incercand sa demonstreze ca exact inainte de a se lua aceste masuri, compania se straduia sa-si plateasca datoriile, incheiand recent un contract major prin care si-a vandut una din companiile afiliate Yidao Yongche.

Presa chineza sustine insa contrariul, iar intre timp, LeEco nu doar ca nu are planuri reale de productie, dar nici macar nu reuseste sa-si plateasca angajatii si furnizorii, fara sa mai vorbim de debitori.

Jia a admis recent intr-un inteviu ca „a comis o serie de greseli”, insa presa chineza il scoate la unison drept principal vinovat pentru situatia imposibila pe care o traverseaza compania sa si pentru miile de joburi pierdute de chinezi in aceasta perioada. Putem spune fara dubii ca, promitatorul om de afaceri este un exemplu negativ de „cum nu se conduce un imperiu” in zilele noastre.

Summary
Problemele financiare se accentueaza pentru producatorul chinez LeEco
Article Name
Problemele financiare se accentueaza pentru producatorul chinez LeEco
Description
Producatorul chinez de telefoane mobile LeEco se afla intr-o situatie financiara deplorabila si este amenintat cu falimentul