Stiri

Piata smartphone din India va depasi pana in 2019 piata din SUA conform unui raport al Statista

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Piata smartphone din India are sanse uriase de a schimba la nivel general situatia celor mai mari piete de desfacere din lume. Intr-un clasament condus in prezent de piata smartphone din China, India castiga din ce in ce mai mult teren in lupta pentru pozitia secunda, ocupata in acest moment de Statele Unite. Pana in 2019 aceasta situatie s-ar putea insa schimba, anunta intr-un raport cei de la Statista, citati de Androidauthority.

Piata smartphone din India 2017

Piata smartphone din India se afla intr-un progres remarcabil: iata de ce!

Fara indoiala ati remarcat interesul deosebit pe care il acorda marile companii producatoare din Asia acestei piete. Recent, chiar si gigantul nord-american, Apple Inc a decis sa-si suplimenteze fondurile pentru aceasta zona, dupa un 2016 in care vanzarile sale pe piata smartphone din India au crescut neasteptat, dar nu si suficient. Mai mult decat atat, Xiaomi, unul dintre cei mai mari producatori chinezi si-a deschis recent a doua mare fabrica din India, acolo unde vizeaza sa produca in cel mai rapid ritm posibil din lume, terminale de top pe banda rulanta. Samsung Electronics nu-si poate crea strategia de viitor pentru urmatorii ani alegand sa ignore aceeasi piata. Gigantul sud-coreean si-a anuntat recent planurile de extindere a cercetarilor pe aceasta piata.

Producatorii de telefoane mobile din China si-au dublat valoarea de piata in India, crescand de la 27% la 51 % in primul trimestru din 2017

Alte companii importante precum Huawei, Oppo sau Vivo si-au facut in ultima vreme strategia in jurul acestei piete si evident totul se raporteaza la doua detalii esentiale:

  • – populatia impresionanta din aceasta tara care depaseste 1 miliard de cetateni (1.3 miliarde conform celor mai recente statistici internationale)
  • – interesul deosebit al acestor cetateni pentru terminalele cu raport calitate-pret echilibrat

Calculul celor de la Statista este de altfel unul extrem de simplu. Si pleaca in mod direct de la populatia foarte mare a Indiei, un factor fara indoiala vital pentru capacitatea de absorbtie a acestei piete. Piata smartphone din India are un potential comparabil cu cel al pietei din China, iar daca tinem cont de faptul ca India are o populatie de aproape trei ori mai mare decat cea a Statelor Unite, trendul la care se astepta specialistii de la Statista este cat se poate de evident si firesc.

Peste 450 de milioane de indieni au acces la internet prin telefonul lor mobil

La acest aspect se adauga strategia excelenta pe care au gandit-o in ultimii doi ani marile companii producatoare din Asia pentru aceasta zona, precum si viziunea acestora pentru urmatorii 3-4 ani. Cererea pentru telefoane mobile inteligente in India este de asteptat sa creasca vertiginos pana in 2019-2020 in timp ce pe piete precum Brazilia, cererea este foarte probabil sa scada.

2/3 din telefoanele mobile vandute in India costa mai putin de 180 de $

Conform presei din China, care se raporteaza si la statistica oferita de raportul prezentat de Statista, Samsung Electronics si Apple Inc intentioneaza chiar sa-si schimbe strategia in urmatorii doi ani in functie de aceasta piata, o informatie care vorbeste de la sine despre impactul deosebit pe care piata smartphone din India incepe sa-l aiba la nivel inalt.

Piata smartphone din India

Crestere semnificativa pentru piata smartphone din India

Salt important si din punct de vedere calitativ pentru piata smartphone din India

Interesant este ca India nu creste doar la nivel de vanzari in ultimii ani ci si la nivel calitativ. Daca in noiembrie 2014 cei de la IDC (International Data Corporation) subliniau ca Samsung, Micromax, Lava, Karbonn si Motorola vindeau cele mai multe smartphones pe piata din India, in 2016 chiar si producatorii au un alt prestigiu. Piata smartphone din India este astazi dominata de produse ale celor mai puternice branduri de pe piata, incepand cu Apple Inc si Samsung si continuand cu Huawei, Xiaomi, Oppo sau Lenovo.

Market Share Piata smartphone din India

Chiar daca face acest salt impresionant pana in 2019, sansele ca piata smartphone din India sa depaseasca prea curand liderul autoritar (China) sunt destul de mici, diferenta parand in continuare, insurmontabila.