Reviews, Stiri

Philips Xenium 386 detalii oficiale dupa lansare

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Philips Xenium 386 continua lista prezentarilor din acest an ale concernului olandez si prinde „viata” pe piata din Rusia. Terminalul se alatura astfel celorlalte modele din gama Xenium prezentate deja pe blogul catmobile.ro: Philips Xenium X588 (gasesti un review amanuntit aici) si Philips Xenium X818 (gasesti review si pentru acest model aici). Chiar daca nu are specificatii foarte puternice in sectorul hardware, Philips Xenium 386 este un smartphone de buget, foarte accesibil ca pret, care asigura utilizatorilor o baterie cu o capacitate impresionanta si cel mai nou sistem de operare de la Google.

Philips Xenium 386 detalii oficiale

Display: Terminalul Philips Xenium 386 se bazeaza pe un display decent, fara pretentii exagerate si cu dimensiuni reduse. Ecranul vine in 16 milioane de culori, beneficiaza de multitouch si are o cota de 320 dpi. Este vorba despre un IPS LCD cu diagonala de 5 inch si rezolutie HD. Desigur, pentru un terminal de buget cu acest pret, nu puteam avea pretentia la un Full HD, mai ales ca stim cu opereaza si functioneaza Philips in aceasta gama. Chiar si-asa, display-ul cu rezolutie 1280×720 pixeli se anunta a fi unul decent. Remarcam si faptul ca butoanele de operare de tip software sunt integrate in acest display, care paradoxal, prin faptul ca nu are dimensiuni foarte mari, asigura un impact estetic placut. Mentionam ca Philips Xenium 386 beneficiaza de o caracasa din plastic, destul de eleganta. Daca esti interesat sa protejezi acest telefon, sau orice alt telefon al producatorului, gasesti cele mai bune oferte pentru huse Philips in sectiunea boldata.

Philips Xenium 386

Segmentul hardware: Un teritoriu oarecum nesigur pentru Philips Xenium 386, dar care poate satisface pretentiile utilizatorilor care nu sunt interesati de gaming excesiv, multitasking si asa mai departe. Philips Xenium 386 se va descurca fara probleme la capitolul browsing, dar exista ceva dubii atunci cand vine vorba de download si puterea sa de a reusi la acest capitol. Primele teste probabil ne vor edifica fara emotii in privinta mai multor dubii legate de Philips Xenium 386. Pana atunci, lista specificatiilor pe acest segment este deschisa de un accelerator grafic de tip Mali 400 MP2 si continua cu un procesor quad-core pe 32 de biti, produs de MediaTek. Chipsetul MT6580 este tactat la frecventa de 1.3 Ghz si se bazeaza pe 4 nuclee Cortex A7. In ceea ce priveste memoria de stocare a telefonului, Philips Xenium 386 beneficiaza de un suport de 16 GB spatiu de stocare nativa, care poate fi extins pana la 128 GB prin intermediul slotului de card care permite atasarea de carduri microSD (verifica aici oferta de preturi pentru aceste carduri). Memoria RAM este una suficienta pentru acest model: 2GB RAM

Sistem de operare si alimentator: Philips Xenium 386 sta bine la aceste doua capitole. Neasteptat de bine as spune pentru acest pret final de achizitie. In primul rand, terminalul ruleaza Android 7.0 Nougat, ceea ce indiscutabil, reprezinta un plus de calitate. In al doilea rand, acumulatorul sau este unul incredibil din punctul meu de vedere. Capacitatea sa este fascinanta, pentru ca Philips Xenium 386 vine cu o baterie de 5000 mAh la fel ca si Philips Xenium X588, despre care am vorbit la inceputul acestui an. Remarcabil efortul celor de la Philips din acest punct de vedere. De precizat faptul ca alimentatorul vine si cu tehnologia fast charging la bord.

Philips Xenium 386-02

Conectivitate si camere foto: La capitolul conectivitate, Philips Xenium 386 beneficiaza de WiFi802.11 b/g/n, port microUSB 2.0, GPS cu A-GPS si mufa pentru casti audio de 3.5 milimetri. Smartphone-ul este accesibil tehnologiiloe 2G si 3G si asigura slot dual SIM Hybrid. In ceea ce priveste dotarile foto, Philips Xenium 386 nu iese din tipare: are o camera foto principala de 8 megapixeli cu autofocus si flash LED, dar si o camera foto secundara cu senzor de imagine de 5 megapixeli care beneficiaza de tehnologoie fixed-focus.

Philips Xenium 386 pret: Smartphone-ul va fi pus in vanzare spre finalul lunii aprilie si nu va depasi suma de 600 de lei. In Rusia pretul anuntat pentru vanzare este de 140 de dolari. Acest terminal cantareste 170 de grame si are o grosime de 10.9 milimetri. Se remarca indiscutabil prin acumulatorul sau gigantic, dar si prin prezenta sistemului de operare Android 7.0 Nougat.

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Philips
Product Name
Philips Xenium 386
Price
$ 140