Reviews

Oukitel K5 » smartphone de buget cu baterie de 4000 mAh si ecran 18:9

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

In noiembrie, cand v-am anuntat ca Oukitel K5 va fi lansat pe piata in curand, va scriam si ca acest device ar putea deveni un adevarat best seller. Ei bine, pentru 90 de dolari cat va costa acest smartphone de buget, nu cred ca ne vom hazarda daca sustinem asta in continuare.

Oukitel a lansat in decembrie atractivul Oukitel K6 cu procesor Helio P23 si 6 GB memorie RAM, iar pana la finalul anului se pregateste sa lanseze si modelul Oukitel K10. Dar, pentru ca stim ca acest producator are telefoane pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, am tinut un ochi aproape si de modelul K5. Si nu suntem dezamagiti.

Anuntam cum bucurie lansarea sa, pentru ca iata ce ofera K5 de la Oukitel pentru aproximativ 350 de lei.

Oukitel K5 specificatii tehnice, pareri si detalii oficiale dupa lansare

Vorbim despre un telefon „made in China” si realizam cat de nedrept este perceputa aceasta eticheta in mentalul colectiv romanesc. Acel „made in China” de acum 20 de ani s-a schimbat enorm in prezent, iar telefoanele care vin in China n-ar trebui catalogate astfel in sens negativ. Sau ma rog, nu toate.

Oukitel K5 (2)

Oukitel K5 nu face parte din categoria „chinezarie”, chiar daca are un pret mic si un nume probabil prea putin cunoscut pentru piata europeana. In China insa, Oukitel nu sta deloc rau in ultima vreme. Evident, raportat la pretentiile companiei, care nu este nicidecum una comparabila cu giganti precum Huawei sau Xiaomi.

Revenim insa la esential si constantam ca alte companii din China, importante sau mult mai importante decat Oukitel (nu includem aici gigantii mentionati si mai sus) stau destul de prost pe sectorul buget. Oukitel vine acum cu o propunere care in opinia noastra poate rivaliza spre exemplu cu mult mai renumitul Nokia 2. Din pacate, Oukitel nu este foarte prezenta pe piata europeana asa ca astfel de comparatii sunt oarecum utopice.

Putem cumpara insa Oukitel K5? Desigur, cu reticenta de rigoare, de pe magazinele online de profil din zona Asia. Sa vedem insa ce oferta pentru 90 de dolari acest model de telefon.

Inainte de toate, K5 este unul dintre putinele telefoane cu adevarat de buget care vin cu ecran IPS LCD Full Screen, format 18:9. Ecranul are o diagonala de 5.7 inch si suporta o rezolutie HD+, adica 1440 x 720 pixeli. Ecranul este imbracat in sticla curbata 2.5D, aspect care contribuie fara doar si poate la aspectul extrem de placut al device-ului. Un aspect in care remarcam rama metalica si spatele din policarbonat, asta pentru a completa un peisaj oarecum necunoscut legat de aspectul device-ului.

Oukitel K5

Sub capota, Oukitel K5 are un procesor quad-core pe 64 de biti de la MediaTek. Este vorba despre modelul MT6737, tactat la frecventa de 1.5 Ghz si cuplat cu placa video ARM Mali T720. Din pacate, doar 2 GB memorie RAM asigura terminalul plus 16 GB stocare de date si slot pentru microSD pana la 64 GB. Dar…la 90 de dolari, eu spun ca este o oferta atractiva!

Camera principala a device-ului este (evident) duala si are senzori de 13, respectiv 2 megapixeli, plus flash LED dual-tone si autofocus. Camera frontala, dedicata pasionatilor de selfie-uri si video calling, are la bord un senzor de 5 megapixeli si unghi de vizualizare la 80 de grade.

Telefonul are si senzor de amprente, ruleaza Android 7.0 Nougat si este dual SIM si 4G (LTE). Avem tehnologie Bluetooth 4.0 pe el, la fel si Wi-Fi 802.11 b/g/n, port microUSB 2.0 cu functia On-The-Go si mufa pentru casti de 3.5 milimetri.

Oukitel K5 (3)

Producatorul anunta ca modelul K5 are o baterie de 4000 de miliamperi, echipata cu functia quick charge (Pump Express 2.0), dar si cu Reverse Charging, ceea ce inseamna ca Oukitel K5 va putea incarca si alte telefoane. Putem sa-l trecem deja in categoria powerbanks, fara indoiala 🙂 . Autonomia device-ului va ajunge la 2 zile ne anunta compania producatoare. Remarcam o baterie cu aproximativ aceeasi capacitate ca si pe Nokia 2, care terminal are de asemenea un pret foarte mic, dar care la aceeasi bani ofera 1 GB RAM si 8 GB ROM plus un display mai mic, cu rezolutie mai slaba si nicidecum format 18:9!!!

Oukitel K5 va fi disponibil in trei culori diverse: negru, alb si albastru. In cutie se pare ca se va regasi un cablu OTG dar si o folie de protectie (nu garantam pentru aceasta informatie momentan). Smartphone-ul are o greutate destul de mare (peste 200 grame) si o grosime de 10 milimetri, dar, cu toate acestea, arata foarte, foarte bine pentru un phablet atat de ieftin. Consideram ca merita ceva mai multa atentie si va anuntam ca modelul K5 este disponibil la precomanda pe site-ul Aliexpress.com.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oukitel
Product Name
Oukitel K5
Price
$ 90