Reviews

Orange Dive 71 review, pareri si specificatii tehnic

Home  »  Reviews

Laurentiu Ioan

acum 7 ani

Orange Dive 71 este succesorul lui Dive 70, el facand parte din oferta Orange, fiind telefonul ideal pentru o prelungire de abonament fara vreun cost suplimentar. Anuntat in luna iulie a acestui an, Dive 71 este in realitate un ZTE Blade A506 rebranduit, fiind un terminal din categoria entry-level.

Orange Dive 71 review

Designul lui Dive 71 ne face sa ne gandim la Google Nexus, in special partea frontala. Totusi similaritatile se opresc aici, device-ul Orange avand partea frontala acoperita cu sticla 2.5D, iar capacul spate fiind realizat din acelasi material. Designul unibody si sasiul metalic cu margini de plastic il fac foarte usor de folosit, desi are un display destul de mare, de 5.2 inci. Singurul dezavantaj al designului lui Dive 71 este sticla pe care raman urmele de deget.

…. vezi Folii Orange_Dive 71

Ecranul, cum spuneam mai sus este de 5.2″, el fiind de tip IPS LCD si avand rezolutia de 720p. Luminozitatea puternica il face lizibil in lumina naturala, culorile sunt bine definite si unghiurile de vizualizare acceptabile. Avem ca dezavantaj un contrast mediocru si o tenta de alb in aspectul general, care in unele cazuri face imaginea sa para stearsa. In partea ce tine de performante, Orange Dive 71 este in segmentul entry-level. Astfel avem un chipset Snapdragon 200 cu un procesor quad-core tactat la 1.3 GHz, 1 GB RAM si 8 GB spatiu de stocare intern. Din cei 8 GB doar 4 sunt disponibili, restul fiind ocupati de sistemul de operare, insa cu un card microSD putem adauga pana la 128 de GB.

Terminalul ruleaza nativ Android Marshmallow, iar in timpul utilizarii poate sa apara lag, din cauza aplicatiilor ce se updateaza in background. In urma testelor facute de gsmdome.com, Orange Dive 71 s-a incalzit la maxim 42 de grade, ceea ce este relativ ok. Bateria cu care acest device este echipat are capacitatea de 2540 mAh si este non-removable iar autonomia in cazul utilizarii mediu spre intens este de aproximativ 8 ore. Din pacate telefonul nu suporta fast charging, iar incarcatorul cu care este livrat are capacitatea de doar 1000 mAh. Camerele lui Dive 71 sunt de 8 respectiv 5 megapixeli, iar performantele acestora se incadreaza undeva in zona de mijloc.

Orange Dive 71 este un telefon potrivit persoanelor care doresc un device ieftin si care nu folosesc intensiv un smartphone. Pretul de 129 de euro la liber sau in diverse optiuni de abonament ce nu depasesc 10 euro pe luna ii confera un raport calitate-pret excelent. Singura alternativa cat de cat viabila la acest telefon este Alcatel Pop 4, ce ofera performante asemanatoare, dar despre care vom discuta intr-un alt review.

Orange Dive 71 review, pareri si specificatii tehnic

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Orange
Product Name
Orange Dive 71