Reviews, Stiri

Oppo Find 9 review, pret, specificatii posibile si data lansarii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Oppo Find 9 review »Oppo smartphone high-end » Aparitie 2017 » Snapdragon 835 »6GB RAM » Display QHD 5.5 „
Oppo Find 9

Oppo Find 9

Oppo a rasturnat toate calculele hartiei si a devenit in 2016 noul lider al producatorilor de telefoane mobile din China, asa cum v-am anuntat ieri. Compania chineza s-a impus in preferintele fanilor prin cateva smartphone-uri de calitate cu preturi foarte mici, iar acum pregateste lansarea unui nou dispozitiv mai mult decat interesant. Este vorba despre terminalul Oppo Find 9, un item care va integra afisaj QHD, va miza pe un chipset ultra-performant si se va baza pe o memorie RAM de 6 GB.

Oppo Find 9 review

In prima saptamana a acestui an, au aparut la iveala primele informatii despre smartphone-ul pe care Oppo il pregateste pentru prima jumatate a acestui an, cel mai probabil undeva in luna martie. Ce propune acest smartphone de top al Oppo Corporation? In primul rand trebuie sa amintim ca vorbim probabil despre varful de gama al companiei din acest an. In al doilea rand, merita mentionate specificatiile de top pe care le va include, asa cum le confirma la aceasta data, site-ul gsmarena.com.

Imaginea terminalului de top al companiei chineze se contureaza in jurul catorva caracteristici remarcabile. In primul rand display-ul QHD AMOLED de 5’5 inch, care se anunta inca de pe acum a fi unul cu adevarat spectaculos. Afisajul are parte de performante impresionante, iar rezolutie 2560×1440 nu lasa loc de alte interpretari decat pozitive. Oppo Find 9 pare sa fie reactia imediata a companiei dupa succesul incredibil reputat in 2016, cand a surprins asteptarile castigand una dintre cele mai dificile piete de telefonie mobila din lume: piata smartphone din China.

Trebuie sa specificam de asemenea faptul ca Oppo pregateste o varianta entry-level care se va baza pe o memorie de 4GB RAM si o alta care va fi de fapt adevaratul varf de gama al companiei, o versiune cu 6 GB RAM. Spatiul de stocare va fi de 64 GB sau, conform ultimelor informatii de 128 GB. Discutii multiple in privinta capacitatii acumulatorului cu care Oppo Find 9 va fi dotat. Anumite surse din China evidentiaza o baterie cu capacitatea de 4100 mAh, in timp ce alte surse „vorbesc” chiar de un acumulator cu o capacitate remarcabila de 5000 mAh. Recunosc, mi-ar placea ca Oppo sa includa o astfel de baterie in noul sau varf de gama, dar ramanem deocamdata la capitolul zvonuri. Ceea ce este cert, este faptul ca bateria noului smartphone de top al companiei chineze se va baza pe tehnologia VOOC flash charging asa cum am avut deja parte si la Oppo R9 sau Oppo R9 Plus.

Varianta cea mai rapida a Oppo Find 9 va miza aproape sigur pe un chipset fantastic! Este vorba despre Snapdragon 835, combinat asa cum spuneam si mai sus cu 6GB RAM respectiv 128 GB spatiu de stocare. Varianta entry level sau versiunea ceva mai slaba sa-i zicem, va oferi utilizatorilor un procesor octa-core Snapdragon 653 de 2 Ghz in combinatie cu o memorie RAM de 4GB si una flash de 64 GB.

Oppo Find 9

Oppo Find 9

Nu exista inca detalii oficiale in privinta camerei foto cu care va fi echipat produsul de top al celor de la Oppo. Bursa zvonurilor subliniaza un sistem dual de camere, in care camera secundara sau frontala va fi echipata cu un senzor de imagine de 16 megapixeli, in timp ce camera principala va fi cu adevarat impresionanta, beneficiind de un senzor de imagine de 21 de megapixeli.

Oppo Find 9 pret si disponibilitate

Explicam si mai sus ca nu exista deocamdata o data certa la care compania din China il va oferi pretei pe mult asteptatul Oppo Find 9. Cel mai des este adusa totusi in discutie luna martie a acestui an, o luna in care asteptam si alte terminale interesante. E drept, Oppo Find 9 suna extrem de promitator in special in varianta high-end sau top-level. Foarte multe motive pentru a achizitiona acest smartphone si unul singur impotriva. Cu siguranta, Oppo Find 9 va avea un pret destul de echilibrat pentru zona Asia in ambele versiuni. Prin echilibrat, intelegem un pret inferior varfurilor de gama de la Apple sau Samsung, probabil chiar si Huawei. Pentru piata din Romania, Oppo Find 9 nu va fi totusi un smartphone ieftin. Versiunea entry-level a device-ului este de asteptat sa coste undeva intre 2500 si 2700 de lei, in timp ce versiunea top a Oppo Find 9 (Snapdragon 835 si 6GB RAM) va depasi aceasta suma, indreptandu-se spre 3000 de lei.

Surse: techradar.com | androidpit.com | trustedreviews.com | cnbcs.com | gsmarena.com

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo Find 9
Price
RON (estimativ) 3000