Comparatii

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite » ce alegem?

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite » ce alegem? » Doua terminale atractive, lansate la inceputul acestui an, care se bucura de o popularitate foarte mare in acest moment, pe segmentul pe care activeaza. Ce le diferentiaza, de ce ar trebui sa preferam unul, in detrimentul celuilalt si care sunt punctele forte ale fiecaruia prin comparatie cu celalalat, aflam din analiza care urmeaza.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite introducere

Cand am redactat acest review Huawei P10 Lite ma asteptam ca terminalul sa se bucure de un impact mare pe piata din Romania. Cifrele de pana acum o confirma, iar device-ul este unul dintre cele mai bine vandute terminale pe sectorul mid-range, dar si unul dintre cele mai cautate telefoane atunci cand clientii nostri cauta huse Huawei P10 Lite. Nokia 6 a fost in schimb o surpriza. Ce e drept, una foarte placuta.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite (2)

Nu ne asteptam ca Nokia si HMD Global sa puna stapanire pe acest segment prin acest device foarte bine construit, foarte rezistent, cu specificatii bune si pret atractiv. Am scris cate ceva si despre el in acest review Nokia 6, dar cu siguranta, punandu-le fata in fata, Nokia 6 vs Huawei P10 Lite ne putem elucida mult mai usor asupra unei alegeri care nu pare deloc o misiune facila. Sa trecem la treaba!

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: design

Din punctul meu de vedere, ambele telefoane arata bine. Nokia 6 este insa telefonul mai mare si mai gros, dar totodata si mai rezistent. Supus testelor (mai exact chinurilor) specialistilor de pe YouTube, Nokia 6 a facut fata cu brio datorita constructiei sale de foarte buna calitate.

Fara indoiala, acest element legat de design-ul si constructia sa este unul foarte important. Primul telefon cu Android al HMD Global si Nokia, modelul Nokia 6 este mai inalt decat P10 Lite (154 de milimetri, fata de 146.5 milimetri), mai lat (75.8 milimetri, fata de 72 milimetri) si mai gros (8.4 milimetri, fata de 7.2 milimetri).

Dar, in timp ce Huawei P10 Lite este construit din metal, device-ul finlandezilor primeste o constructie din aluminiu, detaliu care il face mai puternic, dar si mai greu (169 de grame, fata de 149 de grame P10 Lite).

Este clar ca modelul chinezilor are o nevoie mai mare de huse Huawei P10 Lite, pe care vi le recomandam in acest context. Desigur, puteti verifica oferta noastra si pentru huse Nokia 6 si profita de reducerile noastre. Nu va bazati pe faptul ca handset-ul finlandezilor este mai bine construit. Chiar si acest telefon poate fi supus socurilor sau accidentelor nefericite.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: Ecran

Asa cum va asteptati, Nokia 6 are un ecran cu diagonala mai mare, fiind considerat un veritabil phablet. Cei 5.5 inch in diagonala, depasesc ca dimensiune cei 5.2 inch in diagonala de pe terminalul celor de la Huawei. Rezolutia este aceeasi pe ambele terminale, dar IPS LCD-ul de pe Huawei P10 Lite beneficiaza de o densitate a pixelilor putin mai buna: 424 ppi fata de 401 ppi.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite

Firesc, ecranul de pe Nokia 6 ocupa o suprafata mai mare si asigura un raport de 71.58% screen-to-body, in timp ce P10 Lite se opreste la 70.76%. Pe Nokia 6 avem si protectie Corning Gorilla Glass (3), ceea ce pe P10 Lite nu gasim, cel putin in versiunea europeana. Recomandam sa nu evitati sa achizitionati una dintre aceste folii Huawei P10 Lite pentru a va asigura ca ecranul telefonului nu va fi zgariat sau spart.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: dotarile foto

Nokia 6 are o camera principala mai buna. Nu trebuie sa fii expert in acest domeniu pentru a realiza asta, fara a insemna vreo clipa ca P10 Lite dezamageste la acest capitol. 16 megapixeli ne asigura terminalul finlandezilor „pe spate” plus dual LED si o apertura F2.0.

Doar 12 megapixeli are P10 Lite, LED Flash si o apertura F2.2. Intre detaliile de software ale camerelor principale de pe cele doua device-uri remarcam ca ambele vin cu ISO Control, Face Detection si Digital Zoom, insa camera de pe P10 Lite beneficiaza de Manual Focus si Touch to Focus, in timp ce camera de pe Nokia are doar functia Touch to Focus. Ambele pot filma la rezolutie Full Hd cu 30 de cadre pe secunda, ceea ce nu suna deloc rau.

Frontal, atat Nokia 6, cat si Huawei P10 Lite vin cu camere foto de 8 megapixeli cu mentiunea ca cei de la Nokia ofera doua optiuni tentate si aici: unghiuri largi de vizualizare si autofocus.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: hardware si performanta

Un duel interesant aici, pe care cei de la Huawei par sa-l castige. P10 Lite foloseste procesorul productie interna, Kirin 658, in timp ce Nokia 6 se bazeaza pe Snapdragon 430 de la Qualcomm. Daca procesorul Huawei este tactat la frecventa de 2.1 Ghz, cel al Nokia 6 atinge doar 1.4 Ghz, ambele cu nuclee Cortex A53 la bord, constructie pe 64 -biti.

Kirin 658 este cuplat cu 4GB RAM, in timp ce Nokia vine cu 3GB RAM, ambele device-uri avand o memorie nativa de 32 GB. Insa, in timp ce dispozitivul finalndezilor permite extinderea stocarii de date pana la 128 GB via micro SD, Huawei puncteaza si aici, oferind pana la 256 GB via micro SD.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: autonomie

Discutia la acest capitol este destul de ampla. Atat Nokia 6 cat si P10 Lite se bazeaza pe acumulatoare de 3000 de miliamperi, non – removable. In cazul P10 Lite, bateria telefonului este Lithium-Polymer, in timp ce Nokia a optat pentru Lithium-Ion.

Teoretic, acesta este un capitol mai bun pentru Nokia care poate asigura prin acumulatorul sau pana la 18-20 de ore in convorbiri si pana la 32 de zile in standby. N-ar trebui sa ne surprinda, Nokia sta destul de bine in general la autonomie prin mai toate terminalele sale din 2017.

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: conectivitate si alte optiuni

Un tabel comparativ care va poate edifica asupra optiunilor disponibile pe ambele terminale, gasiti mai jos.

Specificatii Nokia 6 Huawei P10 Lite
Bluetooth 4.1 4.1
Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, dual-band 802.11 a, b, g, n, ac, dual-band
Mobile hotspot Da
USB USB 2.0 USB 2.0
Connector microUSB microUSB
Optiuni Mass storage device, USB Host, USB charging Mass storage device, USB charging
GPS GPS, A-GPS, Glonass, BeiDou GPS, A-GPS, Glonass
Navigare Turn-by-turn navigation, Voice navigation Turn-by-turn navigation, Voice navigation
Altele NFC, ANT+, Tethering, Computer sync, OTA sync NFC, Tethering, Computer sync, OTA sync

Nokia 6 vs Huawei P10 Lite: verdict

Huawei P10 Lite are un procesor mai puternic, ceea ce asigura un nivel de performanta mai mare. De asemenea, mid-range-ul celor de la Huawei pluseaza la capitolul RAM, acolo unde vine cu 4GB, fata de cei 3 de pe Nokia 6. Asta inseamna un procent de 33% mai mare si totodata inseamna ca P10 Lite poate rula mai multe aplicatii in acelasi timp, facand dispozitivul mai rapid, inclusiv pe partea de gaming.

Pret Nokia 6 Huawei P10 Lite
emag.ro 1.150 RON 950 RON

Alte plusuri ale P10 Lite sunt constructia mult mai subtire si mai usoara, terminalul fiind mai usor de manevrat chiar si cu o singura mana. Nokia 6 asigura un ecran cu diagonala mai mare si un procent de peste 30% calitate in plus la nivel de dotari foto. Device-ul finlandezilor castiga si lupta pe sectorul autonomie, dar si la nivel de calitate a constructiei, Nokia 6 fiind telefonul mai rezistent.

Preturile celor doua terminale difera. La emag, la data redactarii acestui articol, Huawei P10 Lite costa 950 de lei, in timp ce Nokia 6 poate fi achizitionat pentru 1150 de lei, deci o suma mai mare.

Din acest punct de vedere, raportul calitate pret mi se pare mai bun pe Huawei P10 Lite. Cei care doresc un telefon mai rezistent si cu diagonala mai mare, pot opta in schimb pentru Nokia 6 si pot plati automat 200 de lei in plus.

In opinia mea insa, P10 Lite este telefonul mai puternic si mai rapid, si, chiar daca nu are o constructie la fel de solida este mai usor, mai subtire si mai usor de manevrat, adresandu-se direct ambelor sexe.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes