Reviews, Stiri

Nokia 5 lansat oficial la Mobile World Congress 2017

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nokia 5 a fost introdus oficial de catre compania finlandeza HDM Global cu ocazia expozitiei de la Barcelona, Mobile World Congress 2017. Smartphone-ul beneficiaza de dotari mid-range, arata foarte bine si are un pret extrem de atractiv pentru toti utilizatorii interesati. Nokia 5 pare totodata un terminal care poate fi plasat la jumatatea distantei tehnologice intre Nokia 3, Nokia 6 si flagshipul Nokia 8.

Nokia 5 review

Un smartphone de buget, despre care s-a discutat mult in perioada pre-Mobile World Congress 2017, Nokia 5 a fost prezentat ieri oficial in prima zi a expozitiei de la Barcelona. Un detaliu cat se poate de evident la prima vedere este aspectul foarte placut al telefonului care beneficiaza de un spate confectionat din aluminiu in forma 3D si de un design curat cu finisaje moderne. Conform informatiilor oferite de HDM Global, smartphone-ul mid-range Nokia 5 va putea fi achizitionat pe una dintre culorile rosu, arginitiu, negru si albastru.

Partea din fata este specifica unui mid-range de calitate, chiar daca display-ul HD cu diagonala de 5.2 inch si rezolutie 1280×720 putea primi un upgrade. Ecranul IPS LCD beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass si are o luminozitate de 500 niti si format 16:9. Conform presei de specialitate din Spania, Nokia 5 a lasat o impresie extrem de placuta inca de la primele cadre, in timp ce dotarile sale par destul de interesante. Prezenta sistemului de operare Android 7.0 Nougat reprezinta un plus incontestabil, in timp ce in spatele ecranului, smartphone-ul se bazeaza pe o memorie interna de 2GB RAM si un procesor marca Qualcomm Snadpragon 430 de 1.4 Ghz. Desigur, specialistii se asteptau la un mid-range cu un procesor chiar si mai bun, dar prezenta procesorului amintit nu face decat sa confirme zvonurile existente inainte de lansare.

Din punct de vedere al stocarii de date, Nokia 5 are sprijinul unei memorii native de 16 GB, dar viitorii utilizatori se pot bucura de un slot microSD care permite amplificarea acestui spatiu de stocare pana la 128 GB. Compatibil 4G LTE, device-ul beneficiaza in acelasi timp de o placa video de calitate (Adreno 505) si de un acumulator impresionant din punctul meu de vedere de 3000 mAh. Sistemul de camere al terminalului este unul dual, bazat pe o camera principala cu senzor de imagine de 13 megapixlei si deschide f/2.0 plus flash LED si pe o alta camera frontala cu senzor de imagine de 8 megapixeli cu autofocus si deschidere f/2.0. Conform informatiilor HDM Global, unghiul de filmare al celei de-a doua camere este de aproximativ 85 de grade.

Nokia 5 pret si disponibilitate

Smartphone-ul mid-range, Nokia 5 va fi disponibil incepand cu luna aprilie a acestui an, iar conform companiei finlandeze pretul de plecare al acestui terminal va fi 189 de euro. Smartphone-ul masoara 8.05 milimetri, dispune de slot Dual SIM, dar va fi comercializat conform informatiilor prezentate de cotodianul spaniol El Pais si in versiune single Sim. Daca ai achizitionat deja acest telefon sau urmeaza sa o faci, nu strica sa arunci o privire si peste oferta noastra de huse Nokia 5 pentru protectia acestui

Nokia 5 smartphone

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 5
Price
euro 189